Janik

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Janik

Příspěvek od Janik »

Bol som predajcom "prinuteny" nechat ich rozohrat (1000cky). Tak to este skusam. Napisem o par dni.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Janik píše:
07 říj 2025 15:14
Nedalo mi to a switchol som dx5 ii naspat len na dac a zapojil arya organic do spx 2010. Pustil som a s tymto zvukom by som dokazal dozit. Oproti vystupu z topping je zvuk ovela viac analogicky. Realnost jednotlivych elementov v orchestri je o niekolko levelov inde a je dych beruca.
ano vyhodil jsi peníze za sluchátkový zesilovač v dx5 II který nepoužíváš, mám podobnou zkušenost - u těch levných Toppingu to jako DAC funguje dobře ale jako předzesilovač/sluchátkový zesilovač nic moc. Přičítám to elektronickému řízení hlasitosti které je v režimu DAC vypnuté.

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

mcm: nie je to pravda po vyskusani balanced out v kombinacii s he1000 je vysledok uplne iny... viac napisem neskor ked si zosumarizujem vysledky.

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Tak po zhruba 67-80 hodinach zahorenia HE1000 nedokazali preniest tak emocie ako Arya Organic a preto idu spat ku predajcovi.

PS: rozpisem sa viac neskor ked mi vyjde cas

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Len pre zaujimavost vnutro SPX2010 neskutocny zvuk z tohto pre/headampu ide...
Obrázek

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Peter urobil super preamp a zosiky (A40 a 555).

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Ahojte
Podarilo sa mi zacat s renovaciou mojej posluchovky / pracovne. Este mam naplane kopec veci ale uz teraz je ten hruby zaklad k mojej spokojnosti.
IMG_5434.jpeg
Kedze som koncak SPX A40 predal musel som zacat riesit zosik. Kedze som nechcel Acko a s Dckom som nemal ziadne skusenosti, vyber padol na nejake slusne ABcko. Isty cas som sa pohraval s myslienkou vratit sa ku BV. Potom sa zacal pohravat s myslienkou bazar nejakej znamej znacky. No ked to urychlim dospel som k rozhodnutiu kupit si zosik od znacky, ktora mi je velmi sympaticka - Canor. Dost mi ulahcil vyber aj novy I4S, ktory je AB. Ked som zistil, ze v melodyshope v BA ho maju skladom dokonca vo farbe (bronze), ktoru som chcel nevahal som a dohodol si stretnutie. Hned som ho vzal. A ten jeho "cukrikovy" prejav sa mi potvrdil aj doma. Hra to fakt velmi pekne. Prijemne sa to pocuva a nic tomu nechyba. Vykon az az. Ovladanie je na vysokej urovni. Phono sekciu som zatial skusal len s mono prenoskou, kedze moja EMT je v Budapesti (L. Vencel) na oprave a kontrole.
IMG_5432.jpeg
Preto som zatial vacsinu casu pocuval cez dac od Toppingu. V tych vyssich frekvenciach mi chybalo viac informacii respektive bolo to prilis digitalne, ostre take nijake. Zrejme moje ucho sa vytrenovalo pocuvanim hifimanov, ktore vedia tie frekvencie. Pred zopar dnami som sa stretol s Bleskom v BA. A on mi spomenul, ze zrejme mi tam chyba harmonicke skreslenie. To ma motivovalo pozriet sa v ponuke predajcov. Z techhousu som dostal info ohladom Fiio Warmer ale s vymenou elektroniek JJ za Brimar z 60 rokov. Oni to tak predavali s parom elektroniek Brimar. Ten par elektroniek je zmerany profesionalnym zariadenim a sparovane. Co som nevedel a bolo mi vysvetlene, Brimar elektronky sú známe tým, že pridávajú párne harmonické skreslenie, jemne „zaoblia“ výšky (odstránia ostrosť, digitálnu tvrdosť) a vytvoria pocit „hladšieho“ zvuku. Tak som vcera zasiel pre ten dac (zrejme posledny s tymi elektronkami).
Inak tie elektronky predava tento predajca na bazosi (techhouse ich mali od neho vo vacsom mnozstve) - https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?idma ... meno=Pavel

Prisiel som domov a po rozbaleni som zacal s vymenou elektroniek. Neskusal som to s tymi povodnymi kedze mi bolo povedane, ze to je obrovsky rozdiel. Po vymene druhej a stvrtej elekronky za Brimar som dac zapojil. Samozrejme nemal som iny usb-c <-> usb-c kabel ako od telefonu. Zapojil som to. Z pc(roon)->jplay->dac. Nechal som to bezat asi zhruba 2-3hod a odisiel som (nahodnu hudbu). Po tych 2-3hod som zacal pocuvat william, mutter, yo-yo ma, metheny atd. Zacal som byt velmi spokojny. Okrem toho, ze nastala redukcia ostrosti na vyskach. Sranda je, ze pocitovo ma hudba viac vzduchu + detailu a podrhuje prijemnost pocuvania co je pre mna dost dolezite. Neviem do akej miery zato mozu elektronky Brimar alebo R2R architekura no spokojnost sa dostavila. Podla predajcu by sa to malo este zlepsit.
IMG_5438.jpeg
IMG_5440.jpeg
IMG_5442.jpeg
IMG_5441.jpeg
IMG_5433.jpeg

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

Ahoj, ten difuzér máš DIY?

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

pekné vďaka. Aj spomínali v techhouse, že pracujú na nejakom špeciálnom Fiio Warmer tunnningu?

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

K tomu sme sa nedostali. Riesili sme len tie elektronky.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

elektronky .... nekdo me volal :lol:? Mas to podobne jako ja poslechovka/pracovna a kreslo taky hodne podobne, vybiral jsem na doporuceni kamarada takove, ktere je subtilni a "nerusi" pri poslechu. Mas to pekne, at se to vydari. Budes nejak resit strop a dvere s oknem?

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Ahoj Koudy j budem riesit postupne aj balkon aj dvere aj ostatny priestor. Chcem to ale riesit postupne aby to malo dobry vplyv na zvuk aby som to nezabil.

Odpovědět