Koudy: když elektronky žhnou....
Re: Koudy: když elektronky žhnou....
Ten kámen pod hroty, nedrnčí to? Asi jsem divnej, ale dal bych třeba masiv i když je drahej jak sviň.
Myslis parazitni zvuky nebo vibrace? Vibrace do podlahy jdou, jen kdyz hraji nahlas, ale mam kreslo na kamennych podlozkach, primarne kvuli vyssi poslechove pozici vuci vyskacum, protoze tyto sloupky jsou docela vysoke a doporucene do 30m2, ale jinak me co se tyka zvuku nic nerusi.
S jakym masivem mas zkusenost? Chci vymenit do budoucna tu spolecnou desku co je pod delenou sestavou a umistit je solo kazdy pod vlastni podstavec.
S jakym masivem mas zkusenost? Chci vymenit do budoucna tu spolecnou desku co je pod delenou sestavou a umistit je solo kazdy pod vlastni podstavec.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jen skromný dotaz,zkoušel jsi kámen vs masiv mezi sebou?Já ano,ale to je teď úplně jedno,kdybych chtěl Koudymu poradit,nebo se zeptat,tak bych se zeptal,jestli zkoušel místo kamene beton

Ano mel jsem i betonove dlazdice 40x40x4cm, kdyz jsem jeste vlastnil regalovky AC V3M. Pak jsem chtel neco co lepe vypada, tak jsem nechal udelat na zakazku tyto zulove desky.
Koudy42 "Myslis parazitni zvuky nebo vibrace?"
Vlastně obojí. Když se masív podlepí vhodnou gumou, tak tlumí určitě lépe než kámen.
Případně, když to má být uplně vymazlené, tak na kámen zespodu gumu a nahoru vrstvu masivu/kvalitní překližky.
Váha kamene zůstane, vibrace se omezí.
Jak píše Nesukej, tak beton je taky fajn.
Ale tam se to řeší pomocí soklů, které jsou součástí základů/podlahy.
Jestli sem to trochu pochopil, tak se dá přenosu vibrací zbavit tak, že se zvedne hmotnost
zařízení, nebo se zařadí nějaký pružný prvek, ideálně kombinace obojího.
Vlastně obojí. Když se masív podlepí vhodnou gumou, tak tlumí určitě lépe než kámen.
Případně, když to má být uplně vymazlené, tak na kámen zespodu gumu a nahoru vrstvu masivu/kvalitní překližky.
Váha kamene zůstane, vibrace se omezí.
Jak píše Nesukej, tak beton je taky fajn.
Ale tam se to řeší pomocí soklů, které jsou součástí základů/podlahy.
Jestli sem to trochu pochopil, tak se dá přenosu vibrací zbavit tak, že se zvedne hmotnost
zařízení, nebo se zařadí nějaký pružný prvek, ideálně kombinace obojího.
Pěkné to máš Davide, do tak malé místnosti jsou ty bedny tak na hraně myslím.
Dekuji za postrehy, zkusim polaborovat s podkladem, i kdyz samotne zulove desky jsou na "polstarcich" a urcite nechci dal zvedat vysku reprosoustav dalsimi podklady viz. uroven usi vuci z poslechoveho mista vuci vyskacum. Ale za vyzkouseni/zmenu betonovych desek misto zulovych nic nedam, kdyz se mi vali za domem.
Co se tyka vibraci do podlahy, mame mekkou podlahu co obsahuje korek https://www.parkpodlah.cz/images/produc ... 8d0281.jpg skrz vetsi komfor a krocejovy hluk, coz v kombinaci s malou poslechovkou dela sireni vibraci pri vyssim volume, ale jak jsem psal vyse nemam s tim problem pri poslechu.
@Leony5: Diky Leosi
.
Co se tyka vibraci do podlahy, mame mekkou podlahu co obsahuje korek https://www.parkpodlah.cz/images/produc ... 8d0281.jpg skrz vetsi komfor a krocejovy hluk, coz v kombinaci s malou poslechovkou dela sireni vibraci pri vyssim volume, ale jak jsem psal vyse nemam s tim problem pri poslechu.
@Leony5: Diky Leosi

Aha. Tak pokud nemáš kovové hroty přímo na kameni, tak asi ok. Polštářky zespodu jsou na fotce špatně vidět 

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Máš to moc pěkné Koudy
Vidím tam basstrapy, jaké používáš?
A co zbytek místnosti, jak jsi jí upravil?

Vidím tam basstrapy, jaké používáš?
A co zbytek místnosti, jak jsi jí upravil?
@Jarda: mam hroty na zulove desce a polstarky pod deskou, ale pohraji si s tim, je to okamzita zmena a nic nestoji. Uz susim betonove desky
.
@Mike: kupoval jsem kdysi akusticke jehlany (9x200x100cm), ktere jsem ted zatocil a humpolacky stahl do rule a dal na sebe viz. nalevo, planuji nahradit klasickym basstrapem. Napravo mam zase v sobe protikusy, ktere vytvorily ctvercovy profil ala basstrap. Jinak vse svedske living obchody tzn. zatezkavaci zavesy IKEA a za nimi prichycene molitanove matrace prichycene na zdi z Jysku (vtipne bylo kdyz mi prodejce rikal, ze se na nich moc nevyspim, tak jsem se jen smal). Dale kreslo polohovaci a za nim policovy system s knizkami pres celou sirku zdi a nad nim polstrovani az do stropu z terasoveho posezeni
. Nic profi, ale ucel to splni, coz demonstruje pouziti sloupu do 30m2+ v kamrliku 15m2.

@Mike: kupoval jsem kdysi akusticke jehlany (9x200x100cm), ktere jsem ted zatocil a humpolacky stahl do rule a dal na sebe viz. nalevo, planuji nahradit klasickym basstrapem. Napravo mam zase v sobe protikusy, ktere vytvorily ctvercovy profil ala basstrap. Jinak vse svedske living obchody tzn. zatezkavaci zavesy IKEA a za nimi prichycene molitanove matrace prichycene na zdi z Jysku (vtipne bylo kdyz mi prodejce rikal, ze se na nich moc nevyspim, tak jsem se jen smal). Dale kreslo polohovaci a za nim policovy system s knizkami pres celou sirku zdi a nad nim polstrovani az do stropu z terasoveho posezeni

Aby to nevyznelo blbo- nemal so, moc casu.
Cize - fyzikalne- nikdy netrafis 4 hroty uplne presne, vzdy tam bude nejaka zbytocna vibracia.
Moznosti- soc-hifi - vymen ten kamen za masiv/sparovku z OBi za par korun a podloz to zospodu filcom.
Alebo Daj rovno hroty do takej korkovej dosky, a tu na podlahu.
Menej Soc-hifi, kup u thomanna alebo w muzikeri iso pucks od Isoacoustics, malo by ti stacit 6 na 2 repro, podla vahy. https://www.muziker.sk/isoacoustics-iso-puck-76
Ja nie som na bizuteriu, ale,tu budes rozdiel fakt pocut. Jedna z mala bizu, co aj taky skeptik ako ja vie odporucit. Vtedy davas hroty prec.
Cize - fyzikalne- nikdy netrafis 4 hroty uplne presne, vzdy tam bude nejaka zbytocna vibracia.
Moznosti- soc-hifi - vymen ten kamen za masiv/sparovku z OBi za par korun a podloz to zospodu filcom.
Alebo Daj rovno hroty do takej korkovej dosky, a tu na podlahu.
Menej Soc-hifi, kup u thomanna alebo w muzikeri iso pucks od Isoacoustics, malo by ti stacit 6 na 2 repro, podla vahy. https://www.muziker.sk/isoacoustics-iso-puck-76
Ja nie som na bizuteriu, ale,tu budes rozdiel fakt pocut. Jedna z mala bizu, co aj taky skeptik ako ja vie odporucit. Vtedy davas hroty prec.
V pohode a dekuji za rady, uz zkousim
.
Zacal jsem polstarkama pod hroty od repro. Zaroven jsem si vzpomnel, ze mam doma profily z antivibracni podlozky pod pracku, ktere jsem mival pod AC regalama, tak jsem je nactvrtil a dal je pod betonove kostky co mam pod kreslem. Kdyz i tady ucitim zlepseni, mam tu jeste dalsi celou antivibracni podlozku, kterou bych zkusil mezi repro a zulove desky nebo pod deskou.
Jeste poznamka: ten hlavni hrot od repro s miskou je primo patent od Triangle a ma reprosoustavu "uzemnit".
PS: nerikam, ze kazde reseni musi byt sochifi, tady by mi to davalo smysl, kdyby byl vyrobek, ktery opravdu odizoluje repro od podlahy, tak do toho penize dam.

Zacal jsem polstarkama pod hroty od repro. Zaroven jsem si vzpomnel, ze mam doma profily z antivibracni podlozky pod pracku, ktere jsem mival pod AC regalama, tak jsem je nactvrtil a dal je pod betonove kostky co mam pod kreslem. Kdyz i tady ucitim zlepseni, mam tu jeste dalsi celou antivibracni podlozku, kterou bych zkusil mezi repro a zulove desky nebo pod deskou.
Jeste poznamka: ten hlavni hrot od repro s miskou je primo patent od Triangle a ma reprosoustavu "uzemnit".
PS: nerikam, ze kazde reseni musi byt sochifi, tady by mi to davalo smysl, kdyby byl vyrobek, ktery opravdu odizoluje repro od podlahy, tak do toho penize dam.
tie Isoacustic Pro rada sa mi paci, myslel som ze maju len tu nalestenu high end radu. Akurat ja mam 78kg kazdu bednu, tak to by som potreboval 5ks na jednu bednu tie najvatsie ISO-PUCK 76
Jak hodně se to liší od použití gumové podložky za 200.- ?