Koudy: když elektronky žhnou....

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koudy: když elektronky žhnou....

Příspěvek od koudy42 »

Maro co na to rict? Zapomnel jsem na "copyright", abych mohl pouzit slovo analog/gramec?
V mem phono na me sestave takto Sovteky slysim, jsou opravdu levne a hraji slusne. To, ze pak muzu osadit NOS Mazda, Miniwatt a plno dalsimi top elektonkami, je na dalsi pokracovani geograficke serie :).

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Díky za hezké shrnutí zkušeností s tube rollingem. Zeptal bych se ještě na předzesilovací 6sn7 a výkonové 6as7/6080.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ohledne 6SN7, chtel jsem je zminit az pri "americke tour" :). Zacinal jsem s Shuguang 6N8P, ktere jsem mel v Yaqin MC-100B. Cinske elektronky, maji co nabidnout, jen basy byly kulatejsi a mene definivane, ale jinak muzikalni, lampovy presne, na nektere zanry vylozene super. Pak jsem je nahradil za ruske Foton 6N8S. Plati co jsem psal v predchozim prispevku tzn. co do pomeru cena/zvuk vyborne, akuratni, urcite lepsi basy nez cinske, nemaji tak vrely projev. Z pohledu top zvuku jaky jsem z 6SN7 vymackal, jsem sel nakonec do USA. Hlavne mensi Sylvania 6SN7GTB chrome dome. Mely vyrazny a dlouhy getter (leskly vrsek elektronky). Byly detailnejsi a presnejsi napric celym frek.spektrem. Nejlepsi v mem setupu pak byly CBS 6SN7GTB (cerveny potisk) datovane k Roku 1950!!! a Raytheon 6SN7 (zluty potisk). Kupoval jsem je z USA, ale staly za to. Opet podobny charakter zvuku Sylvania, jen stavnatejsi a vice muzikalni, ale vse na vyssi urovni nez u svetove konkurence o ktere jsem psal. Suma sumarum za me pokud clovek chce to nej, tak USA.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Náhodou sem narazil na tohle video. Třeba tě potěší.
Dotaz, co přesně je frontend?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Podle me je to mysleno jako predzesilovaci/budici cast, "predek" u vykonoveho zesilovace. Znam tuto terminologii z IT, frontend/backend.
BTW: jednoho spokojeneho clena s "hybridnimi" PS Audio monobloky tu mame a nalezite z moznosti tube rollingu profituje, ze Lubine? ;)

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Díky za rady, aktuálně používám Foton 6ns8 z r. 67, které jsem sehnal za hubičku. Mám i PSvane 6SN7-UK, která se postupně rozehrává, líbí de mi na basech ale proti Foton je na vyšších středech a výškach světlejší až ostřejší. Zkusím rozhodit sítě na CBS a Raytheon. Jde mi hlavně o přirozenost a muzikálnost. Mám jen základní sluchátkáč a nechci se mi za lampy zase dát neúměrně částky.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

PSVane 6SN7 budou hrat urcite super, zalezi na konstrukci a tandemu elektronek. Co to je za sluchatkac a sluchatka? Kdyz to prezenu, kazda znacka/typ elektronek ma urcity "charakter" zvuku a co jsem mel PsVane 12AX7 a EL34, byly nezabarvene, detailni (cti mozna prave vyraznejsi na vyskach), uderne basy, sussi.

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Ano popis PsVane si popsal přesně, mají zvukově blíže k tranzistoru než Foton, Ten má zvuk měkčí a barevnější. Výkonovou používám Svetlanu 6H13C. Zkoušel jsem 6H5C, ale je sušší a světlejší, byť o fous asi lepší detail.
Sluchátkáč je polská low cost garážovka Eufonika H5 Miflex, v podstatě evropský Bottlehead Crack a sluchátka Senny HD600

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Možná by někdo dokázal udělat nějaké udělátko, které by přidávalo "lampové zkreslení" a daly by se nastavovat jeho parametry.
Na tom by se dal vydělat balík.

Vinco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vinco »

Nieco vyrobit je najmensi problem.
Problem je potom predat to.....

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To je hodne slusne garazovka :), zacinal jsem s LittleDot MK3 za polovic a mam ho v supliku, protoze je skoda ho prodavat.

Jednu kocku jsem dokonce nasel ....1960 ;)
Obrázek

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Kdybys ji už nepotřeboval a byla k mání, dej mi vědět. Díky :-)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Muzu ti ji poslat na zkousku, mel jsem 3kusy, par sel s Schiit Freya do sveta a zustala mi tato zalozni.

BTW: Schiit Freya, me svymi radoby kvalitami vubec nepresvedcil, co se tyka elektronkoveho bufferu. Na to jakou mu delaji reklamu to vypada, ze dali vic penez do marketingu nez do samotneho pristroje. Znamy ho mel na kontrole, protoze Freya v tube modu docela sumela a zhrozil se jak je konstrukcne reseny, hlavne ochrany a take nesmyslne zapojeny elektronkovy okruh, ktery stale zhavi i kdyz ho nepouzivas, u Freya+ to uz myslim vymysleli lepe, ale za me co se tyka elektronkoveho vyuziti velky palec *thumbs down*.

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Tak to by bylo super, pošlu ti do zprávy adresu. Díky moc.
Jinak Shiit mě teda překvapil, na to jak jsou populární a profláklí bych to nečekal, ale možná jim tranzistory jdou lépe.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To me prekvapil take, bohuzel jsem se o tomto neduhu docetl i na internetu, nekteri majitele s Freya (non plus) meli takove problemy, jini naprosto bez problemu, tak jsem doufal....... a bohuzel to nebyl muj pripad. Puvodne jsem planoval Freya+, ale byla vyprodana a nedostupna, zbyvalo sahnout po predchozim modelu. Po uprave od znameho hrala zretelne lepe a sum de facto zmizel, presto jsem dal prednost konkurenci v podobe Xindak XA3200mk2, ktery je az na absenci XLR vstupu/vystupu vyborny! Pro jistotu jsem ho dal take na technickou kontrolu a vse bylo ok a dokonce s komentarem, ze jde o velmi solidni navrh/konstrukci, coz potesi.

Odpovědět