Koudy: když elektronky žhnou....

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koudy: když elektronky žhnou....

Příspěvek od zdenoeddie »

lubin píše:
05 led 2024 19:28
Důrazně varuji, nenechte se nakazit!! Zavčasu se přestaň ptát Zdenoeddie!! :-)
Uz som nakazeny davno. :) Sam mam niekolko lampovych vsetko moznych zariadeni.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

zdenoeddie píše:
07 led 2024 20:08
Takze Lukas ano? Tak to ho asi trosku zneuzijem. Dik :)
Prehledl jsem, ze jsi uz do vlakna na ebastlirne prispival. Jinak nevim jaky projekt bastlir danhard realizoval, ale ja dal za trafa hrube pres 10 000Kc primo u vyrobce, ktery mi je navinul. Jak se rika, lampac delaji trafa a jak zminil Lukas, ta moje jsou delana na vetsi dynamicke spicky na basech. Cili ta jeho cena jeste pri horsi ekonomicke situaci mi moc nesedi.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Chces-li poradny zvuk mit, nesmis o americke produkci 12AU7 jenom snit .... *2thumbsup*

Obrázek
upload image

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Proc by si i takovy skladnik nemohl precise Vergilia v latine ... aneb i zaprisahly digitalista si muze udelat radost s LP na slusnem gramci :).

Obrázek

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

jj, proč ne. Za mne musím pochválit Project, páč gramofon z výroby byl opravdu bezchybně seřízený, nebylo tomu co vytknout a tak u Koudyho hraje velmi dobře v podstatě po vybalení.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Presne tak, zkusene oko hifistovo pridalo trochu na pritlaku a mohlo se hrat ;).

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak po case pridam take mensi aktualizaci sestavy, kdy jsem se vratil k puvodnim Triangle, protoze jejich prorozenost pri podani lidskych hlasu a nastroju v prostoru je paradni, hlavne v dane cenove relaci! Dlouhodobe jsem resil podani basoveho pasma, ktere vzhledem ke kolilisajici impedanci repro neni idealni k lampovym SET monoblokum. Rozhodl jsem se jit cestou horizontalniho biampu. Mam elektronky uz v preampu, cili pozadavek byl "nezabarveny" zvuk v D tride. Po procitani recenzi a zkusenosti uzivatelu padlo rozhodnuti na Lyngdorf. Mel jsem moznost poridit SDA 2175 (polodigital) a 2400. Vzhledem k nakupu naprosto na slepo jsem sel ekonomictejsi cestou - 2175. Musim uznat, ze Lyngdorf je opravdu kladivo a je zajimave ladit finalni zvuk pomoci elektronek. Nevyhodou tohoto reseni je delka a pouziti soucasne kabelaze, reprokabely k Lyngdorfu jsou tak tak. Zaroven skrz sladeni hlasitosti musim pouzivat RCA vystupy, protoze preamp ma pouze 1x XLR a 2x RCA, cili resim nove RCA kabely ;). Ale vysledek reseni je pozitivni a konecne slysim jak umi Triangle tlacit i fyzicky diky male poslechove mistnosti pri zachovani elektronkove setupu.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Taky pěkná změna. Ty Déčka jsou na basy velmi dobré. Takto můžeš vytěžit maximum z těchto beden a zároveň mit lampový zvuk. Jen mi moc nejde do hlavy jak řídíš souběh zesilovačů. Asi máš někde variabilní zisk? Nebo si vybíral podle zisku těch svých monobloků?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

XLR + RCA vystupy preampu dohromady slysim, ze hlasitost neni sladena, protoze XLR ma vetsi zisk. V pripade XLR zapojeni do Lyngdorfa je vylozene slyset jak je cely projev prebasovany. Jinak ano kontrola basu u Lyngdorf je prikladna, je to opravdu kladivo *jupi*.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Koudy, prosím o vysvětlení, tedy pokud to víš. Jedná se o elektronky EL34, nevím proč některé mají na konci označení El34 B, EL34 Z, EL34 PH, EL34 STR.
Mám doma ve svém koncáku EL34 PH PS VANE. To PH na konci chápu jako modifikaci Philips, je to tak? Co ty ostatní značení Z, B, STR ??

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Vsechno jsou to "novotvary" spojene se soucasnou produkci. Interfernet pravi....

EL34Z:
Specifické označení některých verzí vyráběných firmou Shuguang (Čína).Má vylepšenou konstrukci mřížky a anodového systému, což může vést k mírně odlišné dynamice a tónu.

EL34PH:
Viz tvuj popis, obecne PSvane vybocuji konstrukcne ze soucasne produkce a jejich elektronky (alespon Art-S) se trochu podobaji Philips i kdyz zvukove hraje kazdy uplne jinak.

EL34STR:
„STR“ znamená Special Tube Request (někdy „Specially Tested and Ruggedized.

Pokud chces dostupne a hodne dobre elektronky, zkus Reflector 6P3S a jejich obdoby, jestli si dobre pamatuji, ze mas Primalunu, ktera je smlsne ;). Nez se kolem nich zacala delat poptavka, sla sehnat sparovana ctverice i za 1200Kc. Rozehravaji se dlouho, ale jejich zvuk stoji za to.

At lampy sviti *hura*.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Rovnou pridam update ohledne kabelaze RAMM, na doporuceni jsem koupil RCA kabelaz ke koncaku, ale nakonec si s nim daleko vice sedl jejich napajeci kabel RAMM AMADEUS 5 MK2. Hraje s Lyngdorfem vyborne, muzu jit s volume hoooodne vysoko a scena je krasne prehledna a basy na sebe nestrhavaji pozornost *jupi* . Signalovy RAMM mam nakonec ve phono vetvi.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Ahoj Koudy, děkuji za odpověď ohledně těch EL34. Pamatuješ si dobře, mám konec Primaluna Dialogue Four a předzesilovač Primaluna Prologue Premium. Lampy vesměs PSVane Art Series, ale nejsem moc spokojený s jejich kvalitou ( hlavně ty výkonové EL34). Už jsem 2x reklamoval a zase odešla další. Nemám už chuť řešit další reklamace. Jinak zvukově jsou vynikající, když je srovnám s origo Primaluna, tak větší detail, 3D prostor. Nyní v konci používám EL34 Marshall od Watford Valves. Dobrá dynamika, prostor a čistota. Od kamaráda jsem měl kdysi v zápůjčce KT88 EH, ale nebylo to ono, sice úžasný bas, ale míň detailů a horší prostor.Na lampy jsem přešel z Déčka, konkrétně Nuforce Reference 9 V3 a preamp P9, ale stále jej mám a občas si ho zapnu a zaposlouchám se do jeho zvuku. *2thumbsup*

Odpovědět