Koudy: když elektronky žhnou....

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koudy: když elektronky žhnou....

Příspěvek od koudy42 »

Mam podobnou zkusenost, KTxx cistota, ale chybely tomu emoce. Vyjimkou jsou Golden Lion Genalex KT66. Kazdopadne skoda opustit celolampu, PL pobere hromady elektronek a zrovna ELek a jejich ekvivalentu jsou mraky a napriklad Tesla EL34 nebo zminene Reflectory jsou super! Vykonove PSvane mi take odchazely jak na bezicim pase a opustil jsem od nich.
Ja resil nevhodne parovani repro ve sve sestave a skoncilo to salamounsky - biampem a basy mi ted resi polodigital Lyngdorf a jsem spokojeny *thumbs up*. Dokazi si predstavit, ze tva decka smrncla lampou budou taky super *sunglases*.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Dneska mám volno, doma klídek, nikde nikdo, tak vytáhnu koncová déčka a zapojím to. Cca před rokem jsem to zapojil naopak, preamp Nuforce a lampový konec a to z důvodu, že můj Primaluna preamp neměl DO. Nelíbilo se mi to. Teď už mám preamp Primaluna s DO, je čas a tak vyzkouším.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pridam maly update sestavy, kdy jsem si dohral s kablikama. Do skladacky zapadl USB celostribrnak NEOTECH NEUB-1020 Cable mezi streamer a DDC. Zde se projevilo klasicke zapojeni stribrnaka, ktere mi v digi vetvi vyhovuje. Druhym kabelem je signalovy RCA RAMM AUDIO ELITE 8 s rhodidovymi koncovkami mezi preamp a konec Lyngdorf, tzn. ho mam kompletne pripojeny pres RAMM kabelaz a ztotoznuji se s recenzemi na Audiphonicsu, ze tento kabel je muzikalni, pritom velmi detailni a ma vyborny pomer vykon cena!

Vysledkem je, ze jsem spokojen s naladenim sestavy a jsem prekvapeny jak moc si muzu dovolovat co se tyka volume a basu ve 14m2 aniz by se zvuk slil a byl prebasovany :). Zaroven bez vymeny elektronek dokazi poslouchat 95% repertoaru. A kdyz se objevi poslednich 5% ala Apocalyptica, Korn ad. tak staci vymenit jedinou pozici elektronek, kterou dokazi pritlacit na pilu dle preferenci :).

tmwatch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmwatch »

Můžu se zeptat, jak máš ten RAMM AUDIO ELITE 8 zapojený v RCA konektorech? Má tři vnitřní vodiče plus stínění.

tmwatch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmwatch »

Aha, už to vidím na stránkách Audiophonics…

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ano, jsem rad, ze jsem koupil hotovy signalovy. Stacila mi kompletace napajecaku RAMM, maji kazdy vodic jeste extra izolovany, byla to docela piplacka, ale vysledek stoji za to. Tato znacka by si zaslouzila extra vlakno!

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Obrázek

trocha fotoshopu a poslech je v mahagonu :D

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

A já bych to spíš tipl na evoluci v repro... Co? :-)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Triangle po zime trochu pribraly, 6kg kazda a reproduktory se natahly o 2cm :D.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jiz brzy v mem aparatu.... signatura Rammstein *2thumbsup* Obrázek[/url]
nahrát obrázek

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Aby ťa ešte "Centrála " nepredvolala za propagáciu...😁 Kde to chces využiť, kde sa používajú dane elektronky, v koncaku?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ano, me monobloky jsou postavene na ruskych GU50 coz jsou "kopie" puvodnich Telefunken LS50 Wermacht. Uz ten fakt, ze dam do zesilovace 80 let stare lampy (samozrejme promerene a natrigrovane) *jupi*. Nejake ideologie jde stranou, beru to jako hifi relikvii.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Dostal jsem tip na vyzkouseni levneho pokusu v digi ceste v podobe Delock síťový izolátor 6 kV RJ45, tak jsem si rekl, ze vyzkousim co je pravdy na zmene projevu na urovni LAN prenosu. K memu prekvapeni je zmena slysitelna a snadno opakovatelna jednoduchym prepnutim kabelu po ceste od RJ45 zasuvky ke streameru tzn. vesmes bez vypadku v ramci bufferu streameru. Po zapojeni dle vyrobce je slyset jako se "vycistila" hudebni scena ala clovek jeste vice vnima "ticho mezi notami". Vse je vice vyseparovane, ale zaroven vice sterilni az monitorove podane. Nejvice to slysim na stredovem pasmu a vyssich basech.
A to me zaujalo nejvice, jakym zpusobem se zmenil projev sestavy, kdy to neni ve smyslu lepsi/horsi, ale jiny projev a je na posluchaci zda takovou zmenu kvituje. Za me jsem porad ve fazi rozhodovani, protoze mam radeji kdyz ma hudba vice emoci i za cenu, ze nemam vse vypreparovane a chybi mi lampova plasticita. Kazdopadne za cca 500Kc nebudu ani resit vraceni v ramci 14ti denni lhuty, protoze jde o smesnou cenu. Dokazi si predstavit, ze ciste hifi produkty v teto oblasti udelaji urcite lepsi praci, ale osobne nechci do techto vod moc zabredat.
Dalsi co mam v planu vyhledove zkusit jsou Synergistic research hft, ale zde budu velmi kriticky, protoze se uz budu pohybovat v daleko vyssich cenovych hladinach. Zde jde o popud kamaradu, kteri je poridili a maji hodne naposlouchano a hlavne znam jejich sestavy, protoze od stolu jsem par cudliku od SR za X tisic odsoudil bez pardonu, ale jejich nadseni me nahlodalo :).

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

koudy42 píše
A to me zaujalo nejvice, jakym zpusobem se zmenil projev sestavy, kdy to neni ve smyslu lepsi/horsi, ale jiny projev a je na posluchaci zda takovou zmenu kvituje. Za me jsem porad ve fazi rozhodovani, protoze mam radeji kdyz ma hudba vice emoci i za cenu, ze nemam vse vypreparovane a chybi mi lampova plasticita.
Velký Bobo ( Dr. Sýkora ) to definoval jako ....Návyk na poslech nekvalitních modulačních zdrojů.......... :D :D :D

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Kouty, taky používám HFT. Že stěny bych už je za nic nesundal.

Odpovědět