Koudy: když elektronky žhnou....

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koudy: když elektronky žhnou....

Příspěvek od Jarda69 »

Ano, ten drat je živý a mluví :)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Nechci vam kazit zabavu, ale muzete si tohle resit v dalsim z mnoha zaplevelenych vlaken a vynechat sekci "Kdo je kdo"? Prosim admina (pokud tady nekdo takovy vlastne je) at tyto diskuze presune do prislusnych sekci. Dekuji.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Limaae, ty ses tu zase rozjel jak gramofon bez přenosky. Fascinující, jak dokážeš napsat kilometr textu, aniž bys řekl cokoli, co by nebylo už stokrát vyvrácený nebo rovnou směšný. Tvoje LP apologetika je jak z učebnice sektářství – slepá víra, nulová sebereflexe, a hlavně potřeba ostatním dokazovat, že jen ty máš pravdu.
To tvoje “LP hraje líp než CD, protože se musí jinak masterovat” je taková polopravda, že by se za ni nemusel stydět ani marketingovej tým u homeopatik. Ano, mastering pro vinyl je jinej – protože musí být. Ale to neznamená, že výsledek je automaticky lepší. Znamená to jen, že se musí obejít technická omezení tohohle prehistorickýho formátu. A to, že se někdy vinyl náhodou povede líp než digitál, není zásluha LP jako média, ale spíš selhání digitálního masteringu.
A tvoje “většina lidí co kupujou LP nemají gramofon” je už jen třešnička na dortu. Takže vlastně LP obhajuješ jako médium, který si lidi kupujou kvůli obalu, ne kvůli zvuku – a přitom se tu biješ za jeho zvukovou kvalitu. To je logika jak z rozbitého DACu.
Takže díky za další porci zmatenýho LP evangelismu. Až budeš příště chtít vyvolat flame, zkus aspoň něco, co má hlavu a patu. Tohle bylo jen smutný retro.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Komu (mcm) není rady.....

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Ono,když tady chceš plkat o elektronkách,tak jsi měl to vlákno umístnit jinam,třeba do sekce Zesilovače a ne do Kdo je kdo.Se nedivím,že ti to admin smazal

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Je to me vlakno a pisu o sve poznatky na sve sestave *thumbs down*.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

PS: vtipne jak admin nezklamal, plevel od mistnjch flamberu zustal a honeypot vlakno bylo odstraneno :D.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Diky vystacim si bez takovych smunku a mereni se svym delencem Vincent SA-T8 a monos GU50 osazenych NOSkama. Ted cekam na Eversolo T8 *jupi*.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak Eversolo T8 dorazilo a musim rici, ze jde o velmi povedeny vsestranny streamer! Co me naprosto dostalo jak odladenou maji aplikaci, vse funguje jak ma, prepinani vystupu, zdroje hudby (a ze jich je), customizace, instalace aplikaci a doplnku, proste parada, zadne zasekavani ani bugy o kterych jsem cetl pri uvedeni na trh. Tam kde si mnohem drazsi konkurence vylame zuby, je Eversolo pevne v kramflecich.
Pridal jsem 2TB SSD interni disk, formatovani a kopirovani audio knihony z NAS naprosto bez problemu, stejne tak nasledne indexovani a rozcleneni alb/interpretu/zanru atd.
Co se tyka zvuku neni co vytknout, min v cenovce do 50 000Kc co jsem mel doma par streameru, tak je zvuk cisty, prostorovy a vyborne vrstveny. Nejvice se mi libi, ze mam hudebni scenu jeste vice za bednami (ktere naprosto zmizi pri poslechu), tzn. umele zvetsuji poslechovy prostor meho karmliku.
Jelikoz jsem ve fazi zjednodusovani sestavy a Eversolo by melo mit slusne osetrene hodiny a obvody kolem digi vystupu, tak jsem vypustil ze signalove cesty DDC a posloucham T8 -> DAC -> preamp. Co me velmi prekvapilo jak se na prvni poslech zmeni zvuk s pouzitim daneho vystupu. Troufnu si to oznacit jako zmena u lampace z ultralinearu do triody, takova je paralela k prepnuti z IIS na digi coax. Podil na tom urcite nese pouzivata digi kabelaz, IIS zni akuratne, vice hifi, naopak coax rozline v nahravce emoce, je uvolnenejsi a krasne plasticky.
Jedine a zanedbatelne negativum na ktere jsem zatim prisel je extremni nachylnost na otisky prstu na sasi :).
Suma sumarum, mam vsestranny a solidne udelany zdroj zvuku za velmi rozumne penize, kdyz si clovek uvedomi kolik da do ruznych tuningu a skladacek DIY.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Díky za report. Vypadá to minimálně podle popisu a Tvé chvály na strojek, který se s trochou štěstí zaplatí sám - dost by mne zajímalo, zda má například ještě smysl řešit nějaký switch před streamerem - ta optika plus kvalitní hodiny dávají prostor k úvaze, že switch by mohl být zbytečný (či dokonce škodlivý). Tohle si rád doma vyzkouším, jestli se naskytne příležitost.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jsem na zacatku a uprimne je to nyni mimo muj zajem, protoze jsem jak rikaji na zahranicnich forech "in the rabbit hole", cili chci naopak zjednodusit/zkratit cely retezec tzn. bez DDC, mene kabelu, krabicek. Dojde nejspis i na analogovou cast.

Jen doplnim, ze I2S kabel mam obyc InAkustik Exzellenz a digi coax Chord Shawline. Budu zkouset jeste dalsi kabely.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Ahoj koudy.
Gratuluji k novému streameru. Za mne hraje parádně.
Byl jsem si tu T8 poslechnout ve studiu.
Chtěl jsem vědět, zda by pro mne mělo smysl tu A10 prodat
a jít do T8 nebo nebo si jí zatím nechat.
Známý jí má v kombinaci s DAC od T+A a hraje mu to skvěle.
Osobně jsem zvědavý na kombinaci T8 a nového DAC Z-10 od Eversola.
Pro mne zatím nedává smysl tu A8 měnit.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Diky Miku *thumbs up*. Uplne rozumim, software mluvi za vse, opravdu se jim povedl a kdyz uz jejich produkt mas, neni to duvod menit. Muze to znit jako zbytecne chvaleni, ale u kazdeho streameru jsem resil nejaky problem se stabilitou a logikou aplikace, to se v pripade Eversolo nedeje (snad to tak zustane).

Odpovědět