Koudy: když elektronky žhnou....

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koudy: když elektronky žhnou....

Příspěvek od blesk666 »

Pekne to svieti:-) Ako to hrá?

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

:D :D Tak sakra blesku neruš

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Na zacatku rozcarovani, jak neznam Cayin/805ky, po soft startu zesilovace slysitelny brum do obou repro, takze jsem lehce znervoznel. Tak jsem vzal sroubovak a poladil "hum trim" na obou kanalech, behem chvile krasne ticho, neslysim ani trafa zesilovace, i kdyz mi tu leze 238V ze site. Lampy jsou nove, tzn. rozehravam, po 2h jsem dotahl bias vykonovek a zvuk se zacal postupne vylupovat.
Co me zaujalo nejvic jak dynamicky a pritom ciste hraje i potichu. Scena je holograficka, uz s Eversolo se vse zlepsilo, ale Cayin tomu dal stavu. Libi se mi jak mazane serviruje basy, maji impakt a vybusnost, pritom nejsou presycene v mistnosti. Suma sumarun, i kdyz jsem na zacatku tak velka spokojenost! Jak se rozkoukam zacne tube rolling, ten uz bude hodne light, 6SN7 a casem mozna budici 300B.

PS: nemusim svitit ani topit, vse dela Cayin *2thumbsup*

Janik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Janik »

Gratulujem ku skvelemu zosiku.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Také gratuluji! To už vypadá na "konečnou" co se lampových zesilovačů týče. Předpokládám že je to hlavně zvuk 300béček jen na steroidech 805ky?
Vidím jedinou nevýhodu, a to ceny těchto velkých elektronek. Hledání toho nejlepšího zvuku se pěkně prodraží.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Dekuji, dekuji *2thumbsup*. Ano Cayin to udelal dobre, skloubil zvuk 300B s hodne slusnym vykonem.
Nejvetsi nevyhodu bych videl to horko jake produkuje, ted v zime si to ale budu uzivat :lol:. Zrovna 805a umi Cina vyrobit za velmi dostupne penize a nemam ambice resit NOS vykonovky. Spis me to v tube rollingu uklidni, min. co se tyka poctu, protoze toho nejde tolik ladit a nejvic sazim prave na 6SN7 a 300B.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Gratulujem. Naviac máš v ňom i slušný sluchátkový výstup, môžeš polaborovat so sluchátkami.
Keď tak čítam tvoje nadšenie , s ľútosťou spomínam na Leben a Harbeth.
Ať ti to hraje ...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Dekuji *thumbs up*, ja vzpominam na prvni lampac Yaqin MC100B a jak si me zachranil zaloznimi 4ks JJ KT88, protoze zesilovac dosel se spatnou vykonovkou :D. O sluchatkaci vim, ale prijde mi to docela velky primotop na krmeni sluchatek, presto jej alespon vyzkousim.

Dnes jsem se dostal k hlasitejsimu poslechu, projev ma prijemne napeti (stejne jako 805ky ~ 1500V :twisted:) a emoce nenechaji posluchace netecnym, at uz to byly vypjate sceny klasicke hudby, ci obycejna elektronicka hudba. U urcitych narocnych skladeb se mi libilo pouzit NFB, cili aplikovani zpetne vazby zesilovace, kdy se projev stal utahlejsi a hladsi, ale drtivou vetsinu hraji bez ni.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pořád tomu nerozumím. Jsou nějaké technické, fyzikální, důvody, proč by měl být zvuk elektronek lepší než tranzistorů?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jardo, nejsou, jsem cinsky elektronkovy marketak a potrebuji odmeny pod stromecek :).

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Jardo záleží na tom, co považuješ za "lepší zvuk". Dlouhá a nekonečná diskuse by to mohla být. A nebo si prostě jen tak budeš poslouchat. Po chvilce tvá radost z poslechu, nadšení a záplava štěstí , načrtnou Tvoji cestu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Lepší, jako že věrnější, bez zkreslení, co by přidal zesilovač. Že by si to vystačilo jen se zkreslením reproduktorů. Prostě ta poučka, že ideální zesilovač, je drát se zesílením.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

V tom případě je Tvá cesta jasná. Cesta nejnizsiho zkreslení včetně zkreslení měničů v repro a samozřejmě včetně špičkové akustiky. Logicky jediná technicky správná cesta. No..a pak je ta druhá. Poslouchat ušima a srdcem. Protnuti těchto dvou světů se nevylučuje. Ale to už se ocitame v nekonečné diskusi. Pokud si chtěl říci, že zesilovače s flaskama zkresluji více signál než povedená tranzistorova konstrukce , tak to snad víme všichni. To asi není důležité téma pro fandy elektronek. Myslím tím rozpor transistor vs lampa.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nechtěl sem nic říct. Ptal jsem se, jestli existuje nějaký technický důvod, proč by měli lampy lépe hrát. Takže mi prosím nic nepodsouvej. Sou lidi, co si pochvalují hybridy lampy na vstupu, tranzistory na konci. Protože nejsem vševěd, tak se ptám, jestli nemají lampy něco, co tranzistor neumí. Někde jsem četl něco o tom, že u tranzistorů vzniká nějaká detekce na P-N přechodech a že to může být slyšet. Ale nevím, proto se ptám.

Odpovědět