Koudy: když elektronky žhnou....

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koudy: když elektronky žhnou....

Příspěvek od koudy42 »

Ahoj,

kdyz si projdes me vlakno, tak najdes moji stejnou zkusenost s EL34, proto jsem se na ne vykaslal a hlavne existuji lepsi ELka.
ALE zalezi take odkud kupujes elektronky a jaky typ PSVANE! Existuji oficialni prodejci co maji jak zaruku, tak je paruji a zahoruji. Cili bych se vyhnul Aliexpress ap. nakupum. Pokud mam spravne info, tak Cayin dava 2 roky zaruku i na elektronky.
Jinak PSVANE elektronky 300B a 805(a), zrejme i 6SN7 jsou uplne jina "vlastni" kategorie, ktera je hodne daleko co se tyka vyroby i kvality. Uprimne PSVANE CV 181 se rozehravaji pomalu, jeste dele nez LinLai Sapphire, cili to jeste par desitek hodin zabere.

Ohledne doporuceni lamp, kdyz tak jsem nejspis doporucil NOS Reflectory 6P3S-E (!), coz je UPLNE jinde nez Sovtek. Porad je cenove dostupna a hlavne kvalitni lampa co rozhodne neduni a ma naopak akuratni bas, cili nemichat hrusky s jabkami *sunglases*.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

NOS Reflectory 6P3S-E je výborná elektrónka , paroval som ju s NOS Sylvania 6cs7 aj s Haltron. S Sylvaniou viac farieb, taký ten "tekutý" zvuk, s Haltron pomalší, ale zaroveň veľmi neutrálny zvuk.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To byla Primaluna, ze jsi kombinoval ruzne vykonovky? Nebyl z toho kockopes?Tohle jsem nikdy nezkousel :).

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Koudy, ty 6L6 nejsou Sovtek - chybně jsem to opsal z krabičky ( není od nich). Kupoval jsem tyto na Sirius audio i s měřícím protokolem
https://www.sirius-audio.com/nos-russia ... clear-top/
Kdysi jsme spolu komunikovali právě o těch Reflector 6L6 a ty jsem koupil na Ebay. Jsou úplně totožné jak ty od Sirius audio.
PS Vane jsou kupované na Tubexstore a to tyto: https://www.tubex-store.cz/psvane-el34p ... ift-boxes/
u nich jsem taky provedl reklamaci.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Čert aby se v těch lampách vyznal :-)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ok, tak ci tak Reflector 6P3S-E je jina znacka (i jinak vypada) = jiny zvuk.

Obrázek

Je to nekdy "sranda", mne dosel par Melz 6N8P a obe vadne, neprezily zrejme prepravu, nastasti vratka doresena a uz na ne kaslu. Pak jsem se docetl, ze stoji za poslech jen Melz 1518, ktere uz jsou nesmyslne drahe, cili zustavam u cinske soucasne produkce :twisted:.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Taky jsem hodně četl nadávky na kvalitu elektronek. Hlavně teda u 300B. Kde není cena už vůbec lidová. Řada lidí si stěžovala na velmi krátkou životnost, klidně jen 1500h. Tak jsem rád že se toho Koudy chopil a projde si tímto testováním za mě. A až je budu potřebovat koupit vím kam se obrátit *2thumbsup*

A jak to teda hraje kompletně na PS Vane? Lepší jako mono konce s GU50?

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Já kupoval 4 kusy u Sirius audio a č kusy na eBay - viz odkaz https://www.ebay.com/itm/265977810497
Jsou to úplně jiné lampy než máš nafocené ty.

Odpovědět