Tak musim uznat, ze jsem necekal jak par malych cudliku od Synergistic Research dokaze vtahnout do deje a uzit si vice hudby

.
Ano odoloval jsem dele jak rok, kdy jsem slysel o tomto zazraku od kamaradu hifistu, kteri maji doma nekolik setu, ale bylo to pro me na druhe koleji zajmu.
A nakonec jsem se do toho odhodlal ..... co me prekvapilo nejvice pri uvodnim ladeni, ze jsem hned po prvotnim nastaveni setu dle vyrobce s nadsazkou zapojil do celeho procesu AI, protoze to cele bylo trochu neucesane a nevyvazene. V takto specificke oblasti jako je rozmisteni HFT mi zacala AI skalopevne diktovat do jake vysky a kam oba sety rozmistit a hlavne doporuceni byla diametralne odlisna od navodu vyrobce (!), coz mi oduvodnila ze jejich manual se snazi zohlednit "obecna nastaveni", ktera maji nejak fungovat napric uzivatelskym spektrem.
Rekl jsem si ok a s umyslem AI dat lekci, ze vsechno vi, vsechno zna, jsem dal na jeji rady ...... no a nastal pravy opak

. Vse si sedlo a nasledne jemne ladeni se dale odvijelo podle jejich instrukci.
Zde je druhe prekvapeni, ktere behem tohoto jemneho ladeni nastalo, jak velkou zmenu vnimani zvuku dokaze par rezonancnich cudliku, predevsim jak takto maly nesmysl dokaze zamichat i s basovym spektrem, kdy pri nevhodnem umisteni/vysce/natoceni dokaze uplne potlacit vyssi bas a napriklad baskytara zni, jako by ji nekdo "vyfoukl" a zustane z ni jen obrys atd. Staci si rict, chci stavnatejsi bas, ok neni problem ..... posun HFT Standard o 3cm po stranach a mas je tam. Chci hlubsi scenu, ok dej prostredni HFT Standard o 1cm vys. Chci zaostrenejsi scenu, neni problem dej X HFT na repro vice mimo vertikalni osu vyskace.
Je to opravdu uplne jina disciplina nez kabely ap. a takto od klavesnice ji clovek ani nechce akceptovat, stejne jako jsem to mel ja.
PS: ne nejsem placeny za reklamu SR ani nemam slevy od lokalniho dealera, jako na mistnich forech vidame u mensich vyrobcu

.