Koudy: když elektronky žhnou....

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Koudy: když elektronky žhnou....

Příspěvek od koudy42 »

Ahoj,

kdyz si projdes me vlakno, tak najdes moji stejnou zkusenost s EL34, proto jsem se na ne vykaslal a hlavne existuji lepsi ELka.
ALE zalezi take odkud kupujes elektronky a jaky typ PSVANE! Existuji oficialni prodejci co maji jak zaruku, tak je paruji a zahoruji. Cili bych se vyhnul Aliexpress ap. nakupum. Pokud mam spravne info, tak Cayin dava 2 roky zaruku i na elektronky.
Jinak PSVANE elektronky 300B a 805(a), zrejme i 6SN7 jsou uplne jina "vlastni" kategorie, ktera je hodne daleko co se tyka vyroby i kvality. Uprimne PSVANE CV 181 se rozehravaji pomalu, jeste dele nez LinLai Sapphire, cili to jeste par desitek hodin zabere.

Ohledne doporuceni lamp, kdyz tak jsem nejspis doporucil NOS Reflectory 6P3S-E (!), coz je UPLNE jinde nez Sovtek. Porad je cenove dostupna a hlavne kvalitni lampa co rozhodne neduni a ma naopak akuratni bas, cili nemichat hrusky s jabkami *sunglases*.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

NOS Reflectory 6P3S-E je výborná elektrónka , paroval som ju s NOS Sylvania 6cs7 aj s Haltron. S Sylvaniou viac farieb, taký ten "tekutý" zvuk, s Haltron pomalší, ale zaroveň veľmi neutrálny zvuk.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

To byla Primaluna, ze jsi kombinoval ruzne vykonovky? Nebyl z toho kockopes?Tohle jsem nikdy nezkousel :).

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Koudy, ty 6L6 nejsou Sovtek - chybně jsem to opsal z krabičky ( není od nich). Kupoval jsem tyto na Sirius audio i s měřícím protokolem
https://www.sirius-audio.com/nos-russia ... clear-top/
Kdysi jsme spolu komunikovali právě o těch Reflector 6L6 a ty jsem koupil na Ebay. Jsou úplně totožné jak ty od Sirius audio.
PS Vane jsou kupované na Tubexstore a to tyto: https://www.tubex-store.cz/psvane-el34p ... ift-boxes/
u nich jsem taky provedl reklamaci.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Čert aby se v těch lampách vyznal :-)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Ok, tak ci tak Reflector 6P3S-E je jina znacka (i jinak vypada) = jiny zvuk.

Obrázek

Je to nekdy "sranda", mne dosel par Melz 6N8P a obe vadne, neprezily zrejme prepravu, nastasti vratka doresena a uz na ne kaslu. Pak jsem se docetl, ze stoji za poslech jen Melz 1518, ktere uz jsou nesmyslne drahe, cili zustavam u cinske soucasne produkce :twisted:.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Taky jsem hodně četl nadávky na kvalitu elektronek. Hlavně teda u 300B. Kde není cena už vůbec lidová. Řada lidí si stěžovala na velmi krátkou životnost, klidně jen 1500h. Tak jsem rád že se toho Koudy chopil a projde si tímto testováním za mě. A až je budu potřebovat koupit vím kam se obrátit *2thumbsup*

A jak to teda hraje kompletně na PS Vane? Lepší jako mono konce s GU50?

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Já kupoval 4 kusy u Sirius audio a č kusy na eBay - viz odkaz https://www.ebay.com/itm/265977810497
Jsou to úplně jiné lampy než máš nafocené ty.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

@weiron: na lampy maji zaruku, ale asi neni realne natocit hodiny po cas zaruky pri normalni frekvenci poslechu :). Uvidime jaka bude realita.
Srovnani s GU50 neni fer, sparoval jsem nevhodne repro a chtely by impedancne vhodnejsi partaky nez Triangle, ale jejich cas jeste prijde ;).
Psvane jinak super, ale na prvni pozici exceluje LinLai a urcite ji nesesadi. PSvane CV181 se rozehrava pomalu a ma byt pouze na doplneni, kdyz budu chtit lampovou pohodu a kremovejsi stredy a klidnejsi poslech. Posledni stock (OEM PSvane) lampy mam ted vykonovky 805a, protoze nechci cekat na rozehrani PSvane 805a co mi prisly a maji zaroven nejmensi vliv na zvuk. Pokud 300b zkapou jisti to opet LinLai :). Nemam ambice kupovat PSvane ACME, takovy nadsenec nejsem.

@dekac: jen posilam jake lampy jsem mel ja ;)

PS: pristi tyden uz bude hotovy dalsi projekt - phono preamp E180F BM :D. To bude teprve vinyl svistet.....

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Zdravím tě Koudy a gratuluji k nové hračce. Už od pohledu to musí hrát parádně *2thumbsup* .
Já jsem se teď vydal trochu jinou cestou, ale na lampový zvuk nedám dopustit a stejně je mi jasné, že zase u nějakého lampáče časem skončím :lol:

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jeste jsem si nestihl uzit nove lampove phono a je tu dalsi vyzva :lol: :ugeek:!

Obrázek

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak musim uznat, ze jsem necekal jak par malych cudliku od Synergistic Research dokaze vtahnout do deje a uzit si vice hudby :o.
Ano odoloval jsem dele jak rok, kdy jsem slysel o tomto zazraku od kamaradu hifistu, kteri maji doma nekolik setu, ale bylo to pro me na druhe koleji zajmu.
A nakonec jsem se do toho odhodlal ..... co me prekvapilo nejvice pri uvodnim ladeni, ze jsem hned po prvotnim nastaveni setu dle vyrobce s nadsazkou zapojil do celeho procesu AI, protoze to cele bylo trochu neucesane a nevyvazene. V takto specificke oblasti jako je rozmisteni HFT mi zacala AI skalopevne diktovat do jake vysky a kam oba sety rozmistit a hlavne doporuceni byla diametralne odlisna od navodu vyrobce (!), coz mi oduvodnila ze jejich manual se snazi zohlednit "obecna nastaveni", ktera maji nejak fungovat napric uzivatelskym spektrem.
Rekl jsem si ok a s umyslem AI dat lekci, ze vsechno vi, vsechno zna, jsem dal na jeji rady ...... no a nastal pravy opak :shock:. Vse si sedlo a nasledne jemne ladeni se dale odvijelo podle jejich instrukci.
Zde je druhe prekvapeni, ktere behem tohoto jemneho ladeni nastalo, jak velkou zmenu vnimani zvuku dokaze par rezonancnich cudliku, predevsim jak takto maly nesmysl dokaze zamichat i s basovym spektrem, kdy pri nevhodnem umisteni/vysce/natoceni dokaze uplne potlacit vyssi bas a napriklad baskytara zni, jako by ji nekdo "vyfoukl" a zustane z ni jen obrys atd. Staci si rict, chci stavnatejsi bas, ok neni problem ..... posun HFT Standard o 3cm po stranach a mas je tam. Chci hlubsi scenu, ok dej prostredni HFT Standard o 1cm vys. Chci zaostrenejsi scenu, neni problem dej X HFT na repro vice mimo vertikalni osu vyskace.
Je to opravdu uplne jina disciplina nez kabely ap. a takto od klavesnice ji clovek ani nechce akceptovat, stejne jako jsem to mel ja.

PS: ne nejsem placeny za reklamu SR ani nemam slevy od lokalniho dealera, jako na mistnich forech vidame u mensich vyrobcu :D.

Obrázek

Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Bude měření, před a po?

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Mereni uz delal p. Brezina a hlavne je mi ukradene, kdyz to prokazatelne slysim, neslysel by to jen hluchy.....

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

A chtěl bys alespon napsat, jak to ma fungovat, případně odkaz na text, kde je to vysvětleno?

Odpovědět