kychtax
Re: kychtax
Na repro si netroufáš? A ten co máš na fotce jsi vzal kde? Ten vypadá na nějaký rychlý domácí pokus.
Toto neni moje vyroba nebo know how, nybrz Paoluv kabel - nedavny prirustek do sestavy. Paradni kablik 

Kychtax : Honzo, ty si z uzavřených beden udělal něco jiného -- nejlepší nechat v dírách původní reproterminály !!! Jo , že byl jeden výškáč přepolovaný, bohužel asi někdo už se v tom hrabal a zapoměl barvy .
Jinak už jsem na svých ATC zkoušel triwiring ( 3 x OCOS, jeden z nejvyšší triwiringových Kimbrů, atd,), biwiring ( několi desítek repro kabelů, i jsem zkoušel stříbro na výšky , hybrid na středy a čistou měď na bas) a různé propojky ( např. s Valhallami to hrálo vskutku dobře ), ale nejlepší ja to dát pod jedny kvalitní reproterminály ( např. WBT ), všechny dirky utavřít. Píšu z mojí praxe.
Jinak už jsem na svých ATC zkoušel triwiring ( 3 x OCOS, jeden z nejvyšší triwiringových Kimbrů, atd,), biwiring ( několi desítek repro kabelů, i jsem zkoušel stříbro na výšky , hybrid na středy a čistou měď na bas) a různé propojky ( např. s Valhallami to hrálo vskutku dobře ), ale nejlepší ja to dát pod jedny kvalitní reproterminály ( např. WBT ), všechny dirky utavřít. Píšu z mojí praxe.
Mirek: dal jsem je tam zpatky. Diky za cenne zkusenosti s biwiringy atd. (a urcite desitky nebo stovky hodin zkouseni..
)
Vcera jsem prestavel repraky - dal je na zkousku do rohu, at tolik nezavazeji. Zena mne dostala.. ze pry..
"Proc to tam davas, dyt do tam nemuze hrat..". "Stejne to budes davat brzo zpatky"

Vcera jsem prestavel repraky - dal je na zkousku do rohu, at tolik nezavazeji. Zena mne dostala.. ze pry..
"Proc to tam davas, dyt do tam nemuze hrat..". "Stejne to budes davat brzo zpatky"

-
- Kontaktovat uživatele:
(PTFE není stínění)
a fotoserial úpravy kabelu by nebyl? Kam je připojeno stínění?
tady jsem objevil nějaké fotky kablíků ještě ze sluchátkové éry..
http://galerie.avmania.e15.cz/showgalle ... user=95282
Ivan, něco vymyslím. Jen ještě dobastlím ten USB kablík z Mundorfu.
Transiwatt, děkuji za opravu.

http://galerie.avmania.e15.cz/showgalle ... user=95282
Ivan, něco vymyslím. Jen ještě dobastlím ten USB kablík z Mundorfu.
Transiwatt, děkuji za opravu.

co tě přimělo k přechodu od sluchátek k repro poslechu ? pseudoprostor sluchátkového poslechu nebo větší prostor na muziku ? 

Pulenej: Koupil jsem si sluchátkáč s výstupem na reproduktory. Můj současný integráč.
Sluchátka hrála podstatně líp. Nedalo mi to a od té doby to tuním.
Ale sluchátka jsem nezavrhl. Naopak. Jen už v nich nechci mít hodně peněz a když už je dám na uši, ať se to dá poslouchat.
Mám DT150 a Fostex T50RP MK.3, na doporučení zkušených matadorů z vedlejšího fora.
Sluchátka hrála podstatně líp. Nedalo mi to a od té doby to tuním.

Ale sluchátka jsem nezavrhl. Naopak. Jen už v nich nechci mít hodně peněz a když už je dám na uši, ať se to dá poslouchat.
Mám DT150 a Fostex T50RP MK.3, na doporučení zkušených matadorů z vedlejšího fora.

- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ty si s tím hifi Honzo vážně vyhraješ.
viz upravený trojobal Supra.
Ale to je na tom hifi koníčku to krásné.
hezký poslech - hraje Ti to doma pěkně

Ale to je na tom hifi koníčku to krásné.
hezký poslech - hraje Ti to doma pěkně

Takhle jsem upravil reprokabel od Paola
Nejdříve natáhl měděné stínění:

Natáhnuté stínění..

Natáhl jsem vrchní oplet.. Připomnělo mi to přírodovědný dokumenty o plazech

Takto vypadal s menším pozřeným kabelem v útrobách.

Dole je struktura povrchu původního kabelu. Povrch se hezky vyrovnal a samozřejmě vzrostl průměr. Ohebnost je cca stejná.

Ze stínění jsem vytáhl jeden drátek na straně zesilovače, kde zatím provizorně upevňuji další kablík a ten přišroubuji na tělo zesilovače. Dnes to dodělám kompletně. připájím k tomu drátek napevno, zakryji smršt. bužírkou a na konec kablíku napájím Malé oko = průměru šroubku nebo vidličku..

Takto se stínění RK stává součástí chassis zesilovače.
(Pro Jardu69)Zatím neřeším stínění těch konců. Možná výhledově. Materiál na to mám.
Cena úpravy je cca 1.800Kč (bez reprokabelu a dodělaných konců. Ty odhaduji tak na 400Kč).
Jednoduchá úprava!
Nejdříve natáhl měděné stínění:

Natáhnuté stínění..

Natáhl jsem vrchní oplet.. Připomnělo mi to přírodovědný dokumenty o plazech

Takto vypadal s menším pozřeným kabelem v útrobách.

Dole je struktura povrchu původního kabelu. Povrch se hezky vyrovnal a samozřejmě vzrostl průměr. Ohebnost je cca stejná.

Ze stínění jsem vytáhl jeden drátek na straně zesilovače, kde zatím provizorně upevňuji další kablík a ten přišroubuji na tělo zesilovače. Dnes to dodělám kompletně. připájím k tomu drátek napevno, zakryji smršt. bužírkou a na konec kablíku napájím Malé oko = průměru šroubku nebo vidličku..

Takto se stínění RK stává součástí chassis zesilovače.
(Pro Jardu69)Zatím neřeším stínění těch konců. Možná výhledově. Materiál na to mám.

Cena úpravy je cca 1.800Kč (bez reprokabelu a dodělaných konců. Ty odhaduji tak na 400Kč).
Jednoduchá úprava!

http://www.audioaficionado.org/showthre ... 971&page=5
Prima vlakno jednoho audiofila s povedenymi foto.
Prima vlakno jednoho audiofila s povedenymi foto.
..Tam někde píše ten Apexorca, že u kablíku by měl být konektor, jako nejslabší místo, nejlepším kusem. Zajímavý pohled.
Takže nějaké rich baye a podobné číňany s kvalitní metráží nebrat?!
Takže nějaké rich baye a podobné číňany s kvalitní metráží nebrat?!