Jestli je to jenom tohle, tak by oprava - doplnění tekutiny nemusela být takový problém. I když teda nechápu, proč si někdo kupuje střepy, který víceméně odejdou za pouhých 6 let. Ferofluid v hi-fi podle mě znamená poddimenzovaný reproduktor a pryč od toho. Ale holt ATC je populární na jednom high-endovým fóru, což?
kychtax
Re: kychtax
No, řekl bych že naopak, repra ATC se dělají s důrazem na spolehlivost a neprůstřelnost, zatížitelnost a dlouhodobý bezproblémový provoz na velké hlasitosti. Jsou to špičkový repráky, v nabídce mají od malých regálovek až po obrovské megabedny, v aktivu i pasivu, k tomu řadu wooferů i elektroniku, všechno si vyrábějí sami. Používají je k tvorbě nahrávek nejvěhlasnější světová studia, kapely a interpreti. Jejich trademarkem je středová kalota, která od 380 - 3500Hz umožňuje udělat třípásmo tam, kde se ostatní bez čtyřpásma neobejdou. Trh to ví a u profi modelů ani kousky, kterým je hodně přes deset let, prakticky nejdou pod 2/3 polovinu původní ceny. Jediná kaňka na kráse byly výškáče, které dneska už dělají sami.
Jestli to bylo u kychtaxe tolik znát, ty repra už musí mít něco za sebou. Na druhou stranu cena těch výškáčů od Seas/Vifa není nijak závratná.
Jestli to bylo u kychtaxe tolik znát, ty repra už musí mít něco za sebou. Na druhou stranu cena těch výškáčů od Seas/Vifa není nijak závratná.
No já vím, že jsou jsou známí středovými kalotami. Ale že by jedinou alternativou byly čtyřpásma? Existuje spousta třípásem bez středový kaloty. Ferofluid byla slepá cesta v hi-fi, to už je dneska známo.
jasně, zavoláme si.
Redbaron super fotky. Ty obří basáky.. krása.
Redbaron super fotky. Ty obří basáky.. krása.

Tak .. již hraji na všechny své síťáky a reprokabel se taky tváří, že je hotovo, čekají mne poslední, a to XLR kabely.
Část dodávky již dorazila. Vyšší řada (Neotech NEX-OCC GD UP-OCC Copper) a nižší řada XLR konektorů )Neotech OFC NC-06612).
Někde venku na forech jsem četl, že ty horní, vyšší řada, spolu s nejvyššími Furutechy jsou nejlepší dostupné konektory XLR na trhu. Samozřejmě jsou OCC. Jsou docela těžké. Výrobní provedení naprostá nádhera. Jako nějaký šperk. Očekávání jsou vysoko.
Ty dolní jsou podstatně levnější. Neotech používá mosaz s vyšším obsahem mědí a měly by být opět Cryo treated.
Obojí jsou zlacené koncovky.

Někde venku na forech jsem četl, že ty horní, vyšší řada, spolu s nejvyššími Furutechy jsou nejlepší dostupné konektory XLR na trhu. Samozřejmě jsou OCC. Jsou docela těžké. Výrobní provedení naprostá nádhera. Jako nějaký šperk. Očekávání jsou vysoko.

Ty dolní jsou podstatně levnější. Neotech používá mosaz s vyšším obsahem mědí a měly by být opět Cryo treated.
Obojí jsou zlacené koncovky.
- Přílohy
-
Nové terminály WBT dorazily, OK, pojďme na to..
dráty pryč. Ty kontakty jsou nějaké asi pocínované měděné? Měl jsem je pod jedním terminálem a nemusel tak používat jumpry..
radši si to vyfotím.. pro jistotu. 
Teď už to vypadá důvěryhodněji... Minimálně ten faston bude větší a bude jeden.. 
A hotov.
Faston následně nakrimpován a zasunut s použitím poměrně velké síly. Drží to festovně. Před tím tam některý z těch fastonů byl i trochu volný. 
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
PO vypada jasne lip nez PRED, takze
.

No, aby jsme se jenom neplácali po zádech, tak na té poslední fotce mi když už tak chybí 4.kousky nových terminálů. Asi návštěvám nebudeš ukazovat tu druhou stranu že to tam máš propojené a tím že dva stačí. A teda za mě, ty mosazné, ač možná trochu zašlé, jsou třeba z hlediska nástrojaře určitě lepší a pevnější než ty plastové, ..... to samé bych ti řekl i hlediska fastonu a pájení
, vím že názor máš odlišný. Ale to jen můj názor 

Starý terminály měly výhodu, že se nemusely použít fastony. Mohly se dát očka a přitáhnout (druhou) maticí. Já dokonce místo plechových oček dělávám očko rovnou z kabelu, pocínuju. Tímhle směrem vylepšování bych šel já, fastony jsou fuj, i když jsou tyhle třeba kvalitní.
Když už mají WBT konektory plastové tělo a průchodku, očekával bych destičku z kusu hliníku (např. síly 6 mm) a v ní jen dva konektory. Montáž metrickými šrouby do narážecích matic. Cena za výrobu v řádu stokorun, v porovnání s cenou konektorů zadarmo. Z pohledu vibrací je plastový výlisek odpad, o tuhosti a těsnosti po několikerém vymontování vrutů z MDF ani nemluvím. Výhybka je zřejmě ve společném prostoru s basovým měničem, že ano?
No ono to asi trochu klame tělem. Vnitřek 703 by měl být stejný jako u 710ky. která má toho kovu víc kolem a jsou hezčí. Jinak by neměl mezi nimi být rozdíl i dle popisu i dle pana inženýra. Já na vzhled zas tolik nedám, kor vzadu za bednou. A jsou u mně spíš na pokus, zda do toho investovat. Závěr je že určitě ano. A už uvažuji o jiných terminálech i do zesu, tam možná dám ty hezčí.
Michel, určitě by to šlo v SCM40 udělat mnohem líp. Výhybka, vanička apod. Tohle je pořád "low-cost" bedna.
Ale docela mně to zarazilo. co se událo. Nutno přiznat, že jsem vyměnil a asi si dost polepšil i s výměnou XLR kabelu. (O tom budu psát dál. Teď má cca 20 hodin v provozu, terminály cca 30). Ještě dám foto vnitřku. Nerad, neboť to musím znovu odšroubovat, ale pro dokumentační účely. A už se na to někdo ptal i v SZ.

Michel, určitě by to šlo v SCM40 udělat mnohem líp. Výhybka, vanička apod. Tohle je pořád "low-cost" bedna.
Ale docela mně to zarazilo. co se událo. Nutno přiznat, že jsem vyměnil a asi si dost polepšil i s výměnou XLR kabelu. (O tom budu psát dál. Teď má cca 20 hodin v provozu, terminály cca 30). Ještě dám foto vnitřku. Nerad, neboť to musím znovu odšroubovat, ale pro dokumentační účely. A už se na to někdo ptal i v SZ.
Kychtax, a když teda píšeš "Já na vzhled zas tolik nedám", tak proč ty terminály měníš? A vůbec, faston za faston? Nebo tohle má snad zvukový přínos? No jestli ano, musel jsi mít v původním zapojení chybu, třeba někde přechodový odpor, jiné vysvětlení bohužel není. Pokud chceš mít ideální propojení, přípoj své kable přímo na desku výhybky, jinak děláš pořád pouze kompromisy. Teda pokud nevěříš tomu , že terminály a fastony zvuk čistí a filtrují. To by byla jiná
.