Mám pocit,že v tomto prototypu jsou měděné plotny
kychtax
-
New shukey
- Kontaktovat uživatele:
Re: kychtax
Ano, jsou to měděné plechy. Ty potom zasypou směsí práškového magnetitu, turmalínu, práškového stříbra a někdy také grafitu v prášku. Magnetit pohlcuje, k čemu je turmalín nevím, práškové stříbro a grafit vylepší vodivost náplně od plechů dál.Myslím, že jako přívodní drát by se hodilo nějaké vf lanko.
Magnetit na pokusy se dá koupit zde: https://www.krustashop.cz/Magnetit-extr ... 919909.htm
Magnetit na pokusy se dá koupit zde: https://www.krustashop.cz/Magnetit-extr ... 919909.htm
-
New shukey
- Kontaktovat uživatele:
Fidas
Moc dík za info
Moc dík za info
Je to tak, foto jiz neni aktualni. Resi se vsechno i akustika, ktera je ve stavu ze mne jiz nic nevadi a zaroven bydlime. V obyvaku je potreba pomalu, neni jen muj. Znate to.
Já myslím, že se vůbec nikdo nebude zlobit, když taky přispěješ svojí troškou a napíšeš, jak to zařízení funguje.
Nemyslím nějakou dojmologii, ale skutečný princip.
Případně Fidas, jestli si troufne na vysvětlení principu jednodrátového zapojení.
Případně Fidas, jestli si troufne na vysvětlení principu jednodrátového zapojení.
New shukey píše: ↑28 zář 2022 12:09Zesměšňování všeho bez vlastní praktické zkušenosti,na základě teorií dr googla,to je značka určitých zdejších přeborníkůKomolení nicku už je jen podtržení jejich zoufalství a ubohosti.Začíná to připomínat maminky,které léčí své děti stejným stylem,tedy dr google,chudáci děti
kychtax
https://www.audiophonics.fr/en/measurem ... 8269.html
To je určitě míň,než tvý večný nákupy kablíků a konektorů.Nebo jsi nakažen HEF,kde měření je sprosté slovo

Já nevím,proč se toho měření tak bojíš.Chceš instalovat akustické prvky.Jak ? Bez měření to nedává smysl.Ten mikrofon stojí 109 €,Je to tak, foto jiz neni aktualni. Resi se vsechno i akustika, ktera je ve stavu ze mne jiz nic nevadi a zaroven bydlime. V obyvaku je potreba pomalu, neni jen muj. Znate to.v nejblizsi dobe vymenime sedacku a doplnim zavesy plus jeste nejake akusticke prvky.
To je určitě míň,než tvý večný nákupy kablíků a konektorů.Nebo jsi nakažen HEF,kde měření je sprosté slovo

-
New shukey
- Kontaktovat uživatele:
Já žádnou praktickou zkušenost s tímto zařízením nemám,takže narozdíl od tebe,nebudu psát,jestli funguje či ne a jak.A narozdíl od tebe,mě to zajímá,tak proto si to zde čtu a ptám se a jsem vděčný za odpovědi těch,kteří tu zkušenost mají ať kladnou či ne.Takže po mně prosím nechtěj,abych byl jak ty a psal o něčem,co jsem ani nedržel v ruceJarda69 píše: ↑28 zář 2022 16:22Já myslím, že se vůbec nikdo nebude zlobit, když taky přispěješ svojí troškou a napíšeš, jak to zařízení funguje.
New shukey píše: ↑28 zář 2022 12:09Zesměšňování všeho bez vlastní praktické zkušenosti,na základě teorií dr googla,to je značka určitých zdejších přeborníkůKomolení nicku už je jen podtržení jejich zoufalství a ubohosti.Začíná to připomínat maminky,které léčí své děti stejným stylem,tedy dr google,chudáci děti
Ty jsi ještě nezaregistroval, že Kychtax je šaman? 
New shukey
aspon se snazim si o tom neco najit a rozjet nejakou diskuzi.
Na rozdíl od tebe sem nepíšu žlučovité příspěvky bez přidané hodnoty.
aspon se snazim si o tom neco najit a rozjet nejakou diskuzi.
Na rozdíl od tebe sem nepíšu žlučovité příspěvky bez přidané hodnoty.
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 28 zář 2022 17:18, celkem upraveno 1 x.
-
New shukey
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to s HEF neviděl tak černěTomáš píše: ↑28 zář 2022 16:51kychtaxJá nevím,proč se toho měření tak bojíš.Chceš instalovat akustické prvky.Jak ? Bez měření to nedává smysl.Ten mikrofon stojí 109 €,Je to tak, foto jiz neni aktualni. Resi se vsechno i akustika, ktera je ve stavu ze mne jiz nic nevadi a zaroven bydlime. V obyvaku je potreba pomalu, neni jen muj. Znate to.v nejblizsi dobe vymenime sedacku a doplnim zavesy plus jeste nejake akusticke prvky.
To je určitě míň,než tvý večný nákupy kablíků a konektorů.Nebo jsi nakažen HEF,kde měření je sprosté slovo![]()
![]()
Zkusil jsem zagooglit a mezi hromadou článků o jinem využití magnetitu jsem našel tady: https://phantomplastics.com/magnetite-filler/
článek, z něhož si dovolím vytáhnout tohle:
Magnetit absorbuje mikrovlny a radar
Mikrovlny pokrývají přibližný rozsah vlnových délek jeden metr až jeden milimetr odpovídající frekvence mezi 300 MHz a 300 GHz. Pokud jsou frekvence v tomto rozsahu použity pro účely lokalizace, pak se použije termín radar . Komunikace mobilních telefonů GSM je také v tomto frekvenčním rozsahu.
Tyto frekvence procházejí přímo plastovými materiály bez překážek, protože plasty nemají ani elektrickou vodivost, ani magnetické vlastnosti. Jak jsme si všimli, magnetit má elektrické a magnetické vlastnosti, takže bychom mohli očekávat, že bude velmi silně interagovat s mikrovlnami – formou elektromagnetického záření.
Vysokofrekvenční proudy, díky kterým vzniká rušení na našich aparaturách, jsou tímto šamanským” zařízením svedeny z povrchu přístrojů a měly by alespoň částečně pohlceny.
článek, z něhož si dovolím vytáhnout tohle:
Magnetit absorbuje mikrovlny a radar
Mikrovlny pokrývají přibližný rozsah vlnových délek jeden metr až jeden milimetr odpovídající frekvence mezi 300 MHz a 300 GHz. Pokud jsou frekvence v tomto rozsahu použity pro účely lokalizace, pak se použije termín radar . Komunikace mobilních telefonů GSM je také v tomto frekvenčním rozsahu.
Tyto frekvence procházejí přímo plastovými materiály bez překážek, protože plasty nemají ani elektrickou vodivost, ani magnetické vlastnosti. Jak jsme si všimli, magnetit má elektrické a magnetické vlastnosti, takže bychom mohli očekávat, že bude velmi silně interagovat s mikrovlnami – formou elektromagnetického záření.
Vysokofrekvenční proudy, díky kterým vzniká rušení na našich aparaturách, jsou tímto šamanským” zařízením svedeny z povrchu přístrojů a měly by alespoň částečně pohlceny.
Naposledy upravil(a) Fidas dne 28 zář 2022 17:29, celkem upraveno 1 x.
-
New shukey
- Kontaktovat uživatele:
Ano,tvé příspěvky(stačí se podívat na předešlou stránku) jsou přínosné k tomuto tématu
Asi máš pravdu. Bude lepší když sem budeme všichni psát podobné posty, to hodně pomůže a každý si rád počte
"Zesměšňování všeho bez vlastní praktické zkušenosti,na základě teorií dr googla,to je značka určitých zdejších přeborníků
Komolení nicku už je jen podtržení jejich zoufalství a ubohosti.Začíná to připomínat maminky,které léčí své děti stejným stylem,tedy dr google,chudáci děti"
"Zesměšňování všeho bez vlastní praktické zkušenosti,na základě teorií dr googla,to je značka určitých zdejších přeborníků
Nejedná se tedy o klasické zemnění - spíš to vnímám jako “jímač” těchto vf nedobrot. Možná výhoda je v tom, že mohu “zemnit” každý komponent zvlášť bez vzájemného propojení a možnosti zemní smyčky.
kočko neblbni,ty jseš na tom se sluchem zřejmě líp,než netopýr,to už je pomalu na úrovni mikrovln pozadí vesmíru,to nemá s domací akustikou nic společnýhofrekvence mezi 300 MHz a 300 GHz