kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
New shukey
Kontaktovat uživatele:

Re: kychtax

Příspěvek od New shukey »

kychtax píše:
28 zář 2022 10:21
*thumbs up* :) testovany GB.
Mám pocit,že v tomto prototypu jsou měděné plotny :?:

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Ano, jsou to měděné plechy. Ty potom zasypou směsí práškového magnetitu, turmalínu, práškového stříbra a někdy také grafitu v prášku. Magnetit pohlcuje, k čemu je turmalín nevím, práškové stříbro a grafit vylepší vodivost náplně od plechů dál.Myslím, že jako přívodní drát by se hodilo nějaké vf lanko.
Magnetit na pokusy se dá koupit zde: https://www.krustashop.cz/Magnetit-extr ... 919909.htm

New shukey
Kontaktovat uživatele:

Fidas
Moc dík za info

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Fidji99 píše:
28 zář 2022 12:58
Tomáš píše:
28 zář 2022 10:48
kychtax
Kdyby sis místo těhlech blbostí pořídil alespoň ne drahy kalibrovaný USB mikrofon Umik a přeměřil sis (pomocí REWu,program zdarma)
akustiku v tvé poslechovce,která podle fotografií asi nebude nic moc,udělal by si stokrát líp.
Ja by som sa pod toto tiez podpisal. Praca s REW bola velkym skokom vpred. Vela som sa naucil a pomohlo mi to ovela efektivnejsie alokovat enrgiu a peniaze, tak aby zmeny boli co najprinosnejsie.

Mne sa zda, ze Kychtax sa uz trochu pustil aj do akustiky, za to *thumbs up*
Je to tak, foto jiz neni aktualni. Resi se vsechno i akustika, ktera je ve stavu ze mne jiz nic nevadi a zaroven bydlime. V obyvaku je potreba pomalu, neni jen muj. Znate to. ;-) v nejblizsi dobe vymenime sedacku a doplnim zavesy plus jeste nejake akusticke prvky.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Já myslím, že se vůbec nikdo nebude zlobit, když taky přispěješ svojí troškou a napíšeš, jak to zařízení funguje.
Nemyslím nějakou dojmologii, ale skutečný princip.
Případně Fidas, jestli si troufne na vysvětlení principu jednodrátového zapojení.
New shukey píše:
28 zář 2022 12:09
Zesměšňování všeho bez vlastní praktické zkušenosti,na základě teorií dr googla,to je značka určitých zdejších přeborníků *headbang* Komolení nicku už je jen podtržení jejich zoufalství a ubohosti.Začíná to připomínat maminky,které léčí své děti stejným stylem,tedy dr google,chudáci děti

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

kychtax
Je to tak, foto jiz neni aktualni. Resi se vsechno i akustika, ktera je ve stavu ze mne jiz nic nevadi a zaroven bydlime. V obyvaku je potreba pomalu, neni jen muj. Znate to. ;-) v nejblizsi dobe vymenime sedacku a doplnim zavesy plus jeste nejake akusticke prvky.
Já nevím,proč se toho měření tak bojíš.Chceš instalovat akustické prvky.Jak ? Bez měření to nedává smysl.Ten mikrofon stojí 109 €,
https://www.audiophonics.fr/en/measurem ... 8269.html
To je určitě míň,než tvý večný nákupy kablíků a konektorů.Nebo jsi nakažen HEF,kde měření je sprosté slovo :mrgreen: :mrgreen:
Obrázek

New shukey
Kontaktovat uživatele:

Jarda69 píše:
28 zář 2022 16:22
Já myslím, že se vůbec nikdo nebude zlobit, když taky přispěješ svojí troškou a napíšeš, jak to zařízení funguje.
Nemyslím nějakou dojmologii, ale skutečný princip.
Případně Fidas, jestli si troufne na vysvětlení principu jednodrátového zapojení.
New shukey píše:
28 zář 2022 12:09
Zesměšňování všeho bez vlastní praktické zkušenosti,na základě teorií dr googla,to je značka určitých zdejších přeborníků *headbang* Komolení nicku už je jen podtržení jejich zoufalství a ubohosti.Začíná to připomínat maminky,které léčí své děti stejným stylem,tedy dr google,chudáci děti
Já žádnou praktickou zkušenost s tímto zařízením nemám,takže narozdíl od tebe,nebudu psát,jestli funguje či ne a jak.A narozdíl od tebe,mě to zajímá,tak proto si to zde čtu a ptám se a jsem vděčný za odpovědi těch,kteří tu zkušenost mají ať kladnou či ne.Takže po mně prosím nechtěj,abych byl jak ty a psal o něčem,co jsem ani nedržel v ruce

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Ty jsi ještě nezaregistroval, že Kychtax je šaman? :D

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

New shukey
aspon se snazim si o tom neco najit a rozjet nejakou diskuzi.
Na rozdíl od tebe sem nepíšu žlučovité příspěvky bez přidané hodnoty.
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 28 zář 2022 17:18, celkem upraveno 1 x.

New shukey
Kontaktovat uživatele:

Tomáš píše:
28 zář 2022 16:51
kychtax
Já nevím,proč se toho měření tak bojíš.Chceš instalovat akustické prvky.Jak ? Bez měření to nedává smysl.Ten mikrofon stojí 109 €,
https://www.audiophonics.fr/en/measurem ... 8269.html
To je určitě míň,než tvý večný nákupy kablíků a konektorů.Nebo jsi nakažen HEF,kde měření je sprosté slovo :mrgreen: :mrgreen:
Obrázek
Já bych to s HEF neviděl tak černě 8-) Je to jako všude,někdo vybírá přístroje a skládá sestavu na základě měření a grafů,někdo prostě neřeší měření a vybírá na základě toho,jak se mu zvukový projev oněch přístrojů líbí.Myslím si,že oba přístupy jsou v pohodě a dovedou majitele ke stejnému cíli,tedy spokojenosti s výsledným zvukem.Ale musím s tebou souhlasit,že akustika se bez měření dělat nedá.Jenže ono se jednoduše napíše,kup Umik,REW je zdarma a měř.Ovládání REW chce však už nějaké znalosti a i když se přes tohle člověk prokouše,tak výsledné grafy je třeba umět číst a vědět,co nám vlastně říkají

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Zkusil jsem zagooglit a mezi hromadou článků o jinem využití magnetitu jsem našel tady: https://phantomplastics.com/magnetite-filler/
článek, z něhož si dovolím vytáhnout tohle:
Magnetit absorbuje mikrovlny a radar
Mikrovlny pokrývají přibližný rozsah vlnových délek jeden metr až jeden milimetr odpovídající frekvence mezi 300 MHz a 300 GHz. Pokud jsou frekvence v tomto rozsahu použity pro účely lokalizace, pak se použije termín radar . Komunikace mobilních telefonů GSM je také v tomto frekvenčním rozsahu.
Tyto frekvence procházejí přímo plastovými materiály bez překážek, protože plasty nemají ani elektrickou vodivost, ani magnetické vlastnosti. Jak jsme si všimli, magnetit má elektrické a magnetické vlastnosti, takže bychom mohli očekávat, že bude velmi silně interagovat s mikrovlnami – formou elektromagnetického záření.

Vysokofrekvenční proudy, díky kterým vzniká rušení na našich aparaturách, jsou tímto šamanským” zařízením svedeny z povrchu přístrojů a měly by alespoň částečně pohlceny.
Naposledy upravil(a) Fidas dne 28 zář 2022 17:29, celkem upraveno 1 x.

New shukey
Kontaktovat uživatele:

Jarda69 píše:
28 zář 2022 17:17
New shukey
aspon se snazim si o tom neco najit a rozjet nejakou diskuzi.
Na rozdíl od tebe sem nepíšu žlučovité příspěvky bez přidané hodnoty.
Ano,tvé příspěvky(stačí se podívat na předešlou stránku) jsou přínosné k tomuto tématu 8-) Ale já prostě,když mě něco zajímá,tak se snažím získávat zde praktické informace od lidí,kteří tu praktickou zkušenost mají.Ty máš svůj způsob,jak píšeš,něco si najít,zesměšňovat ty,co se o praktickou zkušenost podělily a nazvat to rozjetím diskuze a pak po mě chtít,ať píšu o něčem,s čím nemám žádnou praktickou zkušenost.Tak promiň,že jsem žlučovitý

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Asi máš pravdu. Bude lepší když sem budeme všichni psát podobné posty, to hodně pomůže a každý si rád počte

"Zesměšňování všeho bez vlastní praktické zkušenosti,na základě teorií dr googla,to je značka určitých zdejších přeborníků *headbang* Komolení nicku už je jen podtržení jejich zoufalství a ubohosti.Začíná to připomínat maminky,které léčí své děti stejným stylem,tedy dr google,chudáci děti"

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Nejedná se tedy o klasické zemnění - spíš to vnímám jako “jímač” těchto vf nedobrot. Možná výhoda je v tom, že mohu “zemnit” každý komponent zvlášť bez vzájemného propojení a možnosti zemní smyčky.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

frekvence mezi 300 MHz a 300 GHz
kočko neblbni,ty jseš na tom se sluchem zřejmě líp,než netopýr,to už je pomalu na úrovni mikrovln pozadí vesmíru,to nemá s domací akustikou nic společnýho :D

Odpovědět