kychtax
Re: kychtax
Je třeba si uvědomit, že poslechový dojem, umocněný pohledem na drahou krabičku s mystickými funkcemi nelze úplně pokládat za praktickou zkušenost.
Mňau mňau Ti pravím, to neslyší ani netopýr, dokonce ani mé kočky

Nicméně slyšitelné rušení vznikne interakcí toho neslyšitelného signálu s tím, co se slyšet dá. Dá se říct, že na všech místech aparatury.
Neni to REW az take strasne, ked sa to naucila taka lama ako ja.New shukey píše: ↑28 zář 2022 17:18Ale musím s tebou souhlasit,že akustika se bez měření dělat nedá.Jenže ono se jednoduše napíše,kup Umik,REW je zdarma a měř.Ovládání REW chce však už nějaké znalosti a i když se přes tohle člověk prokouše,tak výsledné grafy je třeba umět číst a vědět,co nám vlastně říkají
Kychtax to urcite zvladne ked bude chciet. Dal som na HEF aj navod na zakladne merania a ich interpretaciu a YouTube je plny videi, ako pouzivat REW.
Fakt je, ze sa clovek o svojej zostave moze dozvediet aj neprijemne veci. Ale aj to je sucast cesty.
Čo je nezmysel.. Aby to tak fungovalo, musel by ten magnetit obklopovať celú audioaparatúru ako tienenie. Nie byť v krabici pripojenej jedným drátom. To môže fungovať len ako anténa pre vf rušenia. A to môže zvuk zmeniť,ale len k horšíemu.Vysokofrekvenční proudy, díky kterým vzniká rušení na našich aparaturách, jsou tímto šamanským” zařízením svedeny z povrchu přístrojů a měly by alespoň částečně pohlceny.

A tady je takový rychlý návod od Amirma z ASRod Fidji99 » 28 zář 2022 17:46
New shukey píše: ↑28 zář 2022 17:18
Ale musím s tebou souhlasit,že akustika se bez měření dělat nedá.Jenže ono se jednoduše napíše,kup Umik,REW je zdarma a měř.Ovládání REW chce však už nějaké znalosti a i když se přes tohle člověk prokouše,tak výsledné grafy je třeba umět číst a vědět,co nám vlastně říkají
Neni to REW az take strasne, ked sa to naucila taka lama ako ja.
Kychtax to urcite zvladne ked bude chciet. Dal som na HEF aj navod na zakladne merania a ich interpretaciu a YouTube je plny videi, ako pouzivat REW.
Fakt je, ze sa clovek o svojej zostave moze dozvediet aj neprijemne veci. Ale aj to je sucast cesty.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... part-1.4/
Ano, zní to logicky. Bohužel nemám vybavení, kterým bych to mohl ověřit. Zobrazit spektráčem, co je všechno na povrchu přístroje. Jednou vidět spektrum bez magnetitové krabičky a druhé měření s krabičkou a sledovat změnu spektra. Myslím, že takto by se ukázalo, jak to doopravdy je.BVa píše: ↑28 zář 2022 18:26Čo je nezmysel.. Aby to tak fungovalo, musel by ten magnetit obklopovať celú audioaparatúru ako tienenie. Nie byť v krabici pripojenej jedným drátom. To môže fungovať len ako anténa pre vf rušenia. A to môže zvuk zmeniť,ale len k horšíemu.Vysokofrekvenční proudy, díky kterým vzniká rušení na našich aparaturách, jsou tímto šamanským” zařízením svedeny z povrchu přístrojů a měly by alespoň částečně pohlceny.![]()
Tady o tom máš velmi přesné měření s Audio precision,což je sakra přesnej (a drahej) přístroj ,včetně komentáře
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ents.476/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ents.476/
Ta diskuze pod tím je taky výživná...
On taky PMA někde psal, že přidaný šum pocitově hraje líp, testovalo to cca. 10 lidí s poslechovými zkušenostmi a věšina preferovala nahrávku s přidaným šumem.
On taky PMA někde psal, že přidaný šum pocitově hraje líp, testovalo to cca. 10 lidí s poslechovými zkušenostmi a věšina preferovala nahrávku s přidaným šumem.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud by se kychtax nebo někdo další nudil, "doporučuji" poslední "recenzi" na Audiodromu - STEINMUSIC H2 ROOM ACOUSTICS SYSTEM.
To je teprve ta správná magie. Do konce života můžete "ladit".
To je teprve ta správná magie. Do konce života můžete "ladit".
Ten test na ASR jsem cetl . On to rozdilne mereni pricita vodici ktery k krabicce vede. Ale vliv boxu neslysi zadny. Resp.u nej to hraje vzdy stejne.
Zkousel jsem krabicku odpojit a nechat jen draty ve vzduchu, aby chytaly ruseni a jestli bude vliv na zvuk, jako kdyz je box pripojeny. Poslechove to nedela nic je vysledek u mne. Az kdyz opet pripojim GB. To ze se tam objevi ruzne ruseni s ruznymi vodici samozrejme OK.
Neni od veci se podivat i na video z testu Jaye, ktery testuje QKore od Nordost.
Zkousel jsem krabicku odpojit a nechat jen draty ve vzduchu, aby chytaly ruseni a jestli bude vliv na zvuk, jako kdyz je box pripojeny. Poslechove to nedela nic je vysledek u mne. Az kdyz opet pripojim GB. To ze se tam objevi ruzne ruseni s ruznymi vodici samozrejme OK.
Neni od veci se podivat i na video z testu Jaye, ktery testuje QKore od Nordost.
Neni cilem tady nekoho presvedcovat, lidi se kterymi o tom mluvim uz si fora jen ctou a o techto vecech si spis zatelefonujeme. Jde spis o inspiraci pro ne a predanou zkusenost. 

Hudba by měla být hlavně o emocích. Když je něco dobré, tak to poslouchám i jako mp3 a užiju si to.
Takže vše co ti zlepší zážitek se počítá.
Takže vše co ti zlepší zážitek se počítá.
Hudba a dobra nalada. V teto dobe. Prestal jsem na tyden cist veskere zpravy, asi budu pokracovat, je to fajn svym zpusobem ocista. 

Nevím, co přesně posloucháš, ale napadlo mě, jestli ti třeba nevadí příliš čistej až sterilní zvuk studiových nahrávek.