kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Od PS Audio bych koupil jedine asi velkou pracku P20, ta je povedena.
https://www.voix.cz/sitove-filtry/ps-audio-p20/
Jinak jsem si tam byl poslechnout tento parasound
https://www.voix.cz/zesilovace/parasound-jc-5/
S jejich vyssim predkem, bedny Audio Physics a byl tam znatelny utlum na vyskach. Ze si myslim ze me Primare hraje jiz lip. 8-)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Kyvhtax prepac dopredu za dlhsi prispevok. Fidji: Presne aj o tom to je. Ked uz sme pri tom PS audio. Zoberme ho len ako priklad. Perfectwave DAC je starsi model s priemernymi DAC chipmi Wolfson VM8742. Mohol by to byt aj priemrene hrajuci DAC, nebyt toho ze na vystupe pouzivaju vystupne trafaciky. Tie totalne degraduju merania a podla mna aj zvuk. PS audio ma este jeden vyssi a technicky zaujimavejsi DAC - Directream DAC. Ten pouziva FPGA programovatelne pole a tam ukazuju inzinieri PS audia ze vedia a tento DAC by mohol mat potencial. Zaroven robia nanho updejty ktore dokazu od zakladu prekopat a aktualizivat vlastnosti DAC prevodu a filtracie. Lenze PS audio ma “filozofiu” ze ich vyrobky maju zniet “analogovo” tak aj tento DAC “obdarili” vystupnymi trafacikmi. Merania su vdaka nim pomerne tragicke. Zvuk nehodnotim, bol ale merany a hodnoteny aj u Amira aj v Sterophile - vysledky boli rovnako spatne (nie vsetky merania) “subjektivne” hodnotenie velmi rozdielne. Toto je ale podla mna objektivne zla cesta ako dosiahnut analogovy zvuk. Opacnym prikladom su elektronkove pristroje. Mal som moznost sa presvedcit ze niektore vedia hrat skutocne excelentne aj ked maju urcity odklon od uplnej neutrality. Je v tom v vsak racio a prave tie top elektronkove pristroje nemaju ani tak spatne merania len je tam obvykle vyssia 2ha a tretia harmonicka v orivniach ktore ale nemusia zvukovo vadit. Pridavat ale do svojich zariadeni alebo zostavy komponenty ktore zamerne objektivne degraduju vlastnosti zostavy je zla cesta, aj ked sa moze javit ze nieco v danej konfiguracii a na par nahravkach “vylepsuje” Nie je to nazor je to fakt a kazdy nech si ho vyhodniti po svojom

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Blesk666, ja jsem naopak rad za delsi prispevky a za sdilenou zkusenost dekuji. *thumbs up*

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

kychtax píše:
01 říj 2022 08:55
Od PS Audio bych koupil jedine asi velkou pracku P20, ta je povedena.
https://www.voix.cz/sitove-filtry/ps-audio-p20/
No, tak jestli bude "povedená" ještě víc, než 12 - tka, tak to bude fakt bomba... :P
https://www.audiosciencereview.com/foru ... tor.31298/

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Jako snad každá firma, ktera má v portfoliu celou škálu přístrojů, tak i PS audio má povedené i méně povedené přístroje. Doma sám využívám jejich monobloky BHK 300 a zůstanou u mě delší dobu, narozdil od jiných monos a že jsem jich už měl... Po nalezení těch správných lamp do jejich prvního stupně zesílení (6dj8 7dj8, 6922 nebo 7es8) poskytují mimořádně pro mé uši uspokojující vlastnosti koncového zesilovače. Za mě povedený produkt. Měl jsem to štěstí a sehnal je tenkrát velmi levně ze studia v Zábřehu.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Lubin: ako som uviedol PS audio ma Inzinersky
y odborne zazemie a vedia co robia len DAC-y robia tak ako som napisal.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Kdyby nekdo chtel cerne sokly k Xavian Virtuosa, jsou k mani. Nepouzivane, vyrobene v Xavian. Stav perfektni. Por. cena byla 6tis. Cena dohodou.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Novym kablikem nezarmoutis.. *sunglases* zkroutil jsem si ze zbytku, vlastne recykloval jeden starsi, propojku k napajeni routru. Je tvorena 6x dratky stribra Neotech SOST, konektory jsem mel doma Oyaide a Rean. A hned mi dela radost i zvukove. Proti medene puvodni dvoulince je to znat. Neotech stribro jsou nejlepsi draty na trhu, dle meho.
Přílohy
IMG_20221010_141112_compress95.jpg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Pěkná práce *palec*

Roberto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roberto »

add GB

Pospojovani krytu pristroje dratem do jednoho bodu se poruší systém zemnění které tam nějak vymyslel výrobce, vzniknou smyčky do kterých se krásně indukuje rušení z okolí.. (kus drátu má určitou indukčnost a funguje jako anténa, pokud je stříbřený chytá líp větší frekvence :) díky skin efektu )

Pěkný rozbor zemnění:

https://www.diyaudio.com/community/thre ... on.163575/

Symetrika taky není všespásná, u mnoha přístojů se jedná o ošizené řešení které může být horší než RCA..

viz. pin1 problem XLR pro google

https://www.ranecommercial.com/legacy/note165.html

https://electronics.stackexchange.com/q ... ouding-pra

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

To je ale za predpokladu, ze "zemnim" vsechny do jednoho mista. jenze kdyz je ten box pripojeny jen na jeden komponenty, u mne listu a je pasivni - Tam muze vzniknout smycka? chci mit oddlenenou sekci GB/jeden GB vzdy pro jednu vec.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pokud to budeš mít takhle, tak smyčka nevznikne. Pouze sada antén.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Něco bych tu měl. Zaměř se na kabel do zásuvky. Asi na tom něco může být.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak Jay se stava distributorem AAI v USA. :lol: (aai.sk)
Tj. Krasny uspech pro chlapiky ze Slovenska. Gratuluji. *sunglases*

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Mně se líbí hlavně ta část, jak říká, že už nebudeme platit ty vysoké ceny za kabely *2thumbsup*
(mimochodem, na stránkách AAI jsem ceník nenašel, přestože se sami označují za prodejce!)

Odpovědět