kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od kychtax »

Jak je to relativni, ze..
mam myslim podobny zvuk, kdyz slysim ten na yt. (s kabelazi diy za zlomek ceny). Vetsi zvyrazneni stredu a vyhlazeni, coz to aai dela, je uz podle mne na efekt. mel jsem pujceny XLR kabel Maestoso a srovnaval s Valhalla a Tyr2.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

kychtax píše
Od PS Audio bych koupil jedine asi velkou pracku P20, ta je povedena.
Od PS audio bych bral jakoukoliv pračku :mrgreen: ,přidávají šum,harmonické zkreslení a jiné neduhy,Jak skvělé za ty peníze!
Obrázek
červená křivka

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tomáš to jsem netušil. Tak teď už bych ji nekoupil. :-) Ale koukám že to je PS12. To už to někdo postoval.
PS20 mají dva kolegové a ke zvukové spokojenosti. Tož tak.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Kychtax
Pošli rychle své DIY kabely do USA a Jays zruší smlouvu s AAI a bude raději distributorem Kychtax cables v USA.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

kychtax píše:
20 pro 2022 23:29
Tomáš to jsem netušil. Tak teď už bych ji nekoupil. :-) Ale koukám že to je PS12. To už to někdo postoval.
PS20 mají dva kolegové a ke zvukové spokojenosti. Tož tak.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.39857/

PS3 meria uplen rovnako. To bude proste konstrukcny zamer - pridam trochu sumu, nech sa hifisti tesia.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

K recenzi P3:
Nevím proč ale mě jako laikovy, téměř všechny měření přijdou jako nesmyslná a špatně provedená. Když o této pračce říkají že funguje jako zesilovač proč ji tak i neměří. Přece v zapnutém stavu kdy přes ni neprotéká téměř žádný proud tak bude mít i velké zkreslení. Stejně jako měření u zesilovače při 0.01w. I u síťových filtrů je uvedeno, že dokud přes ně neproudí proud tak dokáží zkreslit měření výrazně k horšímu. Další věc, sama pračka řeší 3 věci. Sinusovku, napětí a nakonec filtraci. Proč tedy nevyzkoušely alespoň každou věc zvlášť nasimulovat. Myslím třeba velké předpětí nebo podpětí. A toto měřit s nějakým odběrem například: 0,1A, 0,5A a 1A? To same u sinusovky kdy by byla hodně rozhozená. Nebo připojit zesilovač a sledovat jak si poradí s vyrovnáváním napětí.
V ASR jsme se dozvěděli pouze že špatně filtruje. Ale jak vidím tak od deklarované hodnoty výrobce do 0,3% nejsme až tak daleko a třeba při zatížení to bude v limitu.
Dále je v recenzi špatně uvedeno že nelze doladit výsledné napětí. To není pravda, na té mojí jsem v servise nechal seřídit z 242 na 230V.
Přijde mi že celá tato recenze má za snahu jen pošpinit jméno PS Audio. A opravdu jsme se nic nedozvěděly. Bylo by dobré kdyby opravdová měření předvedl na videu přímo výrobce.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Tak za 340 tis. je určitě i ten přidanej brajgl high-endistickej , o tom žádná... ;)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

weiron píše:
21 pro 2022 19:03
K recenzi P3:
Nevím proč ale mě jako laikovy, téměř všechny měření přijdou jako nesmyslná a špatně provedená. Když o této pračce říkají že funguje jako zesilovač proč ji tak i neměří.
Přijde mi že celá tato recenze má za snahu jen pošpinit jméno PS Audio. A opravdu jsme se nic nedozvěděly. Bylo by dobré kdyby opravdová měření předvedl na videu přímo výrobce.
Pointa merania je, za na vystupe realneho aparatu zaznamenal zhorsenie merani, velmi pravdepodobne nepocutelene.

A ano to by bolo uplne idealne keby PS Audio dolozilo aj nejake merania. Ale nedolozia, lebo nemaju co dolozit. To meranie tej P15 to je zase iny masaker. To si pozri.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

mereni jednotliveho pristroje bez zateze je nesmysl
rozhoduji usi
i kdyby navstevy hykaly nadsenim nebo hejtovaly vasi sestavu vase usi jsou ty kdo vam rekne jestli tohle ano nebo ne

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

*thumbs up* PAvel DOsko - naprosty suhlas

A ked sa k tomu este prida aj pouzivanie mozgu, tak to je uz uplne neprekonatelna kombinacia.

DJRix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJRix »

Ty měření, na která je zde poukazováno, respektive jejich interpretace je..mírně řečeno...dosti neodborná :)
Tomáš píše:
20 pro 2022 19:13
Od PS audio bych bral jakoukoliv pračku :mrgreen: ,přidávají šum,harmonické zkreslení a jiné neduhy,Jak skvělé za ty peníze!
Především, nikde amirm nepíše, že to přidává harmonické zkreslení a jiné neduhy, "much lower harmonic distortion" znamená přesně pravý opak.
Pozastavovat se nad zvedlým šumovým pozadím na frekvenci 50Hz bez dalších souvislostí...jak jsem napsal, je takové neodborné. V tomto konkrétním případě se bude patrně jednat především o větší impedanci výstupu PS pračky versus přívod v zásuvce. Laicky řečeno, čím větší impedance, tím větší šum, u tohoto typu zdroje, (ale i u oddělovacího trafa například!) bude toto vždy patrné.
BTW: harmonické složky v síti povětšinou nevznikají v elektrárně v generátoru, ale přidávají je po cestě spotřebiče zapojené na distribuční síť. Proto je takovéto měření jak ho udělal amirm nepřenosné a mnohdy i neopakovatelné v rámci jednoho dne nebo několika hodin.
Osobně bych se pozastavil spíš nad tímto grafem, ten by měl reprezentovat výhody "pračky":
Obrázek

audafreak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od audafreak »

Myslím, že pro mne nejzajímavější část té recenze je tohle:
Obrázek
You buy an AC regenerator and it still is sensitive to what the power cord does *before* it? And significantly so? For nearly $2,500 they could not provide said improved power cord either?

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

to je v grafu skoro 1:1. Elektricky se neděje nic, ale zvuk ovlivňuje samotná pračka, dá-li se to tak číst? :-)
U mne zatím vede (nehledě na tuto diskusi) nepotřeba různých praček a filtrací, vystačím si s lištami. Samozřejmě to lehce zjednodušuji. :-)

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

audafreak píše:
23 pro 2022 11:23
Myslím, že pro mne nejzajímavější část té recenze je tohle:
Obrázek
You buy an AC regenerator and it still is sensitive to what the power cord does *before* it? And significantly so? For nearly $2,500 they could not provide said improved power cord either?
NO to je jednoduche - keby k tomu dali od zaciatky "zazracny vsetko odhalujuci power kabel" tak by typickemu zakaznikovi zobrali jednu seansu, kedy "Pada zavoj", "hudbu pocujem ako prvykrat", "krasne rozkvitli stredy a vycistili sa basy".

Takto si to iste moze zopakovat este raz - najprv po kupe pracky a potom po kupe kazdeho dalsieho kabla.

Odpovědět