kychtax
Re: kychtax
To je jen vedlejší efekt.
Já myslel spíše to, že vyrobí pračku el. energie, ale aby fungovala, tak je nutný speciální kabel, který to vyčistí ještě před vstupem do pračky, jinak to není ono. Není potom lepší koupit rovnou ten kabel místo zázračného PS Audio produktu?
To je jako bych v obchodě koupil cukr a výrobce by mi doporučil, ať si k němu dokoupím nějaké sladidlo, jinak nebude dostatečně sladký.
Jsem si myslel, že čistit by měla ta pračka. Ať je cokoli na vstupu. A vono je to kabelem...
Já myslel spíše to, že vyrobí pračku el. energie, ale aby fungovala, tak je nutný speciální kabel, který to vyčistí ještě před vstupem do pračky, jinak to není ono. Není potom lepší koupit rovnou ten kabel místo zázračného PS Audio produktu?
To je jako bych v obchodě koupil cukr a výrobce by mi doporučil, ať si k němu dokoupím nějaké sladidlo, jinak nebude dostatečně sladký.
Jsem si myslel, že čistit by měla ta pračka. Ať je cokoli na vstupu. A vono je to kabelem...
Kazdy majitel pracky ci filtru potvrdi, ze kabel pred je slyset, mozna dokonce nejvic.
No a to este nevies, ze UPLNE najdolezitejsie su tie kable co idu z pracky do komponentu. No ved to neni len tak, aby si ten krasny vyprany signal sprasil potom. A to bude urcite ten dovod, preco ten nouma amir nenameral. Urcite nepozil adekvatny kabel.
Moja skusenost je trochu ina - po tom ako som si nechal na mieru poriadne spravit rozvody - pracka Accupahase uplne stratila zmysel. a rovnako aj zmizli vsetky rozdiely medzi kablami. Overene aj Klubom zlatouchych netopierov. [aha, a hlavne na kable nevidno, ale to neviem, ci moze mat nejaky vplyv]
Jak tedy fungujou filtrační kondíky v aparátech? To je to až tak špatné, že to nevyfiltrujou? A to nechám bokem aparáty, co mají spínané zdroje nebo zdroje se stabilizátory.
Moje opakovaná zkušenost je zase úplně stejná jako ta kychtaxova.Fidji99 píše: ↑23 pro 2022 13:26Moja skusenost je trochu ina - po tom ako som si nechal na mieru poriadne spravit rozvody - pracka Accupahase uplne stratila zmysel. a rovnako aj zmizli vsetky rozdiely medzi kablami. Overene aj Klubom zlatouchych netopierov. [aha, a hlavne na kable nevidno, ale to neviem, ci moze mat nejaky vplyv]
Mě by dost zajímalo, co si mam představit pod tím "na mieru poriadne spravit rozvody"
A u mě zase pračka Accuphase PS 1200 testovaná v roce 2009 dlouhodobě cca. měsíc mít smysl ani nezačala. Všichni komu jsem to demonstroval se schodli na tom, že rozdíl je to poměrně velký, nikdo to tolik nečekal, ale nikomu to nepřišlo jako změna k lepšímu, za mě jednoznačně k horšímu. S dnešníma zkušenostma se mi zdá, že to změknutí a ztráta definice basů způsobil na vstupu pračky osazený malý integrovaný pouze 6 ampérový RFI filtr ZCB2206-11.
Noble Audio - výroba a prodej
Jarda69 píše

Fungujou dobře,odfiltrujou ti šumy,které tam zanášejí různé pračkyJak tedy fungujou filtrační kondíky v aparátech?

Bez nějaké ironie, bych chtěl vědět, co přesně ovlivní metr a půl napájecího kabelu, když je před ním pár desítek metrů obyčejného drátu. Jedině, že by měl velikou kapacitu a indukčnost a filtroval by nebo by méně vyzařoval do okolních kabelů. Nic jiného mě nenapadá.
No kedze som mal moznost ist uplne od zakladov, tak som si nechal elektriku do posluchovky naprojektovat profikmi [a tym myslim, skutocnych profesionalov v danom obore, nie lokalnych nadsencov] Poriadna kabelaz v stenach, extra rozvodna skrina s primeranym osadenim, dorazom na odstranenie moznych problemov, detaily ako strieborna pasta na spojoch a podobne. Oddelena audio vetva a "vsetko ostatne" A v tom okamihu uplne zmizol prinos vsetkych hifi/highend vylepseni co sa tyka napajania. Dodatocna investicia na urovni jedneho "high-end" napajacie kabla.NA píše: ↑26 pro 2022 18:46Moje opakovaná zkušenost je zase úplně stejná jako ta kychtaxova.Fidji99 píše: ↑23 pro 2022 13:26Moja skusenost je trochu ina - po tom ako som si nechal na mieru poriadne spravit rozvody - pracka Accupahase uplne stratila zmysel. a rovnako aj zmizli vsetky rozdiely medzi kablami. Overene aj Klubom zlatouchych netopierov. [aha, a hlavne na kable nevidno, ale to neviem, ci moze mat nejaky vplyv]
Mě by dost zajímalo, co si mam představit pod tím "na mieru poriadne spravit rozvody"
A u mě zase pračka Accuphase PS 1200 testovaná v roce 2009 dlouhodobě cca. měsíc mít smysl ani nezačala. Všichni komu jsem to demonstroval se schodli na tom, že rozdíl je to poměrně velký, nikdo to tolik nečekal, ale nikomu to nepřišlo jako změna k lepšímu, za mě jednoznačně k horšímu. S dnešníma zkušenostma se mi zdá, že to změknutí a ztráta definice basů způsobil na vstupu pračky osazený malý integrovaný pouze 6 ampérový RFI filtr ZCB2206-11.
Ale ako som uz napisal x krat - nikho sa nesnazim presvedcit o svojej pravde. A takisto, kazdemu, kto napise, ze rozdiel medzi dvoma kablami je ako den a noc [alebo podobne] verim, ze si to skutocne mysli a je presvedceny, ze to pocuje.
Pri predajcoch som trochu skeptickejsi.
Co si pod tím máme představit?Poriadna kabelaz v stenach,
SUPRA Lorad metraz
Podľa mojich skúsenosti neexistuje v napájaní konečná a nie len v napájaní. Vždy sa to vie posunúť. Každú Furutech NCF zásuvku v stene mám napájanu káblom v stene a to buď Furutech S31, alebo Viablue x60. Každý kábel je ukončený svojim odpajačom a striebornou poistkou. Následne tieto odpajače majú svoj prívodny kábel nie od elektroinštalácie z domu, ale priamo z “plota” .Kostru mám urobenú na pozemku vlastnu hneď za priečkou,kde sú zásuvky.Vyskúšal som mnoho filtrov ako Shunyata Denali 6000 + Sigma v2, Synergistic Research SX + SRX, GMG Hammer Exclusive + AAI Maestoso, Torus AVR 16 Elite, Noble Audio Galaxys. Za každou jednotkou to je vždy úplne iný zvuk. Ale markantne iný. A tak som si podľa svojich preferencii vybral. Na zvuk mal vždy vplyv aj prívodny kábel k jednotke a tak som ich medzi sebou zopár poskúšal, dokiaľ som si vybral správny. To iste platí aj o kábloch medzi jednotkou a komponentmi.
nejde vidět ten obrázek.
To proto, že to sem vložil úplně blbě, tady je to správně: