kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Lemon
Kontaktovat uživatele:

Re: kychtax

Příspěvek od Lemon »

Je to znát. Já například mám hodně vintage HI-FI elektroniky v super stavu, kterou často obměňuji. Něco prodám a koupím zase něco jiného a testuji. Dříve nebyl problém něco prodat vcelku rychle. Dnes se mi nikdo téměř neozve. A to mám dobré ceny i stav. Lidi šetří. Navíc je trh přesycený.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

A ty obzvláště vlhké sny prodávajících za ty ceny visí i pátým rokem v inzerci.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

kychtax píše:
17 bře 2023 10:44
S ohledem na ekonomickou situaci v Evropě i ve světě jsme bohužel nuceni vynechat ročník 2023.
https://www.audio-video-show.cz/
Tak nám letos zrušili výstavu v Praze, nejsou peníze.. a vzpomněl jsem si, kolik za možnost vystavovat vloni chtěli v O2 (částky ve statisících). A kolik s tím prodejci samozřejmě musí mít dalších výdajů, transport, práce o víkendu několika lidí atd.
Kam až se náklady za účast na výstavě vyšplhají? A kolik musí prodejce vydělat, aby si toto mohl dovolit.. :? ?

I jinde se mi zdá se, že krize začíná postihovat již i toto odvětví. Všiml jsem si, že prodejci-profesionálové se častěji a usilovněji objevují na bazarech a snaží se udat zboží formou různých slev atd. Na jednu stranu asi dobrá zpráva pro někoho, kdo chce nakupovat. Na stranu druhou to nevěstí nic dobrého pro celé toto odvětví. Tipl bych si, že už to na tržbách vidí všichni, že se zkrátka něco děje..ne moc pozitivního. *fnuk*
No a kto si tu z fora nieco na tej vystave alebo na zaklade vystavy kupil.

Som sa celkom cudoval, ze to vobec niekomu dava zmysel. Ale moje peniaze to nie su.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Vystavy su sucastou marketngoveho mixu produktov. Ale nie v zmysle kto tam je, tak na zaklade toho ako to tam komu hralo, tak potom sa mu daria predaje, ale je to o “viditelnosti” znacky. Teda takzvana “imidzova” sucast kampane. Telekomunkacni operatori tiez nepredavaju sluzby na zaklade “informacnej hodnoty” v reklamnej kampani v televizii ale na zaklade kvantity videni, ale aj isteho “stotoznenia” sa potencialneho zakaznika s touto reklamou.
Pre niektore znacky su vystavy prave ten priestor, ktory vnimaju ich zakaznici ako dolezity, aby tam boli viditelni. Popri tom sa samozrejme potom o nich pise, ked boli viditelni napr v Mnichove.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Nechci tu dělat generála po bitvě, ale mně už loni (byl jsem po oba dny) a právě s tím, že jsem někde zaslechl cenu vystavování a bez urážky fronty běžných hifíků (v naprosté přesile), kteří cílí na běžné hifi, popř pouze sběratelů prospektů + kolik lidí vlastně přišlo, několik jednotek tisíc? Už tehdy mne napadlo, že to nějak nevychází. A možná je to i chybou pořadatelů, že to "přešvihli". Že to chtělo komornější pojetí, méně nákladné pro vystavovatele. Prostě možná Praha a kupní síla v ČR na něco takového není stavěná. Možná to bývalo kdysi. Teď se možná nějaké pomyslné nůžky rozevřely ještě víc.. a najednou je to "no GO". :roll:

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ja mam nejake info od nejmenovaneho vyrobce a ty ceny za vystavovani mohli jit pres sto tisic max. tak u tech velkych mistnosti v O2 arene. Ty hotelove pokoje v O2 Stages stali mene. Je potreba si ale uvedomit, ze vystava se neuzivi pouze tim, ze tam vystavovatele pronajmou prostor + vstupenky. Jsou potreba dalsi sponzori, aby si tam nekdo zaplatil reklamni plochy, prostor v magazinu, aby nekdo neco dal do tomboly a tak dale. A to si myslim, ze bude ten hlavni problem.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Ostrava to zachrání : www.audiohappening.cz *thumbs up*

Have a nice day digital society.
Přes řeku do stínu stromů.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Ahoj. Tak vlastně všechny Nordost už jsem vyhnal ze sestavy. USB Heimdall 2, Tyr2 xlr, Valhalla Xlr. Můžu říct že na všech Nordost mne postupem času vadil ten jejich zvuk. Neříkám ze jsou špatně, ale byl to takový tvrdý zvuk, který ubiral na muzikálové a nějaké prirozenosi, která by měla být součástí hudby, mne po čase vždy vadilo, že zvuk byl chudší a mělo to méně života i když to bylo třeba víc transparentní a víc jiskrne. Zase to ale ztracelo na basech objemu, plnosti. Ke Xavianu se Nordost nehodil. Tzn teď mám na Xlr jeden kabel můj stříbrný v písku a mezi pre a power momentálně Klotz. Ale půjde tam taky písecak.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Taky jsem se stal majitelem preampu, po delším zkoušení u mne zůstal Audio Gd He-1. Tento masivni preamp s predimenzovanym regenerativnim napajenim dává asi Kz dost stavy, protože celý zvuk je prostě větší jistější a zároveň je tam víc přirozenosti plnosti měkkosti, líp se to poslouchá. Bez pre je to takový mladistvý tenčí zvuk, který by se dal taky poslouchat. Ale tyto atributy už tam člověku chybi, když by tam asi měly být. Teď s pre když to zahrmi, opravdu to zahrmi fest a je tam prijemmy pocit energie a dynamiky a objemu.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tzn moje sestava, která u mne již nějaký ten měsíc hraje. Zdroj TV, přes toslink do Rme adi 2 Pro, napájení Dac je upravený pro ject power Box RS Uni 1. Stříbrný XLR do preampu Audio GD HE -1. Z něj momentálně Klotz MC5000 do upraveného Primáře A32. Tam mám vymenene všechny konektory za Furutech a WBT a upravu DjRix vstupni analogove casti o lepsi soucastky. Z KZ stříbrný HGA reprokabel do Xavian Vurtuosa biwiringem. Na Xavianech mám taky četné úpravy z Xavian. Vyměněné odpory za Mundorf Supreme, kondy Silver Gold Mundorf. Všechno napájení je realizováno z 2ks zasuvkovych list Furugrescu, delanych mnou doma. Kabely kterými napájím jsou ty drobne všechny Neotech SOST stříbro a velké síťaky opět momentalne 3ks stříbrných doma udelanych v kombinaci s Isotek a32 (které dodával Isotek k SuperTitan, vyráběly se kdysi ještě v Portugalsku, teď již v Cine). Tenčí kabely mám doplněné asi 2ks z VdH Mainsserver. Už s tím neplánuji nic moc dělat. Hraje to obstojně, byla to zajímavá cesta. ;-D

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Gratulujem kmpreampu. Ake si skusal?
Inak zaujimave ze kazdy je najprv spokojny bez preampu a s prempom opisuje v podsate rovnaky prinos. Inak je to vcelku exot co sa tyka konstrukcie. Schvalne vyskusaj RCA prepojenie co naho povies po zvukovej stranke.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

zdroj TV?

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ano, kychtax ma pomaly internet tak zvlada len youtube.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Proc ne...... kdyz je kvalitni sestava, z YouTube/TV jde vymackat opravdu hodne *sunglases*.

@kychtax: mezi radky to zni, ze by nemuselo byt od veci zkusit nejaky R2R DAC nebo neco smrncle lampou, buffer ap ;).

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

koudy42 měl už jsem v ruce R2R - Audio GD R1, pak i půjčený na 8xPCM1704 opět Audio GD. Určitě je o co stát!
Už jsem měl hodně krát nutkání jít touto cestou, ale za kvalitní R2R to je spousta peněz a taky mi "ten" zvuk neschází. S tím digitálem v RME mi převod jedniček a nul vyhovuje.. na to moje disco :) *2thumbsup*.

Z TV hraji Tidal, když chci lepší kvalitu zvuku. K tomu proč TV, už jsem to vysvětloval víckrát. Když jsem měl jednou na zkoušku ifi Zen Stream, tak ten streamer i když tam svítilo DSD anebo 192kHz - podle mého názoru zvukově se na TV nechytal (a to ani upravované Audio PC, které jsem si dělal několik let), hrálo to na mně příliš "digitál". Určitě jsou lepší streamery, ale mně rovněž lehce vadí ta jednoúčelovost streamru a i to že jde vývoj neskutečně dopředu a člověk si vlastně kupuje u streameru neustále zastaralý produkt. Rovněž z TV je pro mne mnohem rozmanitější plejáda zdrojů - všechny kabelovky, na které se dívám hodně, Tidal, Yt. A nakonec zas tak náročný posluchač nejsem.

Preampy jsem měl.. Primare, ATC, Classe. Neříkám, že není lepší preamp v této kategorii, určitě je. Tento mi ale celkem vyhovuje.
HE má i docela dobrou recenzi: https://hometheaterhifi.com/reviews/amp ... er-review/

Odpovědět