Leony5

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Re: Leony5

Příspěvek od Mike_Czech »

Ahoj Leo, tak to mne zajímá.
Kdysi jsem o něm uvažoval, ale nakonec jsem od toho upustil,
slyšel jsem ho v originálu u kolegy a moc se mi to zvukově nelíbilo.
Ale Milan umí, takže věřím, že teď to hraje úplně jinak :D

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Pravda je, že tento zesilovač v originálním provedení nehraje moc dobře. Tento z velké části předělaný je zvukově někde jinde.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Měl bych takoví dotaz ke členům HIFIroomu. Je tu někdo kdo se osobně zná se členem Oldear ? Nic proti němu nemám, líbí se mi jeho sestava, a realizovaná poslechovka v popisu, a proto jsem ho požádal o návštěvu. No neuspěl jsem, ale chápu, že mojí prosbě nebylo vyhověno, každý jsme nějaký. Já naopak jsem člověk otevřený, a každý kdo projeví zájem mne navštívit, poslechnout muziku, a pokecat je vítán. Proč se zde dotazuji ? Mám z toho všeho jeho vystupování pocit, že nás tu tahá jak se říká za nos, ale třeba ne. Viděl tedy někdo z vás opravdu jeho parádní sestavu, a poslechovku ? Pokud je tento můj dotaz proti pravidlům tohoto fora prosím admina o smazání, a také smazání mého profilu, a celého účtu. A to z jednoho prostého důvodu, pokud na tomto foru s někým komunikuji, či někdo reaguje na mé příspěvky, rád bych věděl zda je ten člověk z masa a kostí, nebo jen vymyšlená identita. Tak snad tím nikoho nepohorším.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Leony5 píše:
18 bře 2024 14:03
Ano pánové, promluvil Oldear, majitel jitrnice kterou svět neviděl, a nikdy neuvidí. Nevidím na tom nic pohoršujícího, že tu diskutují lidé co rádi poslouchají muziku. Nechápu tě. Je to koníček, a ne závod v tom kdo za to utratí víc peněz.
Milí členové Hifiroomu, nezdá se Vám pan Leoš z Mostu ( dycky Most ) jako nehorázný pokrytec? Tohle o mně tady napíše a pak by chtěl pozvat na poslech? Hned na schodech bych jej musel naučit slušnému chování a úctu ke starším. To je neuvěřitelné. No, vono Moskevská ulice, jestli on nechytil nějaké manýry z toho "východu".

Už jsem to tady psal několikrát, z tohoto fora se s nikým osobně nestýkám, ikdyž už jsem v minulosti u dvou současných členů - skutečných Hifistů, to pokušení měl, ale pak z toho sešlo. Stýkám se výhradně se svými Hifi kamarády z okolí a ze studií a všichni jsme si tak nějak rovni tím "Hifi" i věkem 60+. Návštěvy přes půl republiky nerealizuji.
Mimochodem z těch mých Hifi kamarádů jsou dva bývalí členové tohoto fora, resp. pod původním názvem Hifinázory, ale sem už dávno nechodí.
Leoši, Ty fakt nemáš šanci a pokládám to od Tebe za maximální drzost, či provokaci.

Howgh.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Oldeare řekni mi co je na tom špatného ? Proč mě hned řadíš na východ, dle čeho tak soudíš ? Podle toho kde bydlím ? Ano prezentuješ se tu jako praví hifista, a jeden z mála s poměrně drahou sestavou, lidé co zde mají sestavy v řádech levnější jsou podle tebe ne hifisti, přitom je ani neznáš, a svou povýšeneckou arogancí je tu peskuješ, a kádruješ. Znovu se tě tedy ptám, co ti brání v tom aby ses v tomto vlákně představil, a hodil sem pár fotek tvých aparátů. Nevidím v tom žádný problém. Mimochodem, možná jsem starší než ty.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Oldear: Manýry z toho "východu"? Sever čech je pro tebe něco méněceného, jsi ubožák.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já bych řekl, že Oldear je takovej místní kolorit.Má rád svůj koníček, ale zřejmě nemá moc kamarádů, kteří by byli ochotni si sním o tomhle tématu povídat a proto chodí na tohle fórum.
Jenže bohužel, neustále se tu nad někým povyšuje.S opovržením píše o majitelích levných, nebo bazarových hifi sestav.V tomhle nikdy nezklame.Ale téměř nikdy nezapomene popřát dobrý poslech, zřejmě aby nakonec odlehčil arogantní tón svýho příspěvku.

Na druhou stranu ho, ale musím pochválit, že když píše o poslouchaný hudbě a emocích, který v něm vyvolává, tak jsou jeho příspěvky fakt skvělý.Takže si myslím, že to není zlej, nebo nepřejícnej člověk.Jen je zřejmě trochu zoufalej a osamělej.
kabelguru.cz

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

S tim povyšováním bych to tak příkře nesoudil, protože Oldear usměrňuje borce, kteří se ho snaží poučovat a mají pouze zkušenosti s třítisícovým dacem a bedničkama Genius.
Pamatuji si moment, když Oldear napsal, že vlastní DG58.Ty reakce,ta ostrakizace,byl nazýván nabobem, zbohatlíkem, povýšencem...Jeden z nejzkušenějších hifistů, muzikant, který se věnuje koníčku nejméně přes čtyřicet let.Pro boha,kde to jsme.
Nelze se divit, že nestojí o návštěvy.
Je potřeba nebrat se tak vážně a být trochu nad věcí.l v tom hifi.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Je uplne jedno kdo ma jake zkusenosti. Nejake mantinely v chovani plati pro vsechny stejne. Pokud tady ale nekdo kadruje ostatni jak na bezicim pase za komance, je arogantni a povysenecky, tak zaslouzi kritiku uplne stejne jako nejaky junior. Oldear je proste zapskly, jedovaty dedek, ktery zaostal ve svem starem svete a je mu tam dobre. Nic proti tomu, kazdy jsme nejaky a stava se to spouste postarsich hifistu. Ja s tim taky pocitam, ze se mi to stane. Ale pokud nekdo po nekom zada respekt, melo by to platit i z druhe strany. Pro Oldeara ale asi ne. Vlastne nechapu, co tady jeste dela, kdyz uz vsichni jeho kamosi odesli a je to tady tak strasny.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Ano já Vám rozumím, každý jsme nějaké povahy, to je celkem pochopitelné. O to ani tak nejde, ale u mě tento člověk vyvolává pocit falešné identity, na druhou stranu se mohu mýlit. Kdybych si o něm mohl něco přečíst v této sekci jakou cestou se jeho hi-fi ubíralo, prohlédnout nějakou fotku jeho sestavy, pak ho třeba i lépe pochopit a uznávat. Má právo zůstat skrytý, ale pak se nesmí divit, že v některých lidech vyvolá toto podezření.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Musím se taky zastat Oldeara. I když se neznáme osobně, tak jeho příspěvky jsou mi opravdu blízké. Ano je to velmi často forma povýšenecká. Ono je to těžké když je někdo v hifi dál a snaží se poradit, tak to často to vyznívá jako ohrnování nosu nad obyčejnými věcmi. Ale každý z nás má nějaké zkušenosti a podle toho reaguje. Podívejte se na poslední příspěvky Bookera. Který je zase na úplně opačné straně. A cítím v tom snahu o rozpoutání války mezi hifisty. Proto bych řekl že je nejlepší názory sobě protivné ignorovat. A vše brát s klidnou hlavou. A na vše si udělat svůj vlastní názor.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Jak rika Standa Pekarek ... hlavne klid a nohy v teple :). At to hraje!

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

pbaudis píše:
19 bře 2024 22:19
Oldear: Manýry z toho "východu"? Sever čech je pro tebe něco méněceného, jsi ubožák.
Asi nestačím na Tvoji mentální kapacitu. Já jsem napsal " Moskevská - manýry z východu " a Ty to čteš jako méněcený sever Čech? Nevím, kdo je ubožák. Zase můžete psát o aroganci. Fakt hustý a navíc neznáš historické konsekvence, neboť si tu krátce. Leoš do mně zajel už několikrát a s takovými lidmi se nehodlám setkávat. Navíc, co si sním budu povídat, když on poslouchá na historickém siliči - sice tehdy dobrém, ale čas nejde zastavit. Podobný takový vlastním 40 let a poslouchám jej v garáži, když tam kutím.

O Oldeara nemějte péči vy starostlivky, já jsem v pohodě a lepší to nikdy nebylo.

Překvapuje mně, že když jsem odmítl návštěvu Leoše a to mimo jiné i proto, že mně před tím urazil tou "jítrnicí", tak Vás to pohoršuje. Svět se asi zbláznil. Opakuji, že si vybírám koho pozvu.

Pánové dáváte mi tady pěkné charakteristiky. Skutečnost je prostá. Jsem perfekcionalista, nesnáším diletanty a to ve všech směrech i oborech. V životě jsem to měl tak vždy, prostě jsem náročný. Nezaměnujte náročnost na kvalitu za aroganci. Dasta to popsal správně. Hrozí i to, že někoho pozvu, ať už má doma jakoukoliv aparaturu, u mně mu buď spadne brada, nebo taky ne, ale v každém případě mně tady rozmázne jako zbohatlíka, aroganta, který vyhodil peníze, protože " on " to slyší stejně jako u něho doma, na x krát levněší aparatuře. To nemá řešení. Divíte se mně, že proto jsem s návštěvami z tohoto fora zdrženlivý?
Já podnikal 30 let v Německu, nic jsem nikomu neukradl a tak jsem na tom, tak jak jsem a to ať se Vám to líbí, či nelíbí. Nakonec musím to chápat, protože žijeme v ČR. V německu se s tímto postojem nesetkáte. Tam je každému jedno, kdo na čem poslouchá a za kolik peněz a je jim jedno v čem soused jezdí. Dokonce jedou nakoupit do SM a klidně nechají otevřenou garáž i s horským kolem na stěně. Tady jsme však "Čecháčkové".

Dobrý nápad má Fidji99, hifi začátečníci by měli provozovat svoje vlákno. Určitě bych je tam nerušil, když nemají zájem o letité zkušenosti z oblasti Hifi, audia a hudby obecně.

Dasta, weiron - dík. Vy dva patříte mezi těch 5 - 8, jak jsem výše popisoval. Ostatní, co mně tady napadají, ingnoruji.

Hudba je skvělá a tak poslouchejte dokud můžete.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Oldeare: Jitrnice kterou svět neviděl není urážka, ani jsem tě touto citací neměl v úmyslu urazit, ale poukázat na fakt, že tvou sestavu vlastně nikdo ze zdejších členů neviděl. Chtěl jsem tě vyhecovat k tomu aby ses v tomto vlákně Kdo je kdo stručně, či obsáhleji představil, a na pár fotkách ukázal svou aparaturu, nevidím v tom žádné nebezpečí ohledně zlodějů. Proč to vše? Jistě víš, že na internetu figuruje plno falešných identit, a někteří lidé jako třeba já jsou opatrní, a neradi komunikují aniž by věděli s kým. Tak, že to je celá podstata toho všeho tady. Další věci jako je majetek toho či onoho mě nezajímá, a je pro mě nepodstatný, zajímá mě jen ta osoba. Jestli někdo někomu závidí jeho úspěch tak je to svým způsobem chudák, a tací lidé si myslím zde nejsou. To, že jsi mně zařadil na východ mi nevadí, beru to s rezervou. Komouše celý svůj život nesnáším.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Oldear píše:
20 bře 2024 23:31
pbaudis píše:
19 bře 2024 22:19
Asi nestačím na Tvoji mentální kapacitu. Já jsem napsal " Moskevská - manýry z východu " a Ty to čteš jako méněcený sever Čech? Nevím, kdo je ubožák. Zase můžete psát o aroganci. Fakt hustý a navíc neznáš historické konsekvence, neboť si tu krátce. Leoš do mně zajel už několikrát a s takovými lidmi se nehodlám setkávat. Navíc, co si sním budu povídat, když on poslouchá na historickém siliči - sice tehdy dobrém, ale čas nejde zastavit.
Pokud to stále nevíš, jsi to ty a tahle tvá zpověď, je toho důkazem. Tvé historické konsekvence jdou asi dost hluboko, ke kamaradům ze strany, co? Proto tvé chovaní a ponižování jiných svým nadpozemským původem. Prezentace své osoby, je tvá vizitka, ale to bude asi tím, že jsi tu už moc dlouho. Že máš důvod vše každému vyvracet a vysvětlovat, já myslel, že stojíš nad věcí a ponižovat se tím, že musíš dokazovat svou pravdu, je pod tvou úroveň. Kde jsi říkal, že jsou ti tvý 2 kamarádi?

Odpovědět