Lilian

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Lilian

Příspěvek od Lilian »

Mikrofony od AVrka mam, pripadne viem ukazat co namera avr, ale je to stary model co mam teraz denon s audysey XT.

Poobede pozriem notas, teraz ho nemam u seba. Ale neviem ci funguje vobec vstup MIC *headbang*

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

V prvej etape bude stačiť nainštalovať program z http://www.roomeqwizard.com/ len ktorú verziu závisí od toho, či je na notebooku Java. Je tam aj dobrý simulátor, tak to má význam, aj ak by mic in nefungoval :)

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Obrázek

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

pohlad pre predstavu kde je priecka a miesto posluchu. Namiesto stromceka pride rohova sedacka ;)
Obrázek

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

z opacnej strany

Obrázek

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Hrubá simulácia môže vychádzať nejako takto, ale nie je to ani moc presne zadané.
Vychádzala by z toho lepšie prvá možnosť, ale bolo by vhodné poposúvať aj sub na rôzne miesta.
Obrázek

Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Nejsem akustik, ale i tak se mi umístění beden moc nelíbí. Pokud je možnost, tak bych skřínku dal jinam, bedny odtáhl ode zdi a dopřál bych jim i trochu prostoru ze stran. Ale ber to s rezervou. Až budeš mít chuť, tak to můžeš zkusmo přesunout. Ohledně poslechového místa to mám tak, že posun hlavy o 10/20 cm směrem od/k bednám se na zvuku projeví. Tak zkus hledat.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

2Lilian: Nedovoluje mi doplniť predchádzajúci príspevok, tak ešte dopĺňam.

Tu sú moje začiatky so simuláciou a meraním. Súhlasilo mi to o niečo viac ako Tebe, ale bude to asi spôsobené tou zmenou podmienok od času merania.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Jarda69

Pokial myslis skrinku pri repro na lavo, tak to je subwoofer a prave na tomto mieste ma najcistejsi priebeh a najlepsie zladenie s repro.

Ale mas dobry postreh, prave som ho presunul do kuta na pravej strane mierne za repro a zlepsila sa priestorovost.

Ja som s repro pobehal po celej izbe, ale prakticky mozem ostat ibe pri prvej ci druhej variante. Dokonca mierne uprednostnujem tu druhu, pokial sa to bude dat dohnat akustickymi upravami.

Teraz teda takto:

Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Podle obrázků na netu, mají bedny vzadu bassreflex. Jestli ano, tak mu fakt dej prostor. Jak je to s bočními basáky? Kolik jich je? Pokud je v bedně jeden, kam ho máš namířený? Mezi bedny nebo ven?
Co doporučuje výrobce? Já bych je směřoval dovnitř.
U subu je to asi fuk, ale mně by se líbil uprostřed. V rohu se mu ale zase lépe hraje :)

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

mrba

Dakujem, este som sa nedostal k instlacii toho sw co si doporucil :oops: Stahoval som ten hovadsky sub :shock:

Prosim ta, mozes pri tej simulacii udat miesto pocuvania (prva verzia) cca 30cm od steny? Totiz tak to bude ak by som tam presunul gauc. Nemozem sa odsunut dalej od steny koli dveram na terasu.

PS: ustanovenie bedni a miesta posluchu musi byt fixne, fakt nemam nervi na to pokazde nieco menit pre chvilku pocuvania.

Najradsej by som to nechal zhruba tak ako to je teraz. Teda okrem subu, s tym este pobeham po celej izbe. Pripadne doplnim dalsi do protilahleho rohu.

A ostatne nejako doriesit akustickymi prvkami + verim ze v reale to nieje az take rozhodene vdaka zariadeniu miestnosti.

Simulacia pocita s tym stropom?
Skoda ze som trol a neviem si to merat sam pri aktualnych podmienkach :evil:

Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Mám ošklivý pocit, že sladit obývací a poslechou místnot moc nepůjde. Už jenom to, že máš jednu bednu skoro v rohu a druhou ve volnějším prostoru, to musí být slyšet.
Boční basáky tomu ještě pomůžou, pokud u nich bude nějaká odrazová plocha.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Jarda69 píše:Podle obrázků na netu, mají bedny vzadu bassreflex. Jestli ano, tak mu fakt dej prostor. Jak je to s bočními basáky? Kolik jich je? Pokud je v bedně jeden, kam ho máš namířený? Mezi bedny nebo ven?
Co doporučuje výrobce? Já bych je směřoval dovnitř.
U subu je to asi fuk, ale mně by se líbil uprostřed. V rohu se mu ale zase lépe hraje :)

Ano repro maju zadny BR, ale nezda sa mi to problemove. Je fakt nerealne aby som ich vysunul dalej od steny, budem musiet nieco za ne umiestnit ak bude treba.

Bass repro su na bokoch v zapojeni push-push. neskusal som ich este prehodit L za P. mam ich dva dni.

Ale mal som AP sitara, tiez BR vzadu a le 2,5pasmo, ak porovnam tak pribudol bas ako som ocakaval ale v dobrom.
Tiez mam regalove serie classic, maju BR taky vsesmerovy, sprava sa to podobne, teda nevidim rozdiel.

Sub som posuval po celej stene, v rohu najmenej zavadzia ale najpresnejsie asi hra takmer v strede, skor kusok dolava.

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Tu je:

Obrázek

Ale nie je nad to vyskúšať si to sám, ušetrí to veľa fyzickej práce s prenášaním :)

Doporučujem nainštalovať a vyskúšať. A hlavne odhadnúť všetky zadávané parametre, ja som len strielal od brucha.

Určite obe varianty pôjdu doladiť k spokojnosti.

Strop je len hrubý odhad. Ak nainštaluješ program a mikrofón pôjde, predpokladám, že sa k použiteľnému výsledku dopracuješ.
Naposledy upravil(a) mrba dne 17 led 2017 20:10, celkem upraveno 2 x.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Jarda69 píše:Mám ošklivý pocit, že sladit obývací a poslechou místnot moc nepůjde. Už jenom to, že máš jednu bednu skoro v rohu a druhou ve volnějším prostoru, to musí být slyšet.
Boční basáky tomu ještě pomůžou, pokud u nich bude nějaká odrazová plocha.
Ja viem, ale nech to otocim takto alebo podla prikladu jeden, stale bude jedna bedna v priestore a druha bude v kute.

Do toho rohu som chcel GIK tritrap na celu sirku steny, potom su sklenne dvere ktore niesu az tak odrazive ako stena, a doladit to zavesom este.

No extrem vidim ze domurujem na lavu stranu murik aby ta bedna bola rovnako od rohu ako ta na pravo(umelo tam vytvorim ten roh)... Ale az ked by som vedel ze nepomoze ten tri trap alebo adekvatna nahrada.

Odpovědět