Mike_Czech
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mike_Czech
Vienny si s lampou rozumí velmi dobře. Loni jsem dával dohromady jednu sestavu, VA Mozart s Lampou Opera Consonance a nějaký gramec, to už si nevybavuji, pro paní která hraje na housle v nějakém orchestru a říkala mi, že je ten zvuk smyčcových nástrojů opravdu realistický.
Navíc Vienny mají obecně výborný prostor, proto jsem do nich šel. Na to jak jsou relativně malé, mají poloviční objem oproti Onyxům tak hrají opravdu skvěle. Testoval a porovnával jsem je tu týden a nakonec jsem si je nechal pro sebe.
Navíc Vienny mají obecně výborný prostor, proto jsem do nich šel. Na to jak jsou relativně malé, mají poloviční objem oproti Onyxům tak hrají opravdu skvěle. Testoval a porovnával jsem je tu týden a nakonec jsem si je nechal pro sebe.
Ano elektronky tohle umi vyborne, prostor a prirozenost, bedny uplne zmizi. At delaji radost
.

Ahoj Michale, už dva týdny jedu ty Infinity které jsem od tebe přivezl a v jednom ti musím přitakat. Basy a výšky super, ten střed je horší. Měl jsem předtím na zakázku dělané regálovky od Milana Blechy a musím říct, že jsem si je měl nechat a pouštět je společně s Infinitkama, ony měly přesně to co Infinitkám chybí ( jasné a definované středy ) ale zase jim chyběly ty majestátní basy. No asi nikdy nebudu úplně spokojený.Mike_Czech píše: ↑30 pro 2022 23:51Konečně se mi dostaly domů jedny Infinity Kappa, velmi dlouho jsem si je chtěl u sebe poslechnout, protože jsem na ně slyšel hodně názorů a dosti protichůdných. Měl jsem možnost poslechnout u sebe Kappa 8.2i.
Za mne jsou to majestátní bedny , nádherný kus nábytku.
Zvukově mne osobně neoslovily. Za prvé potřebují pořádné krmení, což jsem tu zrovna neměl a za druhé to nejsou úplně univerzální bedny na každý žánr a za třetí na můj malý prostor se tento typ beden úplně nehodí. Jsou to bedny do aspoň 20 m2, spíš více. První dojem je wow, velmi výrazná basová složka , což mám rád, ale musím tam slyšet i to ostatní a to se mi už bohužel tolik nelíbilo. Na rockové nahrávky super, ale jazz nebo vážná hudba jim aspoň podle mne moc nesedí. Zvukově k nim nejblíže mi přišli Vulkány od Quadralu.
- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj pane,
je to tak, pokud posloucháš více žánrů, tak buď máš štěstí a najdeš bedny které ti zvukově sednou nebo děláš nějaký kompromis a nebo těch sestav máš více, to je taky řešení a viděl jsem ho u spousty lidí. Odpoledne jsem mluvil s pánem ze Slovenska, ten má Kappy 8.2 a řešili jsme stejný problém. Krmení, protože ty Kappy prostě potřebují stabilní zesilovač, když padají ke 2 ohmům a zvuk, protože pán poslouchá rock , ale i jazz a na to ty bedny prostě nejsou. Takže pokud si chce bedny nechat , musí pořídit ještě jedny, které bude používat na jazz a nebo Kappy prodat a pořídit takové reprosoustavy , které mu sednou na všechny žánry, které chce poslouchat. No a nebo je půjčit Milanovi (mesky) a nechat ho, ať se v nich trochu povrtá
, třeba je dokáže vyladit.
je to tak, pokud posloucháš více žánrů, tak buď máš štěstí a najdeš bedny které ti zvukově sednou nebo děláš nějaký kompromis a nebo těch sestav máš více, to je taky řešení a viděl jsem ho u spousty lidí. Odpoledne jsem mluvil s pánem ze Slovenska, ten má Kappy 8.2 a řešili jsme stejný problém. Krmení, protože ty Kappy prostě potřebují stabilní zesilovač, když padají ke 2 ohmům a zvuk, protože pán poslouchá rock , ale i jazz a na to ty bedny prostě nejsou. Takže pokud si chce bedny nechat , musí pořídit ještě jedny, které bude používat na jazz a nebo Kappy prodat a pořídit takové reprosoustavy , které mu sednou na všechny žánry, které chce poslouchat. No a nebo je půjčit Milanovi (mesky) a nechat ho, ať se v nich trochu povrtá

Kappy jsou dost basové opravdu na metal super. Kamarád má devítky. Já mám Infinity Renaissance 90 a to je super poslech. Řekl bych, že zvládají všechny žánry. V každém případě jsou Infinity náročné na zesilovač. Padají až ke 2 ohmům. Mě se doma vystřídalo celkem dost beden než jsem pořídil Renaissance. S nima už dožiju.
Zesilovac dela hodne v pripade Infinity Kappa 8.x. Top pomer vykon/cena jsou Infinity Kappa 7.2i, ktere jsou impedancne v pohode a hlavne maji vyrovnanejsi projev. Chtel bych slyset Renessaince s paskacema pod taktovkou poradneho delenec, to musi byt jizda
.

- Mike_Czech
- Kontaktovat uživatele:
Renaissance 90 je trochu jiná bedna než Kappa a rozhodně i lépe hraje. Souhlas s Koudym, s Kappa 7,2i je ve finále méně starostí než s řadou 8.x a 9.x.
Koukám, a pán je už prodává. Podle fotky na inzerátu jsou nacpané ke zdi, a utopené mezi nábytek, takhle umístěné mu tam hrát nebudou žádné bedny. Omlouvám se, ale je to tak. Ukázkově nevhodné umístění reprosoustavy.
Leony5: už mě to vážně nebaví každému vysvětlovat důvody proč musím mít bedny umístěné tam kde jsou. Takže to opravdu není tím, že jsem naprostý ignorant, který neposlouchá dobře míněné rady ostatních hifistů, ale je to prostě tím, že není jiná možnost. Když už jste měl potřebu upozornit mě na to soukromým mailem, tak jsem vám to snad na několikrát přijatelně vysvětlil. Teď jen doufám, že i já mám právo ( přestože k tomu nemám ideální samostatnou poslechovou místnost ) pořídit si dobře hrající reprosoustavy. Jinak děkuji za tip na Infinity 90 Renaissance, pravděpodobně je už tento týden vyměním za moje Kappy ( případně mám ještě možnost pořídit si Infinity Omega ) takže kvalita zvuku už bude omezena jen prostorem.
Ja bych sel do mensich 7.2i, ale samozrejme zalezi na vas. Dalsi moznost je mit repro na nejakem podstavci, stejne to resi kamarad, ktery koupil od zdejsiho clena VMA EVO-I s vkusne vymyslenymi posuvniky na koleckach. Kdyz neposloucha ma je uplne utopene v nabytku a pri poslechu si vyjede do prostoru az ke koberci. Kdyz jsem byl u nej na poslech, tak jsem je jeste trochu posunul a natocil a scena neskutecne poskocila! Tim chci jen naznacit, ze vse jde nejak resit, I kdyz clovek nema dokonalou mistnost nebo moznosti
. At to hraje!

Já ty Renaissance taky posouvám.
Nemyslím si, že menší Kappy (7.2) by tento problém řešily. Pokud chci dobrý prostorový stereo zvuk, musím mít repro v prostoru, čím větší bedna tím víc prostoru, to platí dle mého všeobecně. Já naštěstí prostor mám a s Infinity 7.2 jsem začínal na 0,3m od zadní stěny a "po centimetrech" skončil stejně jako teď s Renaissance 90 cca 1,5m od zadní i bočních stěn. Odměna v detailu a celkovém zvuku je zasloužená. Hrát budou samozřejmě i u stěny mezi nábytkem, ale ...
Příští pondělí přivezu Renaissance a pak budu opět zkoušet různě posouvat a zkoumat vliv na zvuk, takže uvidíme. V Každém případě při váze 52kg to bude chtít nějaká kolečka, nebo plovoucí podlaha bude brzy zralá na výměnu. Pokud máte někdo foto, jak jste to řešili vy, tak budu vděčný.
hifi-bazar/reprosoustavy/vmaudio-vma-i-evo-t24861.html Miero to mel vyreseno moc pekne, ani nepoznas, ze jde o posuvny podstavec
.

koudy42: to vypadá moc dobře a nenápadně, zkusím místní truhláře