Mike_Czech

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Oplt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mike_Czech

Příspěvek od Oplt »

Já mám originálni hroty s podložkama. Podložky jsem podlepil filcovejma samolepkama a jde to super. Na podlaze nic není.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Zdravím zase po delší době.
Prošlo mi poslechovkou zase pár zajímavých hraček,
ale bylo dost práce a tak jsem se k tomu dostal až teď.

Začnu asi kolotoči.

Jako první byl gramec od Yamahy model YP-D3. Musím říct, že vzhledově opravdu velmi pěkný gramofon, ne moc velký, běžná velikost, přenoska originál Yamaha. Příjemný přirozený zvuk s rozumným prostorem a velmi slušnými detaily nahrávek, dokázal bych si ho představit na pár let i u sebe v sestavě.

Pak tu byl Project Debut III s Ortofon přenoskou. Je z něj vidět i cítit, že je to levný začátečnický gramofon. Moc nastavení na něm nejde udělat a zvuk je opravdu slabý, detail nahrávek a náznak prostoru tam je, ale je to bída. Nicméně pro začátečníka nebo nenáročného občasného posluchače gramofonu asi dobrý.

Mnohem lepší byl Denon DP-37F s Originální MC přenoskou Denon DL-110. Vzhledově nic moc zajímavého, vše v černém, slušela by mu přírodní barva dřeva nebo vysoký lesk, podobně jako vyšší modely. Zvukově to ale bylo velmi dobré, pěkný prostor a hloubka a výborná dynamika.

Asi nejlepší byl vlajkový model Kenwoodu KD-990 s Přenoskou Shure V15. Nádherný obří stroj s rozměry 490 x 182 x 410mm a váhou kolem 14 kg. Opravdu krásný přístroj s neskutečným zvukem.
Dal by se přirovnat velikostně i zvukem k Denon DP-59L.
Přílohy
IMG_1816.JPEG
IMG_0528.JPEG
IMG_0535.JPEG
IMG_0524.JPEG

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Pak jsem tu měl na poslech jedny regálovky od Kefu model Corelli. Zajímavá menší uzavřenka s celkem příjemným, detailním a nenásilným zvukem. Kupodivu i basová složka nebyla vzhledem k velikosti úplně špatná.
Přílohy
IMG_0598.JPEG

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Měl jsem tu i pár zajímavých zesilovačů, dva starší kousky a jednu relativně novinku ve starém kabátě.

Velmi mne zaujal dělený zesilovač od Toshiby model SY/SC-335. Malý Vintage zesilovač s velmi pěkným zvukem. Nebylo to bůhví jak přesné a analytické, ale neskutěčně muzikální. Hrozně dobře se mi sestava s tímto zesilovačem poslouchala. Navíc ten vzhled a stěrače, jooooo, bylo to super pár dní s tímto strojem.

Další povedený zesilovač byl Grundig FineArts 9000. Údajně je vnitřek Marantz, což by zvukově i odpovídalo. Mám zvuk starých Marantzů rád a také se mi projev tohoto stroje líbil a vzhledem k ceně těchto strojů musím říct, že to není vůbec špatná volba, ale hodně bude záležet na zbytku sestavy.

Poslední zesilovač, co jsem tu měl, byl moderní stroj ve Vintage kabátu od NADu, Model C3050.
Chtěl jsem původně tu limitovanou Edici, ale vzhledem k počtu strojů pro CZ a SK a obrovskému zájmu jsem se k ní bohužel nedostal a tak jsem vzal za vděk tou standartní verzí. Noooo, za mne vzhledově na dnešní moderní strohou dobu asi super, jen si mohli odpustit ty diody pod kolečkem Volume po pravé straně. Zvukově už to bohužel takový zázrak není. Nechci ho úplně hanit, protože zase musím brát v potaz, že je to zesilovač za cca 35 tis., což v dnešní Audiu nebo HiFi jsou vlastně prd peníze. A za ty peníze zase nehraje špatně. Ale osobně bych za tyto peníze šel asi do nějakého staršího a lépe hrajícího stroje.
Přílohy
IMG_0601.JPEG
IMG_0981.JPEG
IMG_3111.JPEG

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

A jako poslední jsem si nechal streamery. Byl jsem v poslední době u kolegů, kteří mají streamery a tak jsem si začal pohrávat s myšlenkou, co si ho pořídit také. Osobně online stream v audiu moc rád nemám, protože u streamu, a je jedno jestli audio, či video, je velmi důležitá konektivita a provoz na síti, což zrovna u mne s dvěma puberťákama věčně hrající online a čučící na Tik Tok a podobně úplně nejde. Mockrát se mi potvrdilo, že když si pustím Tidal, když jsem doma sám nebo jsou doma všichni, je v kvalitě zvuku obrovský rozdíl. Ale na druhou stranu jisté výhody streamery mají a tak jsem vyrazil na poslech.

Začal jsem Bluesoundy ve verzi 3, to mne moc nenadchlo, jelikož vnitřní DAC nemají bůhví jaký. Nicméně mají velmi slušnou aplikaci a vnitřní software. A tak jsem si byl u kolegy poslechnout výroční verzi „X“, která hraje přeci jen o poznání lépe. Ale zase se dělá jen ve stříbrné verzi a to se mi moc nelíbí, tak jsem zašel na doporučení do studia a poslechl si Streamer Eversolo DMP-A6 a zvuk mne opravdu nadchl, dokonce natolik, že jsem si streamer půjčil domů a už tu zůstal jako právoplatný člen sestavy.
Přílohy
IMG_1850.JPEG
IMG_3010.JPEG

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo jo na Eversolo DMP-A6 jsou samé pozitivní recenze. Tak se nedivím, že u tebe zůstal. Navíc vypadá skvěle. A součástky uvnitř má velmi kvalitní (německé kondenzátory WIMA, japonské NICHICON). Za ty peníze super. Ten NAD má šaredný studený podsvětlení a ty diody to se jim nepovedlo.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Jj, souhlasím s tebou. Na jednu stranu je super, že se do Vintage stylu vůbec ještě někdo pustil, ale mohli to dotáhnout.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

To se mi víc líbí Polská Unitra, kterou vzkřísily:
https://unitra.com/pl
Obrázek

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

To rozhodně *palec*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ten poslední gramofon Yamaha, se mi líbí moc.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Věřím , také se mi moc líbil a i zvukově to nebylo vůbec špatné.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Moc pěkné čtení. Díky *palec*
Ten gramofon Pro-ject jsem měl taky. Mohu potvrdit že je celkově zvukem slabý. Ale pro začátečníka výborný, na naučení co a jak.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Také děkuji, jsem rád, že to někoho baví číst ;) .
Máš úplnou pravdu, ten Debut pro začátečníky je naprosto v pohodě, naučí se, jen musí počítat s tím, že mu to do budoucna , pokud se bude chtít gramofonu věnovat, nebude stačit.

Leony5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leony5 »

Ahoj Michale, zajímavé zkušenosti s gramofony, jaká, že Ortofon to byla v tom Projectu ? Časem plánuji výměnu přenosky, a mám vyhlédnut právě Ortofon ( bronze ).

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Ahoj Leo,
Ortofon má dobré přenosky, ale stejně jako u jiných výrobců nemůžeš čekat, že základní model bude hrát nějak extra dobře. Pro-Ject dává k Debutu OM-10 nebo OM-5E, tady myslím že byla OM-5E.

Odpovědět