Mike_Czech

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Mike_Czech

Příspěvek od Strejdin »

Oplt píše:
17 dub 2024 17:07
Kappy jsou na rock a metal dobré. Renaissance 90 je jiná kategorie.....ty jsou opravdu super
Souhlas, … ale i ty Kappy jsou dobré repro (když pominu jak žerou zesilovače) , ovšem do většího prostoru, ne je nechat takhle zmáčknout mezi stěny.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Měl jsem tu dnes na poslech zesilovač Abrahamsen V 2.0.
Musím říct, že mne zvuk celkem překvapil. Rozhodně bych ho zařadil do užšího výběru, pokud bych zvažoval tranzistor. Slušný prostor a i celková vřelost a jemnost, ale ne až jako accuphase nebo luxman.
Přílohy
IMG_5686.jpeg

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Mike_Czech píše:
16 dub 2024 18:14
Mám tu na pár dní na test Infinity Kappa 8.1i. Byl jsem zvědavý, zda hrají lépe nebo hůře než verze 8.2i, kterou jsem tu měl nedávno.
Upřímně řekl bych, že ta verze 8.1i je o něco málo lepší, ale i tak mne zvuk lezoucí z těchto repro moc nebaví. Je to takový stejnozvuk, který se hodí pouze na některé žánry a i tak je to bída. Kdo chce kravál a hodně basu, tak asi bude spokojený. Vzhledově jako dekorace jsou ale parádní, to se zase musí nechat *palec*
Mě se tyhle bedny libí, vizuálně a koncepcí, ale neslyšel jsem je nikdy. Ale věřím, že kdybych je dostal do ruky se svolením je přeladit, tak by byl výsledek myslím velmi zajímavý....
Noble Audio - výroba a prodej

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Souhlasím, je to jak jsem už psal.
Vzhledově je to krásný kus nábytku, proto si to spousta lidí pořizuje a já se jim na jednu stranu nedivím. Ale zvukově je to relativně nudná bedna. Já těmto typům beden jako je řada Kappa od Infinity , či Quadral Titan, Vulkan apod. říkám “putovní bedny”. Ne proto, že by to byly špatné bedny a nedalo se to poslouchat, ale proto, že kdo se chce v Hi-fi někam dostat, tak dříve či později narazí na lepší reprosoustavu a pošle je dál k dalšímu nadšenci. U málokoho se tyto bedny ohřejí více než rok či dva. Sleduji inzerci poměrně dlouho a např. moje repro Quadral Vulkan podle výrobního čísla, tak prošla inzercí minimálně 2x za poslední 3 roky.
Je otázkou , co by jste s nimi dokázal vy Pavle.
My už jsme to s Milanem a Leošem jednou řešili a nakonec jsme se shodli,
že to za ten čas a námahu asi nestojí a že se dají pořídit lepší bedny na úpravu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Existuje nějaké měření těch beden? Dalo by se z něj poznat, proč jsou "nudné"?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Infinity pokial viem mali velmi problematicky Impedancny priebeh niektorym modelom klesala impedancia az niekde k 1 Ohmu

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Jardo nevím jestli je dostupné nějaké měření, teoreticky by se asi někde našlo.
Já jdu po zvuku, měření neřeším, na takové věci nemám moc čas.
Proč ty bedny hrají tak jak hrají je za mne asi více.
Určitě jak psal blesk, tak jedem z problémů byl s padáním až k jednomu ohmu, takže to chtělo opravdu stabilní zesilovač, který to ustojí. Ale to že to ustojí neznamená, že si s repro zvukově sedne. Pak jestli se nepletu, tak to někdo počítal a díky zkosení mají některé komory malý objem a v neposlední řadě to bylo ladění z té doby, které nesedí každému. Takže asi by se zvuk dal vylepšit oproti sériovému, ale jak už jsem psal, kdysi jsme to řešili a nakonec jsme se shodli, že ten čas za to asi nestojí.
Mělo by to smysl, kdyby někdo chtěl právě “tyto” bedny a ne jiné, pak by stálo za to se do toho pustit, protože potenciál si myslím že mají a vzhledově nemám co vytknout.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Zdravím všechny zase po delší době. Bylo spousta práce a málo času, ale i tak jsem využil volného času, kterého moc nemám a zase vyzkoušel pár zajímavých hraček.

Z gramofonů jsem tu měl na testování Siemens RW 339, Dual CS 505-3 a od Leoše jeho Sony Wega P3440.
Dual asi není moc třeba představovat, kvalitní ,bytelný gramofon, zvukově za mne takový lepší průměr. V dřevěném provedení krása.
Siemens vzhledově žádný velký zázrak, za normálních okolností bych o něj ani pohledem nezavadil, ale upřímně zvukově to tak špatné nebylo, znám spoustu horších gramofonů.
Sony mne zvukově neuchvátil i když rozhodně špatně nehrál, ale čím mne dostal to je vzhled. Toto barevné provedení má rozhodně co do sebe.
Přílohy
IMG_7970.jpeg
IMG_5967.jpeg
IMG_7130.jpeg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Z reprosoustav asi nejzajímavější co mi tu prošlo poslechovkou byla reprosoustava od Coral model CX 77 MKIII. Musím říct, že jsem byl okouzlen vzhledem, na pohled aspoň za mne nádherné kousky. Zvukově velmi povedené, dokázal bych si je představit doma natrvalo. Velmi čistý, detailní a neagresivní zvuk s velmi dobrým podáním prostoru.
Přílohy
IMG_8084.jpeg
IMG_8085.jpeg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Byl jsem u kolegy na porovnání NAD M33 a Lyngdorfa TDAI-3400. I když Déčkové zesilovače nemám zvukově moc rád, tak musím uznat , že s každou generací je zvuk lepší a lepší. Navíc tedy Lyngdorf má přes počítač nepřeberné množství všelijakých nastavení. Oproti NAD M33, která má poměrně analytický zvuk, tak Lyngdorf mi přišel mnohem víc muzikální.
Přílohy
IMG_6711.jpeg
IMG_6710.jpeg
IMG_6130.jpeg

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

No a na mé sestavě došlo také ke změně.
I když Eversolo DMP-A6 je za ty peníze výborné zařízení, tak mi to přece jen nedalo a pořídil jsem si do sestavy velkého bráchu, model A-10. Musím říct, že tohle zařízení se zvukově opravdu povedlo. Chvilku jsem si drbal hlavu, jestli jsem se neunáhlil, ale velmi rychle mne to přešlo a jsem rád, že jsem do toho šel. No a když už jsem byl tak rozjetý v té obměně, tak jsem k A-10 pořídil i konec F-10. Musím říct, že zvuk opravdu parádní. Skoro by se mi chtělo říct, že výš už asi nemám potřebu v hifi šplhat, ale protože se znám, tak to říkat nebudu :D
Přílohy
IMG_8193.jpeg
IMG_8195.jpeg

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Kdo si hraje nezlobi *2thumbsup*. Super mit moznost si nezavisle zkusit u sebe doma jine pristroje a rozsirit si poslechove zkusenosti! Jako relativne cerstveho majitele Lyngdorfa me nejvice zaujal TDAI-3400. Zkousel jsi nastaveni pomoci jejich (udajne) odladeneho RoomPerfect? At to hraje a lampy zhavi ;).

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Ahoj Koudy,
ten Lyngdorf mne opravdu zvukem překvapil, hraje parádně *palec*
Zkoušeli jsme jak Dirac u M33 , tak i Room perfect u Lyngdorfa a vždy jsme se vrátili zpět, přišlo nám to oběma horší.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Diky za postrehy. Ja mam vlastne jeste Lyngdorfa "polodecko" a take me zvukem velmi prijemne prekvapil a vyborne plni ucel v biampu.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Co máš za model?
Kolega si dokoupil tu analogovou kartu, aby mohl hrát přes Lyngdorfa i gramec.
Jaké bylo překvapení, když mu řekli, že má zabalit zesík a poslat ho k nim, že mu kartu nainstalují a dokonfigurují zesilovač :o .
Mysleli jsme, že to bude jen zastrčit kartu a je to :D .
Jestli ho používáš na biamp, tak předpokládám že na basovou složku, v té ta Déčka případně hybridy excelují.

Odpovědět