Jsem tady nový, tak rovnou něco málo vyplodím. Možná, že jsem s některými z vás prohodil pár slov na jiném fóru (které se zdá, že už nějaký čas nefunguje).
O Hifi jsem se přestal zajímat asi tak před 12 lety, jelikož jsem byl přesvědčen, že lepší už to nebude. Sotva jsem ale v prosinci dopsal článeček z minulosti "Jak jsem našel svoje Hifi", tak jsem ho za několik dní poté zase "ztratil"

Vlastním něco přes tisíc CD originálů a do přehrávače mně nic jiného nesmí. Jsem rozmazlený a líný. Nesnáším tedy žádné praskání a otáčení desek v půlce přehrávaného díla. Přehrávám si pokud možno vždy celé CD od 1. do poslední skladby (žádný náhodný výběr). Během jednoho dne jsem schopen si pustit např. SLAYER s výbornou rytmikou Dave Lombarda přes kytarové onanie Satrianiho a Vaie a skončit u ukňouraných BEE GEES nebo skvělých elektronických Faithless. Když do toho zamotám své oblíbené Nine Inch Nails, tak vlastně ani nevím "čí jsem" a nebo spíš "kdo jsem"

A jak mi to dneska vlastně hraje? Neumím to popsat jako spousta z vás. Líp už to umí snad jen vinaři: "Kulatá chuť atd". Vím jen, že takový basy co mi tady lítají po pokoji jsem nikdy neměl. Vzhledem k tomu, že místnost "spravuje" maželka a tudíž s akustikou jsem v hajzlu, tak některé spodky v nahrávkách jako např. novodobý Jeff Beck by se daly ohodnotit jako nesprávné dunění. Nevadí, protože lepší občas více než vůbec a ideály stejně neexistují. Středy a výšky jsou akurátní - zřejmě pravdivé. V budoucnu bych je chtěl ještě trochu víc "vypreparovat" (pokud to tedy půjde).
Jak jsem napsal výše u této sestavy bych chtěl setrvat pár let, ale jak se znám, až se vzpamatuju a budu mít pěkně naposloucháno, začnu spekulovat s vylepšováním. Začnu pravděpodobně se "zázračnými" cerabally pod repro (možná to nepoznám, ale jelikož mi bedny stojí na dlažbě, myslím že to bude alespoň šetrnější spojení s podlahou než současné hroty bez podložek).
Dále mě zajímá přínos zvuku ve vysypání bedny. Už jsem tady něco o tom přečetl. Věřím sice, že to funguje, ale myslel jsem že výrobce počítá s nějakým prostorem uvnitř bedny, který využívá k výslednému zvuku. Když pak dovnitř něco nasypu, tak jsou dle mého propočty vniveč. No ale to má ještě čas.
Dále se zaměřím na propojovací kabely. Preferuji ostřejší a detailní zvuk, žádný "tekoucí med apod". Lampy tedy nejsou nic pro mne. Pokud má někdo typy na kterou kabelovou značku nebo značky se zaměřit, budu za ně rád.
Na závěr mám jeden problémek. Jelikož poslechovou místnost má pod patronátem maželka a její cit pro design při pohledu na barvu repro trpí (foto zkresluje), slíbil jsem jí, že tyto repro pořídím v černé barvě.
Vyzývám tímto tedy buď potenciálního prodejce nebo někoho, kdo tyto repro v černé barvě vlastní a chtěl by oživit svou sestavu stejnými v barvě třešeň. Já sám si sice myslím, že černá je trošku nudnější, ale co bych pro svou milovanou ženu neudělal.
Děkuji předem všem, kteří se mnou prohodí pár slov, za vstříctnost a rady či odpovědi na mé, možná někdy i hloupé a naivní otázky.
Ať vám to slyší!
P.S. Nedokázal jsem sem dát rovnou tohle foto, tak jestli admin pomůže : http://imgbank.cz/p62
AUDIOLAB 8200CDQ/DH LABS MATRIX/MF SUPERCHARGER 550K/DH LABS Q10/TANNOY DC8T