Rowing

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Rowing
Kontaktovat uživatele:

Re: Rowing

Příspěvek od Rowing »

No pěkné fotečky, díky za ně *2thumbsup*
Mikroskop na kontrolu hrotů přenosek mám jen malý ruční, přenosný se zvětšením tuším 40x. Používal jsem ho když jsem dělal ve Philipsu *thumbs up*
Na přiblížení stavu hrotu parádně postačuje. Díky němu jsem také bezvadně vyčistil diamantík na Karatu 19A. Hrot na OM30 zatím péči nepotřeboval, je skoro nový.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Já bych se Tě rád zeptal, kde jsi koupil ty akusticky pohltivé jehlánky, co máš za sestavou. Ako sa to volá? Díky, Milan

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

svensound píše:Já bych se Tě rád zeptal, kde jsi koupil ty akusticky pohltivé jehlánky, co máš za sestavou. Ako sa to volá? Díky, Milan
Kde jsem je kupoval ti říci nemohu, protože jsem je nekupoval. Měl jsem je nějaký čas zapůjčeny z Adost Audio. http://www.adostaudio.cz/
Nevím ani jak se jmenují a kolik stojí. Myslím, že pan Zatloukal je používá mimo jiné k vnitřnímu tlumení svých repro.
Zde jsou vidět na zadní stěně poslechovky v Adostu.
Obrázek

Cena by byla myslím velmi přijatelná, přínos u mě byl ale velmi malý, na hranici mého vnímání, mám místnost akusticky zřejmě docela dobrou, zatlumenou. Moc prázdných míst na stěnách se zde nevyskytuje. Manželce se to sice moc nelíbilo, ale s trvalým umístěním souhlasila. Já se je nakonec rozhodl vrátit. Když se obrátíš na pana Zatloukala tak ti jistě informace podá.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

rád jsem tě osobně poznal člověče-vlku.
začínám si pomalu myslet, že kdo nemá 2 metry a metrák není ten správný hifista :mrgreen:

jinak můj aparátek je stavěný na tichý noční poslech, takže se obávám, že mezi efíčákovými potomky, mými maminkami, námi a sekáči trávníků se docela ztrácel...
díky za cedla.
*2thumbsup*

Oggy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oggy »

Rowing

Doufam, ze jsi v pohode dojel dom. Pozdravuj olomouckou kliku a diky za navstevu, CD a lehky informacni a nazorny nastrel nastaveni Eficakova gramce. *2thumbsup*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Považuji za rozkošné, zvát si astronoma s mikroskopem na nastavení nové přenosky.
Autocadem vypočítaný bod nulové chyby snímacího úhlu, byl o chlup jiný, než mé, povrchní nastavení. Ze stránek Kuzma jsme zjistili efektivní délku ramene. Výpočet přesahu ramene za spindl odhalil mé zcela špatné nastavení. A tak se začlo znovu. Rowingova digitální váha tomu dala korunu. Šikula Rowing! Díky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

hej Rowingu

káťa je fajn
džon je džon
a džek? - - - H U H ???
!!!w W o O o W w !!!
(brushfire) fairytales - tak to je jé jé jé, paráda, dík, óóóů y-e-s
*2thumbsup*

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Oggy
No abych řekl pravdu, tak jsem měl se šťastným dojetím málem problém. Jelikož jsem toho za posledních 5 dní díky juniorovi moc nenaspal a výborné efičákovo vínko také zapracovalo tak jsem ve vlaku docela vytuhnul, ale naštěstí jsem se před Olomoucí nějakou prozřetelností probral a stačil vystoupit :mrgreen:
Cestou domů jsem se ještě stavil u Peera a pozdravy z Ostravy vyřídil :P

Jó dadafte, jsem rád že CD se líbí *thumbs up*

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Tak jsem k jednomu kolegovi z práce vyrazil na prohlídku jeho "skoro muzea" především starých elektronkových rádií, ale našlo se i pár krásných starých gramofonů.
Hlavně jsem se těšil na poslech mnohdy i 70 let starých šelakových desek. Například valčíky Johanna Strausse ze takovéhoto LP se známým logem psa hledícího do trouby gramofonu "His Master's Voice". Všimněte si excentrické výběhové drážky. Mimochodem otáčky 78 to je pěkný kalup a délka jedné strany dle velikosti LP tak 3-5 minut *2thumbsup*

Obrázek

Prostě paráda. Při poslechu jsem obhlížel pár už letitých gramofonů značky Tesla.

Tesla NZC 410
Obrázek

Tesla MC600Q
Obrázek

Tesla HC43
Obrázek

Tesla HC410
Obrázek

Známé raménko P1101 (kopie SME 3009) na gramofonu Tesla NC440
Obrázek

Zážitkem pak byla hudební skříň Tesla 1101A Jubilant vyráběná v letech 1957/1958. Obsahovala rádio, magnetofon, gramofon, zesilovač i reproduktor, přihrádku na pásky a desky a součástí bývala i skříňka s barem :D
Obrázek Obrázek

Nádherný je především okouzlující svit elektronky EM1, tzv. magického oka, která indikovala naladěnost stanice.
Obrázek

Docela jsem také hleděl na tzv. kapesní LP, o kterých jsem zatím jen četl ve výborné knížce Josefa Pešáka - Gramofon, jeho provoz a technické využití. Tady jsem si na něj mohl šáhnout, usadit na talíř a poslechnout :)
Obrázek

No prostě báječná návštěva u kamaráda a popovídání si o staré technice s praktickými ukázkami. Především mě u něj překvapily opravdu spousty starých rádií. Má jich po celém domě, ve všech místnostech, půdě, sklepě, garáži atd. prostě stovky :o

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Ještě malá hádanka. Víte co je toto za přístroj :?: :?: :?:
Obrázek

:D :D :D

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Dle mne je to "prapředek" kotoučových magneťáků, kdy se používal speciální ocelový drát k záznamu. Prostě jedna z mnoha zaniklých odnoží, ale nutná. Nikdy jsem to ale neslyšel hrát, škoda.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Rowing píše:Zážitkem pak byla hudební skříň Tesla 1101A Jubilant vyráběná v letech 1957/1958. Obsahovala rádio, magnetofon, gramofon, zesilovač i reproduktor, přihrádku na pásky a desky a součástí bývala i skříňka s barem
nádhera! opájet se áriemi z Nabucca a při tom popíjet se svým gramorádiem... (upraveno)
Naposledy upravil(a) dadaft dne 06 srp 2008 09:32, celkem upraveno 1 x.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Aleska píše:Dle mne je to "prapředek" kotoučových magneťáků, kdy se používal speciální ocelový drát k záznamu. Prostě jedna z mnoha zaniklých odnoží, ale nutná. Nikdy jsem to ale neslyšel hrát, škoda.
Přesně tak, říkalo se tomu "drátofon". Jde o magnetický záznam zvuku na pohybující se magnetický nosič, v tomto případě tedy ocelový drátek o tloušťce asi 0,1 mm. Rychlost pohybu je tuším 1 m/s. Tento Paratus vyráběla Meopta Přerov někdy v roce 1950. Součástí byl i mikrofon, který je v té skříňce vlevo ve víku. Záznam mohl být tedy nejen přehrán, ale i zaznamenán. Máš přehled, gratuluji *thumbs up*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Tak jsem si vygoogloval "Paratus" a stejně jsem nic neobjevil :D
Vypadá to jako kotoučák.
Za některé staré stroje by se N. Tesla stydět nemusel... :)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Vidím, že jste byli rychlejší než já...

Odpovědět