na tomto fóru jsem nováček, ve světe hifi jsem ještě větší nováček, ale už zde mám pár příspěvků, tak se představím. Jmenuji se Tomáš, je mi 23, vyskytuji se v Moravskoslezském kraji a stále studuji VŠ. Mé zkušenosti s poslechem kvalitní hudby jsou téměř nulové, podrobněji jsem se o tento "obor" začal zajímat v červenci tohoto roku. Do této doby jsem ujížděl na formátu MP3 přehrávaném na 5.1 repro, nebo "mp3jce". Prozřel jsem, až díky formátu FLAC, na který jsem náhodně narazil na internetu. Pro něj jsem začal hledat vhodnější aparatůru. Takže strejda Google dostal příkaz vyhledat "hifi forum" a už se to se mnou vezlo.
Peněz jsem neměl mnoho, chtěl jsem do celé sestavy investovat maximálně 20 tisíc, ale už teď vím, že to bude nejmíň jednou tolik. Naštěstí mám slušnou brigádu, takže postupem času se mi sestava rýsuje.
Nynější stav vypadá takto:
Gramofon Tesla NC 440, přenoska Ortofon OMB 5 - Gramogon jsem našel v kotelně po rodičích. Pouslouchal jsem na něm jako malej Hurvínka. Očistil se od prachu, koupila se nová přenoska, místo staré gumové podložky, která byla zvlněná, jsem si vyrobil z korkových podložek z ikei novou. Gramo hraje pěkně.
Int. zesilovač Luxman L 530 - Koupený od pána z Opavy, který ho dovezl z Německa. Má podřený dřevěný kryt a zboku pár oděrek čelního panelu. Technický stav je zatím 100%. Kryt plánuju nechat znovu odýhovat.
Repro jsou nejspíš DIY, nebo je to nějaká "no name" značka, taky po rodičích. Nic lepšího doma nemám, takže je to znouzecnost.

Plány do budoucna:
- Nové reprobedny Dali Lektor 3. Už na mě čekají u p. Navrátila v Havířově. Já zase čekám na výplatu a těším se na ně.
- Nový gramofon.
- Nový stolek, podobný Křečkovému DIY, zde na fóru. Materiál už je objednaný.
- Až budou zase zbytečné peníze, budu řešit přehrávač pro mou sbírku FLACů.
Tak, budu rád za Vaše komentáře a případné rady. Díky.