svartenatt
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: svartenatt
Vzhledem k utlačování svobody slova na tomto fóru moderátorem lachimem, nemohu tady již setrvávat. Proto požaduji BAN. Tento člověk, lachim, mi silně připomíná dobu komunismu a činnost STB.
Děkuji všem normálně smýšlejícím.
Děkuji všem normálně smýšlejícím.
Vzhledem k teatrálnosti tvé žádosti-proč si ho nedáš sám?vyber si témata které ti nedají spát a neřeš to....
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Malá úvaha v mém málem vláknu (do BANu
).
Jako moderátor jednoho PC webu se stále divím, jak to tady nefunguje. Pokud chci fakticky reagovat na vlákno a nejsem OT, tak jsem varován pro nevhodný příspěvek. Pokud někdo napíše pocitářský nesmysl je veleben.
Nic se nemoderuje, jen potichu vyhrožuje.
Fórum je o diskusi, názorovém střetu, ne o plácání po zádech.
Buďte rádi za všechny a nehledejte jen ty názorově vhodné, protože tím umírá intelekt z nedostatku podnětů.
Párkrát jsem chtěl napsat určitým lidem tady na fóru, jací jsou blbci, ale stejně tak to mohli chtít napsat mně.
Tak se podložte cerabally a buďte v klidu.
PS: Děkuji pár lidem, které jsem aspoň písemnou formou poznal.

Jako moderátor jednoho PC webu se stále divím, jak to tady nefunguje. Pokud chci fakticky reagovat na vlákno a nejsem OT, tak jsem varován pro nevhodný příspěvek. Pokud někdo napíše pocitářský nesmysl je veleben.
Nic se nemoderuje, jen potichu vyhrožuje.
Fórum je o diskusi, názorovém střetu, ne o plácání po zádech.
Buďte rádi za všechny a nehledejte jen ty názorově vhodné, protože tím umírá intelekt z nedostatku podnětů.
Párkrát jsem chtěl napsat určitým lidem tady na fóru, jací jsou blbci, ale stejně tak to mohli chtít napsat mně.
Tak se podložte cerabally a buďte v klidu.
PS: Děkuji pár lidem, které jsem aspoň písemnou formou poznal.
kolik je Ti vlastne let a odkud jsi? 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ještě nemám 40
. Jinak jsem z kraje rychlých papul.

nemam rad havirov, tak doufam ze ne z Havirova..
(parkrat jsem tam, jako kluk z OV, utikal ze zabavy
)
A krestni jmeno?

(parkrat jsem tam, jako kluk z OV, utikal ze zabavy

A krestni jmeno?
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Havířov ne, abych to upřesnil. Je tu člen Mark Levinson, ten je z nějaké prajzské vesnice, tak jsem císařský protiklad. Ostrava je nejbližší jasná lokalita, ale stejně tak to mám blízko do Opavy.
Dali mi jméno Roman, bez důvodu
.
Dali mi jméno Roman, bez důvodu

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To tu musím dát.
Hi-Fi vzniklo z potřeby uchovávat a reprodukovat hudbu.
Pak ale přišli démoni Mamon, Pýcha a Nevědomost a
učinili z něj jakési podivné bezbožné náboženství, které
popírá fyzikální zákony a nahrazuje je pověrami.
Bohumil Sýkora
Hi-Fi vzniklo z potřeby uchovávat a reprodukovat hudbu.
Pak ale přišli démoni Mamon, Pýcha a Nevědomost a
učinili z něj jakési podivné bezbožné náboženství, které
popírá fyzikální zákony a nahrazuje je pověrami.
Bohumil Sýkora
Naprostý souhlas, s dodatkem - že v co nejvěrnější podobě vůči zaznamenávanému originálu ( HIFI ).
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak si vyrobím další vsuvku, než se vrátí lachim z dovolené
.
Včera jsem poprvé viděl fórum o HiFi tečka sk. Opravdu dobré fórum, kde se diskutuje s pádnými argumenty a měřením. Jen z hodinového průzkumu jsem zjistil více informací než tady od pocitářů.
Malou zkušeností v mém okruhu se stalo porovnání alba v digitální distribuci (FLAC) a fyzického nosiče převedeného do wav pomocí EAC.
Nečekaně má ten wav lepší dynamiku a je detailnější. Tím mě napadá, zda má cenu platit za stažení od vydavatelství.

Včera jsem poprvé viděl fórum o HiFi tečka sk. Opravdu dobré fórum, kde se diskutuje s pádnými argumenty a měřením. Jen z hodinového průzkumu jsem zjistil více informací než tady od pocitářů.
Malou zkušeností v mém okruhu se stalo porovnání alba v digitální distribuci (FLAC) a fyzického nosiče převedeného do wav pomocí EAC.
Nečekaně má ten wav lepší dynamiku a je detailnější. Tím mě napadá, zda má cenu platit za stažení od vydavatelství.
Pokud je tam citelná změna v dynamice, tak se opět porovnává jiná verze nahrávky, všechna známější alba mají přece několik (desítek) vydání.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jde o novou desku, vydanou před 14 dny. Vyšlo to u Metal Blade, takže chápu, že kvalita u nich až tak nehraje roli.
Jde o Igorrr - Savage Sinusoid, taková avantgarda z Francie, která asi tady nevzbudí zájem.
Jde o Igorrr - Savage Sinusoid, taková avantgarda z Francie, která asi tady nevzbudí zájem.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Velmi také závisí na vlastnostech PC mechaniky a samotném nastavení EAC. Pokud je vše správně nastaveno, dostane se z toho kvalita 1:1. Nic Víc.
Mě osobně by zajímalo, jak vydavatelství vlastně opravdu digitalizují prodávaná CD. Jakým systémem a s jakým postupem. Někde jsem o tom četl, ale nic podstatného jsem se nedozvěděl. Vezmou kupříkladu prodávané fyzické CD, prdnou ho do stroje a převedou do FLAC/MP3? Nebo to dělají ze zdroje poskytnutým nahrávací společností? Nebo už rovnou digitální verzi dostanou od nahrávací společnosti k prodeji? Jak moc jsou to kvalitní převody, kodeky, algoritmy, dělá to automat, člověk...? Je na to norma?
Doma jsem porovnával x zakoupených downloadů s fyzickými CD a výsledky byly většinou ve prospěch CD nosiče. Samozřejmě pokud je má cesta NAS-OPPO105D (Sabre 32 Refernece) v pořádku, ve stejném playeru přehrávám i CD.
Mě osobně by zajímalo, jak vydavatelství vlastně opravdu digitalizují prodávaná CD. Jakým systémem a s jakým postupem. Někde jsem o tom četl, ale nic podstatného jsem se nedozvěděl. Vezmou kupříkladu prodávané fyzické CD, prdnou ho do stroje a převedou do FLAC/MP3? Nebo to dělají ze zdroje poskytnutým nahrávací společností? Nebo už rovnou digitální verzi dostanou od nahrávací společnosti k prodeji? Jak moc jsou to kvalitní převody, kodeky, algoritmy, dělá to automat, člověk...? Je na to norma?
Doma jsem porovnával x zakoupených downloadů s fyzickými CD a výsledky byly většinou ve prospěch CD nosiče. Samozřejmě pokud je má cesta NAS-OPPO105D (Sabre 32 Refernece) v pořádku, ve stejném playeru přehrávám i CD.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
EAC mám nastaven podle Světa audia, kde byl podrobný návod
.
Možná i připouštím, že se mýlím a pod vlivem kvality fyzického nosiče si to namlouvám, ale rozdílu jsem si všiml. Opravdu nejde o nic velkého, jen jsem o digitální distribuci taky začal uvažovat.
Jak to která firma dělá je nejasné.

Možná i připouštím, že se mýlím a pod vlivem kvality fyzického nosiče si to namlouvám, ale rozdílu jsem si všiml. Opravdu nejde o nic velkého, jen jsem o digitální distribuci taky začal uvažovat.
Jak to která firma dělá je nejasné.
Bylo by potřeba najít konkrétní vydání (a tedy zdroj dat) obojího, třeba na https://www.discogs.com/svartenatt píše:
jelikož se mohou datově lišit (remastery). Pak se to nedá srovnávat.
Pokud je to ale stažené třeba z Tidal/MQA, tak je s daty manipulováno. Bez dekodéru budou hrát "jinak" a i s dekodérem je to zásah do původních souborů.
Pavel Macura Audio