Colours of Ostrava

Kam se chystáte na živý poslech
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Colours of Ostrava

Příspěvek od noaid »

Prý se podle Zlatky Holušové příště můžeme těšit na další scénu navíc. Teď jich bylo jen v areálu 6 + 1 workshopová + 1 kostel + 1 Parník, další kluby nepočítám. Program dosud jel až na 5ti paralelně. Takže pojede na 6ti.
Asi usiluje o zápis do Guinessovy knihy. Holt víc pruhů, víc addiddass.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

http://www.colours.cz/

Ať nebečíme, že už nejsou lístky.

Chvála Zlatě !
Vyslyšela nářky volající po jednodenních vstupenkách, jsou v předprodeji.

Zvu Nás na největší a nejlepší akci v Česku, na Colors !!!

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Nový ročník 2012 má hlavní hvězdu :

Björk

"V industriálním areálu bývalých dolů a hutí se pomyslně prolnou těžební věže a obří pece s třímetrovým kyvadlem předvádějícím zemskou gravitaci do strun harfy a blesky z Teslova transformátoru,“ dodala Zlata Holušová.

http://www.colours.cz/aktualita/171-isl ... lours-2012

Hustý...

Kronos Quartet a další http://www.colours.cz/ucinkujici/vse

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

Arstidir - byli naprosto perfektni :)
Prostory se nam taky libily, naprosto perfektne zarizene parkovani v nedalekem Forum Karolina. Videli jsme i slunicko, celkove super zazitek :)

ron

Příspěvek od ron »

tak čo ostraváci, boli ste toho roku? jak bolo?

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Já to pos..ral,
špatně jsem naplánoval dovolenou a o Coloursy jsem přišel - (poprvé). :cry:
Nevadí, příště je taky den (Colours).

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ostravská klika byla v počtu devíti na festivalu v Německu. http://www.highendforum.cz/viewtopic.ph ... b1f1e50223
Po absolvování dvoudenního hudebního maratonu jsem neměl již moc chutí. Ostravský festival se mi zdá moc dlouhý a zbytečně roztahaný ve srovnání s festivaly v zahraničí.
Ale co se mi nelíbí, muže jinému vyhovovat.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Colours není instantní festival, to je pravda, ale zase si člověk užívá delší dobu a má čas na relax.
Letos byla mnohem lepší organizace a prostředí než loni, bohužel lepší jen polovičatě. Struska byla "uhlazena" jen před hlavním pódiem, na vedlejším už ne. Bylo více trávy, více prostoru, naštěstí se nevyplnily touhy pořadatelů a lidí přišlo snad i méně než loni, takže bylo celkem dýchatelno, nejvíce lidí bylo v sobotu, jinak klid, vstup do Gongu bez problémů, hlavně pro ty s rezervací, dokonce i pro ty, co si rezervaci zapoměli doma jako já.

Sigur Ros mne zklamali, není to kapela na festivaly, nejradši mám jejich DVD a blu-raye, kombinace jejich hudby s obrazem je ideální.
Moje hlavní scéna byla Gong, takže A.M. Jopek, ale hlavně Dhafer Youssef a Savina Yannatou, která mi připomněla Jordiho Savalla a jeho Hesperion. Sara Tavares neuvěřitelně roztančila celý Gong africkou melodikou, to tam ještě nebylo, myslím že by byla vhodná i na hlavní podium. Jon Hassel velké zklamání, už když jsem přišel do sálu a viděl hned 3 Macbooky na pódiu, říkal jsem si: je zle. A bylo... málokdy uprostřed koncertu odejde tolik lidí. Letos to vůbec bylo vše přeelektrizované a přesamplované.
Asaf Avidan či Damien Rice byli fajn, taky Afričani všeho druhu, pár zajímavých kapel na Drive Stage, no a úlitba puberťačkám ve formě "hezkého klučiny k zulíbání" Jamieho Culluma měla za výsledek házení morčičáků a podprsenek na pódium :-) Ale uznávám, že taky umí, i když je to spíše pop než jazz.

Program se mi zdá čím dál horší, ale pořád ještě se mám na co těšit. Letos pro mne jednoznačně vrchol Dhafer Youssef a Savina Yannatou.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Moc hezky popsane postrehy i zhodnoceni. I pro toho, kdo tam nebyl, velmi inspirujici. *palec*
Uz jsem o tom „dychanku“ slysel a videl (v TV) dost, neni to pro mne ale zrovna „za rohem“. I tak ale do budoucna uvazuji o pripadne navsteve. Uvidime… ;)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Jj, tentokrát Gong už bez problémov.

Elektronických efektov bolo na mnohých vystúpeniach až príliš. Ani zvuk na Drive stage ma nepresvedčil a radšej som tam ani nechodil. A tohoto roku nastala aj dosť veľká žánrova zmena oproti minulým ročníkom, takže pre mňa menej zaujímavých vystúpení.

Páčili sa mi Tomahawk, Pražský výber, A.M. Jopek, Radůza a pár ďalších v menšom rozsahu.
Príjemné boli tiež vystúpenia moravských ľudových súborov vo vinárni v areáli i poľskej dychovky pred areálom tuším v nedeľu.

Vyníkajúca výstava vo Svete Techniky v budove U6.
Dobré divadelné vystúpenie VOSTO5: Pérák.

A najlepší stánok s jedlom Inspiral Burger ;-)

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Jak to vidíte letos? Na které koncerty se chystáte, které vinyly se vyplatí koupit? Zmíněné Inspiral Burgery jsou famózní.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Stejně ti nedá..

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Tahle unylá muzika je vhodná do klubů, ne na fesťák ... ani "Draci" mě neberou *thumbs down* ale budiž, na hlavním podiu obstojí. Fanoušku mají milióny.

Odpovědět