Colours of Ostrava

Kam se chystáte na živý poslech
humpf
Kontaktovat uživatele:

Colours of Ostrava

Příspěvek od humpf »

Sledujete letošní program?

http://www.colours.cz

bohus
Kontaktovat uživatele:

Colours Of Ostrava

Příspěvek od bohus »

Pomalu docházím k závěru, že Colours se stávají spíš společenskou a hlavně výdělečnou akcí než opravdovým festivalem.
Je to vidět i na ceně vstupenek, které se z prosincových necelých 600 Kč vyšplhaly nad 1300 Kč. To už nemluvím o jednodenních.
Přibývá stánků, ale ubývá WC a přibývá lidí, kteří se jdou jen ukázat, aby před známými mohli říct že byli na Colours. *thumbs down*
Včera mi jeden z nich zhnusil vystoupení Jamie Culum.
Vyholený exot v kožené bundě s metrovým nápisem Harley Davidson 2 metry ode mě hustil do potrhlé blondýny jak jezdí na
festivaly do zahraničí a jak je to super. Samozřejmě tak aby přeřval Jamie. *thumbs down*

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Colours Of Ostrava

Příspěvek od Pavel Diok »

Tak to já měl moc příjemný nerušený poslech Culluma, byl skvělý. Dnes se už těším na Andersona, snad nebude pršet a bude to super. Ve čtvrtek mě dostali Tata Bojs a Ahn Trio a včera samostatné Ahn Trio v kostele byla naprostá paráda. Ještě se mi moc líbili Speed Caravan, byl to skoro metal hraný na oud, to se jen tak neslyší.
Hifi Studio Panský dvůr

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Souhlasím, Speed Caravan mě taky nadchli. Dynamika a radost z muziky. Bigbít po alžírsku byl velmi zajímavý.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

No mě se líbilo, jak se chtěli ve čtvrtek všichni dostat na toho Pavlíčka. Do stanu se cpalo asi 2 000 lidí. Super zážitek. Ale ti Tata Boys byli opravdu skvělí. Včera nic. Práce. No ale dnes je to hlavní, tak jsem zvědav.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Něco mi při psaní úvodního příspěvku nedošlo a to, v jaké době je festival pořádán. Velcí sponzoři jsou pryč a ti co zbyli se drží při zemi.
Řešení pro udržení festivalu aby nezbankrotoval je jediné, více návštěvníků, dražší vstupné a minimalizace nákladů.
To vysvětluje některé věci které jsem v úvodu kritizoval a beru zpět.
Co se týče muziky, tak jsem si dnes užil parádně.
Johny Clegg, KTU, Morcheba a Mercury Rev - OK.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Teď jsem se vrátil. Blbnul jsem tam již od 14 hodiny.

Night Work byli naprosto famózní. To jsem nečekal. Roztančili celou plochu. Pro mě super.(Jsem GAY. Jsem GAY. Jsem teplej. No mazec.) Druhá tráva - country. Já moc nemusím. Ale nebylo to špatné. Ovšem poté nastoupil ten a jen ten. Jon Anderson. Super, skvělé, špička, bomba. Není co dodat. Stačila mu kytara. Top of the colours! Poté bylo velké překvapení. Israeli Ethnic Ensamble. Něco pro Mark Levinsona. Byli skvělí. Lidi je nechtěli pustit z pódia. Takový Avishai Cohen. Super věc. Johnny Clegg. Dostal jsem žízeň. Takže přišlo pivo. Plocha se zaplnila. Lidí jak opic. Takže na dálku mohu říct, že to šlo. Ovšem poté přišel na řadu KTU. Finsko Americký spolek tří šílenců. Ti to tak rozjeli, že po koncertě bylo jejich album na CD ihned vyprodáno. Mám jeden kousek taky. Po cestě domů jsem ještě v autě přehrával. Naprostý nářez. Super věc. Sežeňte si. Ale na živo je naživo. Morcheeba. Pro mě nic. Teď už nešlo ani chodit mezi lidmi. Lidi byli všude. Na zemi se váleli. Někomu jsem málem šlápnul na hlavu. No mazec. Mercury Rev. Velký úlet na závěr. Odcházím domů.

Mám toho plné kecky. A jedna důležitá věc na závěr. STRAŠNĚ MĚ BOLÍ NOHY. LÉČIT SE BUDU DLOUHO! Ale stálo to za to. *thumbs up* Zvažuji ještě zítřek.

Lidi vy jste tam nikdo nebyli? Jen Bohuš? To přece není normální. Tolik špičkových věcí na jednom místě naráz a nikde nikdo. Zkuste zvednout zadnice od klávesnice. Stojí to za to.

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

Musím reagovat. Na takovou akci se s rodinkou zajít prostě nedá. Morcheeba po odchodu zpěvačky už stojí za hovno a Nightwork jsou výborní už rok, pokud chceš teplouše třeba i ve francouštině, tak se stav do Tesca, tam mají jejich reediční album Respectmaja za 99Kč a všichni už ho mají asi plné zuby. Country je nehloupější hudební žánr na světě. Takže v podstatě nic, proč by stálo za to, ten zadek na takový "fesťák" zvednout. Jako správný fanatik počítám, že v srpnu vystoupí Jackson s Elvisem, to bych samozřejmě šel. :lol:

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Celé HiFi je blbost!!! *thumbs down*

Jedine Bluesrock, přes PA systém.
http://www.colours.cz/2009/summer/cz/in ... &siteId=44
Pěkně našlapaná církevní muzika. Papá Haydn by se divil.

Morcheba? K plackám a horké čokoládě.

Jarek Nohavica je bůh. Když jsem četl o schopnosti navázat kontakt s publikem, tak to je to, co dělá.
2 hektary lidí, každý sám se svými myšlenkami, náladami, očekáváními.
Jarek nás resetoval a zcela podmanil. Bájný středověký krysař. Muž, jež pouhou píšťalou, vede národ krys tam, kam chce.
Přiznám se, s chutí jsem si poplakal.

Za sebe děkuji generálnímu sponzorovi. Moc.

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

No před chvílí jsem vstal, protože jsem opravdu toho měl po včerejšku jak se říká plné kecky, ale ten famózní zážitek stál za to. škoda, že to bohužel nejde slyšet všechno, moc skvělé muziky. Anderson na začátek v první lajně jak se říká zoči voči, byl balsám, připomenul největší hity Yes a duetu s Vangelisem, sám jen s kytarou, kterou občas vyměnil, za jeho speciální mandolinku. Zahrál i novou píseň Music is god of love, která je předzvěstí nové desky, která určitě bude stát za to. Pak jsem viděl nějaké irské Jape, trochu moc elektroniky na mě, něco jako kytarové Depeche Mode, tady jsem asi zaváhal, že jsem nezaskočil do stanu na Israel Ethnic Ensamble, ale když jste před tím do konce v první lajně, tak se prostě do stanu pak už nedá dostat. Zpět na Johnnyho Clegga z Jižní Afriky, tak tady to byl naprosto profesionální výkon směsi afrického rocku, popu i jazzu. Ale musel jsem odejít trochu dřív, abych na jiné scéně obsadil opět první lajnu, protože KTU jsou prostě můj kúň. Kimmo Pohjonen - finský akordeonista, Trey Gunn - basák King Crimson a Pat Mastelotto - bubeník King Crimson rozjeli takovou smršť nápadítého progresivního instrumentálního rocku, že jsem na konci koncertu řekl, vidět KTU a zemřít. Michale(Zappadaddy) to bylo něco pro tebe, škoda, žes nepřijel. Přinesli tam asi pět krabic s CD, které do hodiny byly fuč. Rychle zpět na Morchibu, která už jela, ale i při těch několika písních co jsem viděl, musím uznat, i když to není můj šálek kávy, taková pohodová muzička, která nemůže urazit. No ale pak zase do první lajny na psychedeliky z USA Mercury Rev. No kdo to viděl do konce, musí uznat, že ten bubeník si svůj honorář opravdu odmakal, ten byl prostě k nezastavení. Super psychedelický rock, pro někoho to mohlo být hodně přehulené, ale já si to užil dokonale. Rychle na Jarka, ale protože ho znám moc dobře a přišel jsem o něco později, už tam bylo tolik lidí, že jem ho poslouchal s větší dálky, ale byl skvělý jako obvykle. A protože mi utekl kvůli Mercury Rev Glenn Kaiser Band ve stanu, ale on měl po Nohavicovi samostatné vystoupení v kostele, šel jsem na závěr odpočinou nohy tam. No neskutečné skvělé akustické písně při jen při svíčkách, byly skvělým zakončením na závěr dne. Paráda - pro mě jsou Coloursy svátkém hudby, který nepochopí ti, kteří si to neprožijí. Jezdím na mnoho koncertů, ale atmosféra Coloursů není nikde.
Hifi Studio Panský dvůr

humpf
Kontaktovat uživatele:

Re: colours

Příspěvek od humpf »

Docela příjmný festival. Jen asi bylo třebas vyhnout se návalu na Sklepu a na Jarkovi.

Havlovi si na koncert přivedli tentokrát starého kašpárka.

KTU byli celkem fajn. Amplifikovaný akordeon je v rocku stále určitě velká atrakce. Když k tomu přidáte osmistrunnou baskytaru a nějaké krabičky, máte uděláno.

Ale pro mě je (bohužel) vrcholem festivalu rakouská filmová verze Bohémy s Netrebko a Villazonem: čokoláda nitrožilně.

Nyman se na velké venkovní pódium nehodí - ale aspoň mohl každý slyšet, co dělá se zvukem nástrojů aparatura.

humpf
Kontaktovat uživatele:

Re: colours

Příspěvek od humpf »

A David BYrne přidal hezký nostalgický večírek - hrál snad víc starších věcí než jindy, včetně Heaven a Road to Nowhere.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Colours of Ostrava

Příspěvek od noaid »

Dnes odpoledne zacalo pršet, tak jsem otevřel láhev dobrého vína (pak druhou :D ) a zaposlouchal (zatancoval) se do vystoupení KTU, Glenna Kaïsera (skoro jak Led Zeppelin), Nohavicu jsem přeskočil, snad někdy jindy, Seuna Kutiho (dobrá taneční Afrika), Clarinet Factory s Alanem Vitoušem v kostele, generační kultovku Mňága a Žďorp, přídavky Davida Byrna (zbytek se mi zdál jako načančaná nuda), až k tomu, co mne v reálu už unavovalo, skoro dvouhodinový koncert the most funkiest saxophone of Maceo Parker. Zvukově skvělý, totálně funky, dvě hodiny tance v obýváku, užil jsem si to víc než v reálu *hura* .
Zrovna hraje Anderson, tak krásná přívětivá a něžná muzika se jen tak nevidí.

Vlastně by to vše patřilo do rubriky zrovna poslouchám....

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ten Nohavica též nebyl špatný, a to ho poslední roky nějak nemusím. Highway to hell... *palec*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

noaid píše:Ten Nohavica též nebyl špatný
Když jsem tahal kačera...

Odpovědět