Áčkový zesilovač k citlivým repro

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Re: Áčkový zesilovač k citlivým repro

Příspěvek od Analogservis »

Ale páne bunta já nestavím jenom lampové zesilovače, které mě baví. A já se ani nehádám a netvrdím že mají super nízké hodnoty v měření. Já jejich slabiny umím přiznat to je ten rozdíl mezi mnou a vámi. Každý ví, že elektronkové zesilovače mají podstatně vyšší zkreslení, nízký Damping faktor atd. Proto se k nim také používají širokopásmové reprosoustavy, horny, reproduktory s velmi lehkými membránami, důležitá je i nekolísavá impedance boxů kvůli nízkému DF ale to všechno přeci víme ne? A to že to je High End není výsměch ale vy jste tak natvrdlý blb, že nemůžete pochopit, že jde o High End mezi elektronkovými zesilovači. Přeci když budu lítat ve formuli na okružní dráze tak nebudu tvrdit, že terénní auta jsou na hovno a jsou pomalá :D když jsou určená pro jiný terén.

Já jsem postavil kýbl konstrukcí od DPA, na bázi Accuphase, Pass, klasické reprosoustavy od Sýkory i jiných konstruktérů. Vlastnil jsem i elektrostaty. Od všeho něco.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

nechte toho aspon o Vanocich, diky

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Pane Bunta to není jen můj dojem. Bohužel majitel BVA zesilovače ho pustil do světa kvůli jeho agresivitě na vysokých kmitočtech. Ani já neznám měření Aurum Cantus a celkem mě je to jedno jak vypadá ale mám takové tušení že určitě bude lepší než zmíněné AN reprosoustava a stejně tam ta agresivita byla.

Jinak ta testovaná AN reprosoustava není nejlepší. Zas plácáte! Proč to říkáte když neznáte jejich sortiment? Mě nejde tady podporovat
AN reprosoustavu, pro mě je to taky nedokonalá reprosoustava. To že SEAS vyráběl pro AN (pokud vím už pro ně nevyrábí) není žádné tajemství a nevidím na tom nic špatného. Mě ale udivuje, že komentujete jiný model reprosoustav ke kterému měření nemáte a zároven když se ukáže agresivita na Aurum Cantus ke kterým také nemáte měření (a po chvilce googlování by jste určitě našel) tak to už komentovat nechcete.

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Sekal: Děkuji za návštěvu starého webu. A jak říkáš berte lampové zesilovače od Pana Boukala s rezervou. Jsou to dobře udělané Lampové zesilovače ale samozřejmě není možné s nimi konkurovat tranzistorovým zesilovačům ve zkreslení a max. výkonu.

A místo toho kecání pán Bunta na foru začněte pracovat na tom vašem otřesném designu. Byt vám to může hrát sebe líp (podle měření, které teda na vašem webu nevidím a ne podle sluchu) tak ty krabice to je jak pro PA zesilovače na ozvučování koncertů. Chcete dělat High End tak mrskněte sebou...

A jak už jsem řekl mě baví jak tranzistory tak i lampové zesilovače. Pro větší výkony a tranzistorové nadšence jsem založil firmu Authentic sound. Mám rozpracované dva Monobloky 200W/4Ohm a 400W/4Ohm, jeden integráč a předzesilovač s relátkovým attenuátorem. Jak bude vypadat design si můžete prohlédnout zde www.authenticsound.cz. Pracuje se tam s vysokopevnostním betonem (hmatník pro volume) od malé designové firmy která za něj vyhrála několik ocenění a různými materiály. Jsou tam zajímavá technická řešení jak v ovládání tak i v samotném koncovém zesilovači i předzesilovači. Takže se pak můžeme utkat a porovnat pane Bunta. Uděláme měření zesilovačů, vyfotíme vnitřky at si zákazníci prohlédnout jak to umíme hezky udělat.
V Praze a Brně bych rád chtěl udělat poslechovku takže dovezte svůj set zesilovač, předzesilovače a reprosoustavu. Pronajaté pokoje půjdou na můj náklad. Ještě to chvilku potrvá ale už ted se nemohu dočkat na takový souboj nejen papírový ale i poslechový :D

sekal

Příspěvek od sekal »

Analogservis:
Měření produktů BVa jsou snadno dostupná na jeho webu (viz např. http://www.bvaudio.sk/merania%20pa300sse.htm). Zřejmě jsi je "přehlédl". Na těchto web. stránkách jsou uvedena nejen zmíněná měření, ale i podrobné tech. specifikace. Valná část těchto informací na tvém webu schází... Např. u tvého, zde již zmíněného TOP elektron. zesilovače za 130000,- Kč není uveden odstup rušivých napětí (SNR) a IMD. Měření u tohoto přístroje není uvedeno vůbec, což platí i pro ostatní nabízené produkty. Bylo by vhodné zamést si nejdříve před vlastním prahem, než začneš kritizovat (navíc neopodstatněně) někoho jiného.

Odar

Příspěvek od Odar »

No asi tak. Kto hľadá, nájde. A keď ste sem už dali link na design Vášho zosilňovača - úprimne, to sa nad tým retrom designér fakt nadrel :mrgreen: Ale verím, že zákazníkov si to nájde. Sebavedomie Vám evidentne nechýba *sunglases*

Pekné Vianoce.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Analogservis

Přesně jak napsal Sekal. Sebevědomí až na půdu, ale skutek utek. Pouhé blbé plácání a poměřování si pindíka s někým, kdo ho má kilometr, na rozdíl od tebe.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Se to tu rozjelo docela zajímavým stylem :? Tak trochu taky přispěju,nejsem ani konstruktér ani prodejce,jsem prostě jen posluchač.Mám tranzistorove Áčko-svarecku-2x80W v 8Ohm,repro Aurum Cantus,se zvukem jsem nadmíru spokojen.Nedávno jsem zkusil vyměnit reprokabely,normálně používám měď,chtěl jsem zkusit něco jiného,tak jsem tam prdl postribrenou měď.Zvuk sestavy se zcela změnil,najednou do začlo být agresivní,pro mě absolutně neposlouchatelne.Možná mi tu někdo řekne,že kabel nehraje,nemá vliv,že mám halucinace atd.,ale po vrácení původních kabelů jsem zase spokojen ;)

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Bryston: Ne já si nepotřebuji přeměřovat pindíka. Pro mě jsou podstatně důležitější věci v životě než Hi-Fi. Je to jen koníček.
Já jsem s tím nezačal.

Odar: No věř, že se jsme se nadřeli hodně. To není žádný modushop jak je to tady bohužel zvykem. Pokud jsi nikdy nezkoušel něco vyrábět tak to asi těžko pochopíš. Je tam spoustu ohýbání, různé detaily kdy přechází a navazují na sebe linky, materiály, větrání. Zajímavé materiály od nástřiku z kovových částic německého výrobce Midas, po masivní dřevo, beton. Betonový prstenec pro volume se otáčí na špičkových ložiskách NGK a uvnitř logo při otáčení stojí. Tlačítka které jsou ve vizualizaci jsou již vyměněna za dotyková. Je tam zkrátka hodně detailů co se týká mechaniky a v realu jsou moc pěkné a jsem na to hrdý, protože to je něco nového a neokoukaného.

Sekal: Děkuji za link přehlédl jsem. Já jsem nezačal kritizovat a ani jsem takovou debatu nechtěl rozvíjet. Každý ví moc dobře, že na toto forum přispívám párkrát do roka a do žádných válek se tu nepouštím. Co se týká měření 300B monobloku na mém webu tak ano nejsou tam. Protože jsem zatím postavil 3 páry. Jeden pro zákazníka do ČR, Norska a Německa a až ted jsem hodil pouze na forum fotku a šoupnul jsem to i na svuj web, který je starý a není na to dělaný. Jestli jsi si všiml tak je to tam hala bala, protože ten web fungoval jako vizitka pro servis a ne pro prodej komponentů. Takže až se k tomu dostanu tak bude web nový se vším všudy. A pokud zájemce chce naměřené grafy tak mu je klído pído dám.

Odar

Příspěvek od Odar »

Napriek tomu, ako ste sa nadreli, verte tomu, ze existuju ludia, ktorych ten design neoslovuje a tu skatulu by maximalne pouzili pod vedro v garazi. Je to moj subjektivny nazor, s ktorym nic nespravite. Nezmeni to ani to, ci ta skatula bude mat nozicky z diamantov od Swarovskeho ani to, ci je potak z betonu, ci sa nejake logo toci, alebo netoci. Mne je to suma-fuk. Ja chcem kvalitny zosilnovac, nie hracku pre deti. Nic v zlom, ani osobne proti Vam. Je to presne taky isty subjektivny nazor, ako ten Vas, ze zosilnovac od BVa je ostry.

sekal

Příspěvek od sekal »

Analogservis:
Měření, ale i kompletní (podrobné) tech. specifikace, bys měl mít u produktu za 130000,- Kč uvedeny automaticky. Jejich vložení na web je záležitost několika minut. Skutečnost, že jsi zatím postavil jen 3 páry tohoto modelu zesilovače, absenci těchto informací nijak neomlouvá. Zmínka o tom, že měření dodáš případnému zájemci, bude-li je požadovat, už je čirý alibismus. Připomínáš mi tím jednoho nejmenovaného výrobce/prodejce audio komponentů z Hronova. Stran designu tvého zesilovače se plně ztotožňuji s Odarem. Z mého pohledu dosti fádní a nepříliš nápadité provedení.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Mne osobně BVa design oslovuje daleko více, než to co jsi sem postnul. Za to arogance až do nebes ti jde na výtečnou.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Výrobky Analogservisu jsou hnusný, i kdyby měly měření podobné BVa. Místo přiblblých betonových točítek a jiných pi...vin, kdyby ses zaměřil na kvalitu zesilování. To by právě ukázaly ty pravé grafy, jak napsal Sekal, plně souhlasím. Můj názor. O sebestřednosti a aroganci tohoto náfuky myslím není pochyb.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Každý to má jinak, ale mě se ten design líbí, masiv dřeva a imitace kamene je super. Škoda že na obrázcích je PC model a ne skutečný výrobek (nebo se pletu?). Důležitou otázkou samozřejmě je, co a jak uvnitř odvádí tu práci, ke které je to prioritně postaveno a ani já nejsem cílovou skupinou kam tento zesik míří.

Odpovědět