Áčkový zesilovač k citlivým repro

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Áčkový zesilovač k citlivým repro

Příspěvek od kychtax »

Analogservis, koukl jsem na Vas aparat a mate to moc pekne. Rekl bych az nevidane v ceskych koncinach *thumbs up*
Ps. Tady neztracejte cas. ;)

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

Tyhle polemiky skutečně nikam nevedou. Kdo má určité poslechové zkušenosti a zkušenosti s různými aparáty tady většinou nepíše. Analogservisu držím palce. Design je podle mého čistý a nápaditý ... nepřipomíná mi to žádnou jinou značku. BVaudio je pro jinou cílovku a nutno říci, že za dané penízky to jsou pěkné stroje. Všem veselé svátky

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Analogservis »

Odare: A však já proti tobě taky nic nemám. Vždyt já tě ani neznám. Nevím kdo jsi, co máš za aparát a jaký jsi člověk a ani tě nehodlám přesvědčovat o mém designu. V anonymitě internetu lidé řeknou nebo napíšou cokoliv. A pokud se ti to nelíbí pohledově tak to nic neznamená. Co pak se Alfa Romeo nebo Rolls-Royce musí také všem líbit a líbí? No nelíbí a nikdy líbit nebude!

Brystone: Ted jsi mi to natřel. A chceš napsat výrobky Analogservis nebo Authentic Sound nebo obojí :D Ale ted vážně nechci tě dráždit aby nepraskla žilka. To přiblblé točítko je Volume no a napsat píčovina si myslím není slušné a na víc je celkem důležité. Představ si, že jsem tu měl už mraky přístrojů na servis a třeba u nechvalně známého Cambridge Audia je pro volume použit malí enkodér (předpokládám, že víš o co jde) pro řízení hlasitosti a ten mechanicky odchází a bude odcházet i u jiných značek. A to zamrzí když někdo vysolí řekněme 40.000Kč a za 2-4 roky mu to zažne zlobit.

Já jsem s kolegou chtěl jít na to jinak a tak vznikl ne obyčejný knoflík pro relátkovou regulaci hlasitosti ale kroužek z betonu, který však může být i z jiného běžnějšího materiálů. Ten je součástí celkem složité mechaniky a kvalitních ložisek aby ani třeba za 100let se to nevychodilo. Samotné snímání polohy otáčení je pak řešeno Hallovými sondami což je také velmi bytelné řešení.

Stejná důslednost platí pak i pro materiály, povrchové úpravy atd. , protože jak už jsem řekl měl jsem tu přístrojů hodně včetně krásných Vintage přístrojů na, kterých může být vidět jak vhodné technické a materiálové řešení bylo vhodné nebo co všechno lidé dokáží zničit a co to vydrží a udělá za cca 30-40let. Takže když někdo platí velké peníze tak chci aby to také něco vydrželo. Dělám to proto, že mě to baví a ne proto, že se tím živím. Kdybych to dělal jen na kšeft tak to právě prdnu do Modushop krabice a prdím na to ale to by mě nebavilo. A stejně tak lidé, zákazníci a kamarádi to vidí kolem mě podobně. K čemu drahý zesilovač se super měřením když se mi nebude líbit nebo bude poruchový atd.? A to platí i obráceně.

Proto se věnuji jak elektrické části tak i té mechanické. Jedno bez druhého nemůže být. Otázkou tedy ještě je jak můžeš vědět jak moc se zesilování věnuji či nevěnuji? Tu elektrickou stránku uvidíš taky a včetně i těch měření na Authentic sound i když vím, že pro tebe to není zajímavé a určené..Ale až ji uvidíš tak pak napiš jak to vidíš ty po technické stránce. Kritiku já snesu neboj. Klidně i můžeš dorazit na kafe. Pokecáme o konstrukcích a jejich neprobádaných směrech. Třeba poznám, že jsi dobrý chlap a fakt i tomu rozumíš nedej bože se i připojíš do týmu *jupi*

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Sekal: Plně s tebou souhlasím. Měření by mělo být uvedené. Já to ale zas tak neprožívám jako ty. Umíš si třeba představit, že ještě dělám verzi s celkovou zpětnou vazbou a dvoustupnovým budičem a chci ještě místo 300B použit EML 1605 kde očekávám nižší zkreslení a větší výkon? Takže to není 5min ale to ty znáš určitě dobře a už jsi toho taky hodně postavil.

A jinak většině to měření lidem sice nic neřekne jak jsem vypozoroval a dokonce se mi občas i stává, že to ani lidé nechtějí vidět. Vždyt kolikrát tu padne dotaz "mohu připojit 4 ohm reprosoustavu na zesilovač pro 8ohm reproduktory". Dále kolik výrobců uvádí grafy a to se můžeme bavit o hromadě značek ve všech cenových kategorii a není to záležitost jenom mě nebo jak jsi nastínil značky Sroll takže můžeš protestovat ale nic s tím neuděláš. Můžeš ale třeba jít do Evropského parlamentu a snažit se aby bylo uzákoněno aby každý výrobce udával všechna specifika :D Mimochodem k tomu Srollu nejsem jeho příznivcem ale design Lyric je pěkný. Ale to jak jste se k němu chovali na forech grilovali ho za nedodané měření co jsem někde četl tak to byl teda hnus. Povídáte tady o nějaké aroganci ale to jak se dokážete chovat k jiným obecně je teda síla, vím že je to specifikum "česko-slovenské" ale vždy mě to stejně překvapí.

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Strejdin, Kychtax Děkuji vám a děkuji i ostatním co mě napsali mailem jak to vidí.. Jak řekl Petanek nikam to nevede a vše má cílovou skupinu. Každému se líbí něco jiného. A není to jen o penězích je to také o tom jestli vás to baví..

Tak užívejte krásných Vánoc a at se daří všem i v novém roce 2019.

sekal

Příspěvek od sekal »

Analogservis:
Ale já to také nijak neprožívám. To tys tady začal po BVa nekompromisně požadovat měření, přičemž sám žádné zveřejněné nemáš. Když jsem tě na to (s několika dalšími lidmi) upozornil, tak jsi začal okamžitě hledat všechny možné výmluvy, jen abys ho nemusel ukázat. A v těchto úhybných manévrech pokračuješ i nadále, ve snaze vše rozmělnit a zamlžit. Nechceš se dát na politiku, to by ti šlo velmi dobře, (třebas i v tom EP).

Pokud jde o ostatní výrobce, ti vesměs měření skutečně neuvádí, ale lze ho s trochou snahy dohledat v různých testech a recenzích. O Šrollových produktech naproti tomu v tomto směru není známo prakticky vůbec nic. Dokonce mnohdy ani elementární tech. údaje, jako je např. výkon zesilovače. Pozornost zaslouží i jeho trochu zvláštní ("pokoutný") způsob prodeje (znalí ví...). Všechny tyto faktory vzbuzují u lidí jistou nedůvěru, kterou prostě ventilují občas na fórech. Nic víc za tím není třeba hledat.

Co se týče arogance a chování obecně, nevím, jestli zrovna ty máš právo tady někoho mentorovat. Invektivy a urážky ("natvrdlý blb") ti jdou velmi dobře.
Naposledy upravil(a) sekal dne 27 pro 2018 18:23, celkem upraveno 1 x.

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Já a nekompromisně ??? Haha to fakt jooo. Mě je úplně jedno jestli na webu má nebo nemá nějaké měření. Já jsem po narážce zmínil, že u něj ho tam taky nevidím. To že bylo jinde v jiném odkaze a přehlédl jsem ho je věc druhá. A nikdo nemlží.

Já jsem chtěl vědět nekompromisně proč i na Aurum Cantus je BVA ostrý. Vzhledem k tomu, že u Tesarpa pan Bunta nebyl a tvrdil, že můj zesilovač SE je pod dekou a nebyl tam tak mě to dost překvapilo. Já takhle na dálku bych si o žádném výrobku bez poslechu netvrdil nic říci. Přitom ani já ani Tesarpa žádný rozdíl v basech, středech neslyšel a rozdíl byl jen v zrnitosti na výškách. Kdyby řekl to je tím velkým zkreslením tak OK to beru. To, že Bunta ale řekl, že to je impedancí a rezonancí skříně se mě nezdálo. BVA je pořádná svářečka tak se mi nechce věřit že by neustál poklesy impedance. A protože u Aurum cantus je konstrukce skříně velmi pevná a mnohonásobně lepší než AN tak nějakou rezonanci můžeme vyloučit.

Zbývá tedy možnost že Aurum Cantus má také špatný průběh impedance (nenašlo se měření) ale vzhledem k tomu, že BVA je stabilní svářečka tak prostě nechápu čím ta ostrost na vysokých kmitočtech je i zde. Chtěl bych na to přijít. A BVA má na všechno vysvětlení tak jsem myslel, že na to přijde.

Mentorovat nikoho nehodlám. A už ani hadát se. Na to tu jsou jiní. Měj te se fajn

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Já jsem chtěl vědět nekompromisně proč i na Aurum Cantus je BVA ostrý.
Už som to viackrát napísal.. Je to otázka (prípad?) pre psychológa a ORL. Prípadne "návyk na posluch nekvalitných modulačných zdrojov". Jeden názor (haluz..) z možno tisíc úplne iných. To je všetko. A ak niečo neustojí kolísanie impedancie, tak je to ten SET zázrak . Dajte si to do súvislosti, "hochu". *thumbs down*

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Nie ,všetko je to je to v kábloch a poistkách. 8-) Koncák PA 300 SSE za tu cenu je naozaj slušný zosilnovač a ak je ostrosť v spojení z Aurum Cantus tak je nevhodne použité niečo z toho ako píšem v 1. vete. :roll:

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

A je to jasné! Pan Bunta omylom naopak otocil poistku :lol:

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

BVA: Takže dva lidi co to poslouchali jsou zralí na psychologa? To kdyby váš zákazník slyšel tak asi nemá z Vás radost :) A to i podle vašich měřítek má pán slušné komponenty včetně vašeho a vy říkáte, že má návyk na špatné modulační zdroje :)

Samozřejmě, že můj 300B Single Ended nemůže ustát propady do nízkých impedancí. Není na to stavěný a určený. Je to 8W Áčko určené pro velmi citlivou středo-výškovou hornu případně pro širokopásmo v podání backload horn a v obou případech potřebuji výkon cca do 1W a samozřejmě, že i tak bude už z principu zkreslení větší než u tranzistoru. Dokonce když Tesarpa mě oslovil o zapůjčení lampáče tak jsem ho na to upozornoval, že to nebude dobrá kombinace ale jiný zesilovač jsem nemohl nabídnout a i tento už byl prodaný a moc se mi nechtělo půjčovat zesilovač, který už není můj. Tady vidíte, že já to přiznám a nemám problém.

Jinak za ten peníz za který to prodáváte je BVA dobrý zesilovač a ani si neumím představit, že na tom něco vyděláte i když ušetříte hodně na krabici. Kdyby jste udělal lepší krabici a šel s tím do světa věřím, že máte skvělé výsledky.

No nic jak tu napsal legračně jimmi nebo Tony. Třeba je to otočenou pojistkou u těch Aurumů a nemusíme se v tom více štourat.

Mějte se fajn pane Bunta. Přeji hodně zdraví do nového roku 2019 a úspěchů...

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

a vy říkáte, že má návyk na špatné modulační zdroje :)
On nie.. Vy. Ten pán totiž napísal
Ne, že by s ním bylo něco špatného. S jinými repro (např. ATC) hraje úplně OK. Jen s těmi citlivými Audio Note mi to nějak nesedí.
Takže on má uši a "vkus" vporiadku. A je tam aj identifikácia príčiny.
ani si neumím představit, že na tom něco vyděláte i když ušetříte hodně na krabici. Kdyby jste udělal lepší krabici a šel s tím do světa věřím, že máte skvělé výsledky.
To chápem.. Pri 3 vyrobených kusoch za rok by to nešlo..A "vo svete" som bol asi pred 15 rokmi (Stereotimes, Hometheater..). Lenže aj tam boli odborníci, čo chceli "vylepšovať" zvuk napr. predným panelom v cene celého zosilňovača. Tak som sa na to v...l. To nemám zapotreby.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

A tady si myslím, že je přinejmenším velká část "jádra pudla", když budu mít vedle sebe zesilovač BVa a Analogservis, budou mít stejný vnitřek a budu je zvukově porovnávat a u toho vidět, už teď dopředu vím, že mi bude líp hrát ten s futralem ze dřeva, kamene a betonu (a někdo zase naopak) 😁. Ovšem domů bych si odnesl asi ten druhý 😂.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Na jednu, ale veľmi podstatnú vec si zabudol a to je cena. Ako to vidím zosik od Analogservis ma namierené do kategórie 4t. až 6t.€ (skôr konkurent pre Sroll) podľa prevedenia či to bude integráč alebo monobloky (možno sa mýlim, Analogservis daj približne ceny) a integráč od BVA stojí cca 1t.€ a teraz mi povedz čo by si vybral ? 😏

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ak ten SET lampáč s 8W výkonu stojí 140kKč (cca 5,5tis €), tak tá štúdia na 3 roky starej vizualizácii (dole na stránke vidím 2015) bude stáť (oficiálne ;) ?) minimálne 2x toľko, odhadom. Lebo náklady a prácnosť bude výrazne vyššia.

Odpovědět