Aké regálovky ku Electrocompaniet ECI 3
Re: Aké regálovky ku Electrocompaniet ECI 3
O Contour 1.4 nepochybuj. Jsou ty excelentní bedny. Pokud ti to připadá, že zvuk zní, jakobys měl na bednách duchnu, tak první, co udělej, vyhoď ten zesilovač. Půjč si někde pořádnej zesák a uvidíéš, že C1.4 dkáží zahrát až neskutečně dobře, ostatně jako každá bedna z řady Contour.
EC kdysi vlastnil jeden kolega a pokud is matně pamatui, tak zvuk byl nemastný, neslaný, zabarvený...
1.8 jsou ještě náročnější bendy a bojím se, že na daný zesilovač to bude velké sousto. Pár DA jsem vlastnil a zkušenost mi říká, že výběr zesilovač se nesmí podcenit. POkud se podcení, je člověk velice zklamaný, protože o DA se píše všude vesměs velmi pochvalě a je to pravda.
EC kdysi vlastnil jeden kolega a pokud is matně pamatui, tak zvuk byl nemastný, neslaný, zabarvený...
1.8 jsou ještě náročnější bendy a bojím se, že na daný zesilovač to bude velké sousto. Pár DA jsem vlastnil a zkušenost mi říká, že výběr zesilovač se nesmí podcenit. POkud se podcení, je člověk velice zklamaný, protože o DA se píše všude vesměs velmi pochvalě a je to pravda.
omluvam sa za preklep..stojanovky...vieme o čo ide...teraz som bol u bratranca, ktory má ECI 3 a Dynaudio 1.8mk2....ma slusne akusticke podmienky a hra to pekne....poznamka o tom, ci chcem vlastnit komponenty, je tiez na úvahu a co sa tyka bv audio, viem, ze vyrabaju kvalitne veci....a bratranec mi povedal, ze ak mam mať bedne na boku izby a ja budem mat posluchove miesto uplne mimo...tak sam viem, ze je to blbost a zbytocne vyhodene peniaze. Takze sedliacky rozum rozum mi hovori, bud rad, ze si dokzal skoro nemozne, to znamena, ze zostava, aku mam teraz a ako som to vyladil v podmienkach ake mám, povazujem za velky uspech, pretoze sa kazdy, kto bol u mna, pozastaví nad tym, ako dobre mi to hra. Takze az budem mat priestor, adekvatny na to, aby som tam mohol mat, uz podstatne kvalitnejsie veci, potom sa do toho pustim. A mimochodom, companiet ECI 3 a hlavne ECI 5mk2 patria medzi najstabilnejsie zosilovace svojej triedy. Takze mozem byt rád za to čo mam. Mozno sa niekedy stane, ze aj ja, budem mat svoju mensiu posluchovku...ale budme vdačni za to, čo mame. PS: tie BV audio S1.2 ma zaujali, niekedy si ich poziciam. Ten najvyssi model, to je krásne niečo...paráda. Klobuk dole.
a este...o coturoch 1.4 vobec nepochybujem, som pisal, ze u druhych ludi, to hralo na paradu....to ja mam zlu akustiku.
...pre predstavu..pokusim sa opisať svoje podmienky, akusticke, aby ste to pochopili...izba má 3,5m krát 5,4m. Na jednej stene, tej dlhsej 5,4metrovej, je jedna velká vstavaná skrina, hlboká 60cm. Skrina je od plafonu, az po zem. Je rozdelena, akoby na tri časti, dlhe 1,8m, no a stredna cast, je vlastne dutina, 60cm hlboka, kde je do vysky, niečo nad koleno hlavny regál na ktorom je plazma a bedne, pod hlavnym regalom su oddelene regaly na komponenty a este tuto dutinu v skrini zmensuju a horné skrinky nad plazmou a bednami.....hovorim, KATASTROFA.....mám vlaste bedne v BEDNI.
...preto ten predny basreflex...aby to za bednami tak nedunalo...teraz som dal za ne Baskraft, alebo Basotek, uz neviem presne, ako sa to volá, je to lepsie.
Naposledy upravil(a) Palo dne 23 led 2016 14:10, celkem upraveno 1 x.
A o Companietoch, si zatial ziaden hifi platok netrufol povedat, ze su zlé...mozno niekde mali mensie vyhrady, ale ze su zle, to si netrufol napisat zatial nikto.
...takze moja zostávajúca aparatura...bedne regály Focal Aria 906, zosilovač NAD C 326BEE s pre out main in jumpermy audioquest, reprokable - XLO ULTRA 6, signalove kable - XLO ULTRA plus a zdroje zvuku, CD player NAD C 565 a sietový prehravač BlueSound NODE 1.....este mam gramec ProJect Debut Carbon Esprit, Speed Box, prenoska ortofom 2M BLUE a gramopredzosik ProJect PHONO BOX S.
už si dostal jednu dobru radu, kup si poriadne sluchatka a sluchatkač...vložit bedne do vstavanej skrine moze iba barbar...
Da sa to aj do skrine (ak je silny WAF). To chce ale uplne inu filozofiu a iny pristup. In wall systemy existuju - ale to v studiu nekupi. Aspon neviem o tom, ze by to niekto na Slovensku bezne predaval. Je mozne, ze sa mylim.
A jaký je důvod takového umístění celé sestavy? Máte 1 obytný pokoj v bytě/domě?Palo píše:hovorim, KATASTROFA.....mám vlaste bedne v BEDNI.
no vlozenie repro do skrine moze sposobit "kyblovy" efekt s tym si nepotiadi ziadna bedna ani zosik.
Pitrs: jasne ze viem ze Contour 1.8 je stlpovka, hovorit ale o nich ako o velkych rozhodnne nemozno. Z technickeho pohladu je jedno ci maju este jedno pol pasmo a stoja rovno na zemi, to podmienky pre zosik nemeni. Meni to len vyhybka ktora je obecne u Dynadio aj s komenzaciami menicov o nieco narocnejsia pre zosik. Stredobas a basovy menic je 16,5cm rovnako ako u tych stojanovych Focalov
Pitrs: jasne ze viem ze Contour 1.8 je stlpovka, hovorit ale o nich ako o velkych rozhodnne nemozno. Z technickeho pohladu je jedno ci maju este jedno pol pasmo a stoja rovno na zemi, to podmienky pre zosik nemeni. Meni to len vyhybka ktora je obecne u Dynadio aj s komenzaciami menicov o nieco narocnejsia pre zosik. Stredobas a basovy menic je 16,5cm rovnako ako u tych stojanovych Focalov
Paolo:
snažíš se obhájit svlůj zesilovač - to chápu.Zaplatil sji za něj a chceš s ním být spokojen.
Bohužel, neexistuje žádná souvislost mezi tím, že je zesilovač stabilní (v jakém smyslu? ) a zvukovou kvalituo. Máš asi na mysli, aby se zesilovač dobře popral s nízkou impedancí, která u DA je velmi častá a obvyklá. Na odborné pojednání o tom, co určuje stabilitu zesilovač tady jsou jiní povolaní, ale věř, že to, zdali má například zesilovač vysoký DF nebo SR, nebo má neměřitelné zkreslení některého druhu ještě neznamená, že bude hrát dobře ve smyslu nejen technicky, ale aby se to líbilo i uchu.Je řada zesilovačů, o které by sis neopřel kolo díky jejich parametrům a hrají jako víno a naopak. Moje zkušenost s EC je bohužel taková, že k DA moc nepasuje-není schopen je rozehrát tak, jak by bylo třeba.Hovořím zejména o AW400 a spjení se Special 25 a Confidence 5. Nebylo to prostě dobrý a jiný zesilovač dokázal zahrát daleko lépe. Dovedu si tedy představit, jak se chová a trápí tvůj ECI 3, který je zcela jinde proti těm silným monoblokům. Nech si poradit a zkus is půjčit jiný zesilovač.
A propos, pokud je místnost nezatlumená, není možné, aby byl zvuk poddekový. Spíše naopka, výšky a vyšší středy řežou do uší jako cirkulárka. Chyba je někde jinde. Naopak přetlumená místnost působí úbytek nejjvyšších kmitočtů a mrtvost muziky, bez jiskry a drajvu.
snažíš se obhájit svlůj zesilovač - to chápu.Zaplatil sji za něj a chceš s ním být spokojen.
Bohužel, neexistuje žádná souvislost mezi tím, že je zesilovač stabilní (v jakém smyslu? ) a zvukovou kvalituo. Máš asi na mysli, aby se zesilovač dobře popral s nízkou impedancí, která u DA je velmi častá a obvyklá. Na odborné pojednání o tom, co určuje stabilitu zesilovač tady jsou jiní povolaní, ale věř, že to, zdali má například zesilovač vysoký DF nebo SR, nebo má neměřitelné zkreslení některého druhu ještě neznamená, že bude hrát dobře ve smyslu nejen technicky, ale aby se to líbilo i uchu.Je řada zesilovačů, o které by sis neopřel kolo díky jejich parametrům a hrají jako víno a naopak. Moje zkušenost s EC je bohužel taková, že k DA moc nepasuje-není schopen je rozehrát tak, jak by bylo třeba.Hovořím zejména o AW400 a spjení se Special 25 a Confidence 5. Nebylo to prostě dobrý a jiný zesilovač dokázal zahrát daleko lépe. Dovedu si tedy představit, jak se chová a trápí tvůj ECI 3, který je zcela jinde proti těm silným monoblokům. Nech si poradit a zkus is půjčit jiný zesilovač.
A propos, pokud je místnost nezatlumená, není možné, aby byl zvuk poddekový. Spíše naopka, výšky a vyšší středy řežou do uší jako cirkulárka. Chyba je někde jinde. Naopak přetlumená místnost působí úbytek nejjvyšších kmitočtů a mrtvost muziky, bez jiskry a drajvu.
...mam len jednu izbu, nechcem tu rozpisovat svoj zivotopis...pracoval som v zmenarni a od 17 rokov mam dusevnu chorobu, bol som stabilizovany, tak som pracoval, ale pred 8mimi rokmi sa stav zhorsil natolko, ze som ostal na ciastocnom inv. dochodku....takze byvam s rodičmi aj napriek svojmu veku 42 rokov. Mame 3 izbovy byt...spalna, obyvacka a moja izba s balkonom. Uz sa citim lepsie, takze sa obzeram, aj po nejakej praci.
Sprostý dokazem byt, aj ja...teraz reagujem na mudrocha so sluchatkami a podobne vyvinuteho, co ma nazval barbarom. Chcel som pocut len nejake nazory, tie som dostal, ja som povedal svoje a nemienim sa hadat, lebo nevidim dovod.
Hovorim len, ze mojim snom bola kombinacia companiet eci 3, spolu s Dynaudio contour s 1.4....bohuzial nemal som inu moznost, ako BARBARSKY vlozit bedne tam, kde mam teraz svoje a ukázalo sa, ze mi to nehra, aj ked viem, ze si contury velmi pekne rozumeju s companietom. Takze tak. Tak som pozicané komponenty vratil a padla klec.
Sprostý dokazem byt, aj ja...teraz reagujem na mudrocha so sluchatkami a podobne vyvinuteho, co ma nazval barbarom. Chcel som pocut len nejake nazory, tie som dostal, ja som povedal svoje a nemienim sa hadat, lebo nevidim dovod.
Hovorim len, ze mojim snom bola kombinacia companiet eci 3, spolu s Dynaudio contour s 1.4....bohuzial nemal som inu moznost, ako BARBARSKY vlozit bedne tam, kde mam teraz svoje a ukázalo sa, ze mi to nehra, aj ked viem, ze si contury velmi pekne rozumeju s companietom. Takze tak. Tak som pozicané komponenty vratil a padla klec.
pred rokom som mal este uplne inu izbu...tam mi to hralo ovela lepsie...mal som stlpky nemenovanej znacky a priestor okolo nich, ale situacia sa vyvinula tak, ze sme prerobili pred rokom cely byt...dostal som najvacsiu izbu a skrina bola nutnostou. Povodne som ju planoval ináč, ale otec ma presvedcil, ze takto to bude ok, tajne som dufal, ze to bude okrem estetiky, OK aj akusticky. No nie je.
Palo, pokud ti zvuk tvé aparatury vyhovuje, tak raději potlač v sobě nutkání kupovat nové přístroje. Je to kolotoč peněz s vysokým rizikem, že nakonec nebudeš se zvukem spokojený. Já jsem se naučil utrácet peníze raději za hudbu.