Aké regálovky ku Electrocompaniet ECI 3
Aké regálovky ku Electrocompaniet ECI 3
Zdravim...chcem sa spytat, ci niekto pozna, alebo ma skusenost, s kompaktnejsimi regalmi spolu s ECI 3jkou. Chcem si kupit nieco lepsie...zosilovac bude ECI 3 a bedne neviem...mal som doma pozicany aj zosik eci3 a Dynaudio Contour s 1.4....a zvuk bol mohutny a to bolo asi tak vsetko...od basov hore, ako keby mi hodili deku na hlavu....mam aj zlu akustiku, ale nie zase taku, ze nerozoznam, ci bedne maju stredove pasmo, vysky a pod. Teraz pocuvam NADa 326 a Focaly Aria 906 a tam sa mi zda zvuk realny, ale zase to nema tu mohutnost a velkolepost....takze otazka, ake mensie bedne k eci 3jke, take, aby ukazali jeho potencial....Arie som skusal na ECI 3jku a skoro ziaden rozdiel nebol pocut oproti 326tke, ale viem, ze eci 3jka, je naslapané neutralne delo....tym chcem povedat, ze arie uz limituje aj 326tka s lepsou kabelazou..
Re: Aké regálovky ku Electrocompaniet ECI 3
...a zabudol som napisat, predny basreflex je velmi vítaný
....alebo sa vybodnúť na to a pocuvat toto co mam a neminat zbytocne prachy, lebo som so zvukom spokojny...ale vsetci chceme este lepsi....PS: nie som milionar. Takze bedne do 3000 eur prichadzaju do uvahy.
Bolo mi povedané, ze akustika v mojej izbe, je katastrofalna....takze najrozumnejsie bude pocuvat to, co mam a zbytocne neminuť 6000 euro. Cital som tu niekde, ze davat highend do zlej akustiky, je ako jazdit s Ferrari, po nasich cestach....Takze vidim, ze som si pekne sam so sebou pokecal a ostavam pri tom, co mam. Dakujem. 
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Místo nákupu komponentů za 6000 Eur ve stávající akustice investuj 1500 Eur do úpravy akustiky pokoje a výsledný zvuk budeš mít lepší.
Alebo nech skusi lepsie sluchadla. Vela ludom to vyhovuje na sustredene pocuvanie.
...dakujem za odpoved. Ta cesta s upravou akustiky sa mi pozdava, aj ked som uz urobil nejake upravy,.....ale na druhu stranu, vzdy som tuzil po eci 3jke, ale zasa si hovorim načo? Mať taky isty zvuk, za drahsie peniaze? Blbost. Musim niekoho zavliect domov, co sa vyzna v akustike a nech mi poradi....Prerabal som izbu pred rokom, takze nejake demolovanie vstavanej skrine, ktora nebola najlacnejsia a ličenie, neprichadza do uvahy. Sluchadla, to nie je moja šalka kávy a to som počul špičkove sluchadla...kamarat robi v Ketose uz 18 rokov. Lepsie je tie peniaze usetrit....sú to moje uspory.
ale ak má niekto nejaky typ na bedne s prednym basreflexom, regalovky, rád sa dozviem niečo nove....len tak zo zvedavosti. Ja mam naozaj zlu akustiku, pocul som tie Dynaudia hrat u druhych ludi a pačilo sa mi to....u mna.....Katastrofa. Dolezita vec - nemozem mat bedne so zadnym basreflexom.
Ak mas kamarata v Ketose on by ti mohol poradit ake repro, vsak oni Electrocompaniet predavaju. A preco len predny breflex, hudes ich mat umiestnene pri stene? Aky ma rozmer miestnosti do ktorej to chces?
Jeden odzkoušený tip : http://www.rpaudio.cz/produktLevel3.asp?p=616 dopručená cena je mírně nad, ale zvukově by to byla bomba. Zdá se mi že kdysi navíc bývalý distributor WB nabízel ARC s verzí uchytů na zeď a cena tam byla podstatně nižší (cca 70tis.)doufám že se nepletu už je to nějaký rok zpět a nezajímalo mě to takže jsem tomu nevěnoval pozornost.EC+WB si spolu mimořádně rozumí, mohu osobně potvrdit, sám jsem tuto kombinaci slyšel v různých formacích a vždy to bylo super. http://www.tykon.cz/recenze/electrocomp ... overy.htmlPalo píše: rád sa dozviem niečo nove....len tak zo zvedavosti.
musim umiestnit celu zostavu mimo vstavanej skrine....teraz mam bedne v bedni, ako sa povie...rozhodol som sa, ze umiestnim aparat na lavu stranu izby, aby bedne mohli dychat a potom to uz musi hrat a nevadil by ani zadny basreflex....kamarat z Ketosu mi poradil prave tie contoury s 1.4....aj mi ich pozical domov, aj so zosilovacom, ale mne to v tej vstavanej skrini nehrá...Takze ostáva mi premiestnit aparat a malo by to ist. Ja som tie contour1.4s pocul s ECI 3 u inych ludi a pacilo sa mi to a kedze by som premiestnil zostavu na ine miesto...mozno by mi tam zahrali, aj starsie stlpky contour 1.8mk2....mozem ich mat za 1100 eur. Aj ked ten kamarat hovori, ze ECI 3 sa hodi k regalovkam, ze tam ukontroluje aj bas. Ale pamatam si, ze pred 20 rokmi ten kamos zacinal prave s tymito contour 1.8 mk2 a este vykonovo slabsou ECI 2jkou a hralo to unho paradne...
tie WB vyzeraju nadherne, chcel by som ich pocut, ale to je na mna prilis vela penazí, ale dakujem za typ....cital som tú recenziu 
pokial by mal mat zosilnovac problem ukontrolovat uz v podstate trosku vacsie stojanovky Contour 1.8, tak to by nebola dobra vizitka pre ten zosilnovac. Zastav sa len pre predstavu v BV Audio- a vypocuj si ich najvyssi model BV Audio Maxx - len kvoli tomu aby si videl ze sa da urobit kvalitativny skok za uplne ine (nizssie) peniaze a nie len krocik.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Palo, záleží na tom, co je tvým cílem. Jestli vlastnit komponenty nebo jestli si chceš užívat co nejlepšího zvuku za tvoje peníze.
Pokud to první, vem ECI nebo Dynaudia nebo cokoliv jinýho, co se ti bude líbit.
Jestli to druhý, budeš muset přehodnotit svůj vztah k předmětům
. Můj názor: pokud vezmeš těch cca 1500 Eur a předěláš svůj pokoj s cílem získat co nejlepší akustiku, zvuk budeš mít výrazně lepší než s novýma komponentama ve stávajícím pokoji.
Pokud to první, vem ECI nebo Dynaudia nebo cokoliv jinýho, co se ti bude líbit.
Jestli to druhý, budeš muset přehodnotit svůj vztah k předmětům
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dynaudio Contour 1.8 nejsou stojanovky, ale sloupovky.blesk666 píše:trosku vacsie stojanovky Contour 1.8
Nebo taky pro konstruktéra těch beden, že na zesilovač kladou takové nároky. Platné je obojí. Dynaudia jsou obecně obrovsky hladový bedny a aby zahrály, jak umějí, vyžadují neúměrně silné / drahé zesilovače.blesk666 píše:pokial by mal mat zosilnovac problem ukontrolovat (bedny), tak to by nebola dobra vizitka pre ten zosilnovac