B&W 802D + Cambridge Audio nebo Musical Fidelity?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: B&W 802D + Cambridge Audio nebo Musical Fidelity?

Příspěvek od Tomáš »

Převodník v tom, po čem pošilháváš je za ty prachy TOP a ten zesík je také výborný. Dostaneš "ale" velice neutrální zvuk...tyhle komponenty nemají příliš vlastního charakteru, což je vlastně výhoda...
Kvalita Cambridge Audio je taková,že každý nový vlastník běží za půl roku do Casei za p.Vránou,aby mu železa vytunil :mrgreen:

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Žil jsem nějaký čas s dělencem CA 840 což je předchůdce 851 jak píše Tomáš později jsem je nechal vytunit v Casea eu. (mimochodem předzes ještě prodávám na Hifi on Line). Do paneláku bude ta dělená 851 výkonem stačit, ale myslím že co se týče dynamiky a pevnosti basů by BW802 potřebovaly něco lepšího. Ale nevěš hlavu postupně můžeš komponety obměňovat jako jsem to dělal já, je pak opravdu radost pozorovat jak s každou výměnou roste zvuk. Mým posledním novým přírustkem je MICHI P5. Tak hodně zdaru a šťastnou ruku při výběru a hlavně se neunáhlit. *palec*

ctyrka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ctyrka »

Sany, dekuji. na Rotel jsem taky koukal, zaujalo mne hlavne to, ze maji jakysi pakt s B&W a jejich komponenty jsou pro tyto bedny doporucovany. tezko rict, jaka je realita, cetl jsem recenzi na radu 1590 jak preamp, tak konec. ty recenze od pana Breziny na hifi-voice jsou velmi ctive, ale vesmes dopadaji pozitivne. hloupe je, ze nemam predstavu, jestli jde o srovnatelny zvuk, jako jsem B&W slysel hrat ja na dvou monoblocich (pripadne jak 851E + 851W recenzoval on) nebo je to diametralne jinde (pokud vemu treba recenzi prave na rotel rc-1590 a rb-1590) . cenove vychazi zhruba podobne, ci o chlup vic.
mozna si reknete, hochu utikej poslouchat. ano, pokud se podivam na hi-fi studia po CR (momentalne ziji ve zlinskem kraji, kde je kuprikladu pphifi), tak maji komponenty vesmes oznacene jako "dostupnost na objednavku" apod. v kamennych prodejnach maji prevazne pily typu McIntosh, Mark Levinsony a podobne. mam obavy, ze Rotel pro mne k poslechu nikdo objednavat nebude a kdyby nahodou, tak si ho neposlechnu na bednach, ktere mam doma.
ale jako slusne reseni vidim porad hifi bazar a trpelivost : ) (ac tedy nekolikrat zminovany Azur 851C/N + 2x 851W me laka)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Takto od klavesnice to zavani dalsim hledanim "nejlepsiho" reseni pro BeWe, jakmile opadne puvodni nadseni po nakupu noveho delence. Nemusi to tak byt, jen hodnotim svoji trnitou cestu.
Hlavni plus delence je, ze muzes napriklad koupit novy/zanovni koncak a bazarovy preamp nebo naopak ;). Po osahani a poslechu, napriklad u nekoho z fora, bych mrknul na vyprodeje, zvlaste v zahranici.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

ctyrka píše:
05 zář 2022 11:34
...kdyz srovnam s predchozimi repro, ktere uhral bez problemu a s nimiz jsem si vystacil 10let, zvuk je s B&W jakoby zastreny, ne tak jasny, pri nizsich frekvencich rozmazany a dunivy. laickym pohledem jsem proto cilil na zesilovac alespon 2x200W (tedy dvojnasobek toho, co mam ted), idealne do budoucna pak zapojeni do monobloku 2x500W, jako jsem to slysel pri koupi repro...
Já se pokusím vnést do toho ještě jeden náhled, takže mi promiň, že třeba vytrhávám z kontextu. Nic proti hledání několikasetwattového zesilovače a utrácení deseti až statisíců, ale malinko mi výše citovaný dojem připadá jako přechod z menších beden na pořádné macky a hledání toho dosud navyklého zvuku zaměřeného na detail bez tolika spodků, které nejen podpoří fyzično při poslechu, ale také rozvrství spravedlivěji všechna pásma a potlačí nadmíru detailu na úkor celku.

Po několikaletých zkušenostech z podobného ranku bych první řešil rozmístění beden v prostoru všemi možnými způsoby, někdy dělá i 20cm divy, zejména od zadní stěny a těch bočních. Přesun napříč a dokonce i úhlopříčně o 45° vycházeje z rohu. Naposledy jsi je totiž slyšel nejen na 500W zesilovačích, ale taky v úplně jiném prostoru a každý prostor ovlivňuje zvuk měrou v podstatě porovnatelnou s výměnou beden.

Pokud bych vyřešil jen částečně a zůstal mi basový chumel na některých frekvencích, zkusil bych digitální korekci místnosti.

A zcela naposled pokud bych došel blíže ke spokojenosti s celkovým zvukem, tak až poté bych se soustředil na hledání toho správného kladiva k vybuzení ke koncertním hlasitostem.

Není žádná ostuda začít od těch levných ale důležitých věcí, zbytečně utratit peníze umí každý ;)

ctyrka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ctyrka »

Koudy, ano, ta modularita je u reseni preamp + konec sympaticka. : ) napadlo me zkusit koupit nedavno inzerovany bazarovy SPaudio predzesilovac (20tis), ale tak nejak vnitrne tihnu k nejake tovarni kombinaci a jejich konec A400 už mi prijde pomerne drahy. pripadne sestavu doplnit “nižším” zesilovacem customworks..

ctyrka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ctyrka »

RedBaron píše:
05 zář 2022 21:11
Já se pokusím vnést do toho ještě jeden náhled, takže mi promiň, že třeba vytrhávám z kontextu. Nic proti hledání několikasetwattového zesilovače a utrácení deseti až statisíců, ale malinko mi výše citovaný dojem připadá jako přechod z menších beden na pořádné macky a hledání toho dosud navyklého zvuku zaměřeného na detail bez tolika spodků, které nejen podpoří fyzično při poslechu, ale také rozvrství spravedlivěji všechna pásma a potlačí nadmíru detailu na úkor celku.

Po několikaletých zkušenostech z podobného ranku bych první řešil rozmístění beden v prostoru všemi možnými způsoby, někdy dělá i 20cm divy, zejména od zadní stěny a těch bočních. Přesun napříč a dokonce i úhlopříčně o 45° vycházeje z rohu. Naposledy jsi je totiž slyšel nejen na 500W zesilovačích, ale taky v úplně jiném prostoru a každý prostor ovlivňuje zvuk měrou v podstatě porovnatelnou s výměnou beden.

Pokud bych vyřešil jen částečně a zůstal mi basový chumel na některých frekvencích, zkusil bych digitální korekci místnosti.

A zcela naposled pokud bych došel blíže ke spokojenosti s celkovým zvukem, tak až poté bych se soustředil na hledání toho správného kladiva k vybuzení ke koncertním hlasitostem.

Není žádná ostuda začít od těch levných ale důležitých věcí, zbytečně utratit peníze umí každý ;)
rozumim. ano, predchozi bedny byly mensi, ale nebyly az tak male. mel jsem nejprve sloupove JBL XTi 80 a potom chvilku B&W 802N. Ty prvni mely na zadni strane jakousi basreflexovou tubu a tak jsem s nimi v prostoru hybal pomerne dost, nez jsem dosel k jakemusi pro mne idealnimu rozestaveni. dokonce jsem mel pro tyto potreby zespod nalepene kobercove kluzaky, o kterych jsem prohlasil, ze je po mesici sundam a nahradim hroty. no kdyz jsem je po deseti letech prodaval, stale tam byly : ))
podobne se snazim hrat si i s B&W (pro tentokrat uz bez kluzaku) ;-) ted cca rok bydlim jinde a prostor je tu clenitejsi, rekl bych i lepe reseny, nez v puvodnim byte, tudiz pro akustiku jen dobre.
jinak ty JBL jsem prodal nedavno a jelikoz jsem je mel nejakou dobu v zesilovaci zapojene spolu s B&W, tak pred jsem pred prodejem prepinal mezi speaker A-B a de facto si vsiml rozdilu, ktery citujes. to byl okamzik, kdy se to zlomilo a rekl jsem si, ze musim poridit dalsi prvky misto integrovaneho zesilovace. dokud clovek jen posloucha a nesrovnava, tak mu poslech i vyhovuje : )

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

ctyrka píše:
05 zář 2022 21:12
Koudy, ano, ta modularita je u reseni preamp + konec sympaticka. : ) napadlo me zkusit koupit nedavno inzerovany bazarovy SPaudio predzesilovac (20tis), ale tak nejak vnitrne tihnu k nejake tovarni kombinaci a jejich konec A400 už mi prijde pomerne drahy. pripadne sestavu doplnit “nižším” zesilovacem customworks..
No tady se pak dostavas k veci, jak rozdelit budget mezi oba komponenty, jestli 50/50, pripadne odklon ve prospech preamp nebo poweramp. Ja osobne bych poridil poradny konec, a pak tunil predek. To je moje zkusenost.
Tzn. kdyz konec tak SP misto CW, pripadne neco ze zahranici, BeWe k sobe myslim mivalo i Classe (bazarovy kus se najde).

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Prečo neskusit Kinki Studio EX-M1+ https://www.kinki-studio.com/ex-m1-plus precitaj si recenzie a triezvo uvažuj. Výkonu ma aj na silnejšie repro ako máš. Ak by si chcel delenec zober preamp EX-P27 + EX-B7 a to už nebudeš mať určite núdzu o výkon. Kvalita spracovania a výkon je vynikajúci.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Davam do pozornosti - predzosilnovac Denafrips Athena co je v inzercii. (neinzerujem ja a ani majitela nepoznam),
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... ps/athena/
Neskromne mozem povedat ze od toho CA 851 to bude o dost velky kus lepsie. K tomu si pozicat koncak od Pavla Doska “Big Brother”. Budem prekvapeny ak povies ze to “neni ono”

ctyrka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ctyrka »

blesk666> i kdyz tomu houby rozumim, neco takoveho bych si predstavoval az v dalsim kroku, (koukal jsem napr. na preamp od SPaudio). nema to DAC a pokud se nepletu, tak k tomu nepripojim ani gramofon? (i kdyz toho jsem se pri zvazovani CA komponentu docasne vzdal) (muj integrac ma uzemeni, coz tady nevidim).
idealne bych ted v jedne krabici poridil preamp i DAC. k tomu koncovy zesilovac a hraju. takto bych musel pouzit svuj soucasny DAC v cene kolem 10tis, coz si nejsem jisty, ze by preamp v teto tride a konec od Pavla ocenil. casem muzu koupit neco podobneho a nahradit DAC/preamp skatuli dalsi krabici - ryzim predzesilovacem.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Ako prve by som riesil to aby to hralo k spokojnosti s 802D.
V kazdom pripade by som si skusil aspon nieco z toho pozicat domov aby si mal predstavu kam sa vies posunut. Na integrovany DAC v predzosilnovaci by som sa nejak nefixoval ako nieco v prvom kroku. Samostatny DAC sa da kupit solidne hrajuci uz aj za radovo 260,- Eur (Toping E50 napr, podla niektorych zrovnatelny s Casea Lynx alebo RME ADI 2) a bude lepsi ako to co mas teraz.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Požičaj si od Xavianu Kinki Studio EX-M1+ a uvidíš a upocujes ci si spokojný. Vykasli na ingrovane somariny typu dac alebo phono. Ako píše blesk kup potom ADI-2 DAC je to perfektná volba.

ctyrka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ctyrka »

BVa píše:
05 zář 2022 11:57
Ak nebudeš robiť diskotéku, tak stačí zosilňovač cca 200W/4 ohm, ale potrebuješ koniec čo si poradí bez rastu skreslenia (aktivácie ochrany..) a prehrievania s impedanciou až k 2ohm. Teda predimenzovaný zdroj a hlavne poriadne chladenie, niečo s robustnými chladičmi po stranách
co pises je pro me sice spanelska vesnice, ale vypada to jako neco, ceho bych se mohl chytnout a hledat podle podobnych parametru. das (da nekdo) tip na takovy zesilovac?

jinak ok, beru na vedomi tip od bleska, mozna by bylo nejlepsi koupit bazarovy Denafrips Athena a zkusit zesilovac od Pavla + prozatim doplnit o muj levny DAC.
je to teoreticky lepsi kombinace, nez integrovany Kinki Studio EX-M1+ ? (protoze kdyz jsem koukal na delene reseni, tak to se dostavam vyrazne pres 150tis a tam uz jsem za dve krabice jit nechtel). jinak xavian eshop je ted prazdny, co se teto znacky tyce, ale je mozne, ze budou mit neco v poslechovce na pujceni.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

No to je rovnako tazko poradit, ako ked sa spytas "kde sa mam ist najest".

Ale niekolko vseobecnych rad, ked teda to ma byt nadlhsie:
1) Urcite deleny pre a power amp - kazde je na nieco ine a pripadne zmeny tak budu lahsie, tie lacne DAC moduly co sa montuju do integracov - to uz su uplne vyhodene peniaze
2) Dal by som si zalezat na XLR prepojeni - nech ti to dava aspon 4V
3) idealne ked ma koncak variabilny gain

Ja za seba - skusil by som nejaky NCore napr 400W XLR verziu a k tomu uz preamp podla vlastneho uvazenia. Vacsiu transparentnost za tie peniaze asi tazko.

Odpovědět