B&W 802D + Cambridge Audio nebo Musical Fidelity?
B&W 802D + Cambridge Audio nebo Musical Fidelity?
Dobry den, obracim se na Vas jako na mnohem zkusenejsi a znalejsi kolegy. Sam jsem do sveta hi-fi nakoukl cca 12let zpet, nicmene jen s entry level sestavou v cene do 50tis Kc, se kterou jsem byl (i diky jinym konickum) velmi dlouho spokojeny. Uz pri jejim porizeni jsem vsak snil o audiu, kdy pri poslechu budu zazivat pocity podobne tem z koncertniho salu : ) Po cca dekade jsem naznal, ze je cas na zmenu. Zacal jsem od beden a loni jsem si poridil B&W 802D. Slysel jsem je tehda u cloveka, ktery je mel zapojene s Cambridge Audio Azur 851D + 2x 851W. Byl jsem prednesem natolik nadsen, ze jsem si je ve finale odvezl domu - nehlede na tom, ze zbytek sestavy je stale puvodni a zejmena zesilovac 802D proste neuhraje (Marantz PM72).
A to je duvod, proc pisu. Jsem ve fazi, kdy se chci posunout opet o krok-dva dale. Bednam tak doprat to, co jim daval jejich byvaly majitel, na cem jsem je slysel a co mi znelo dobre.
Mam moznost koupit zminovany CA 851D + CA 851W (prozatim nejspis jen kus), nicmene se za zhruba podobne penize objevila take nabidka na sestavu od Musical Fidelity M6-PRE + M6-PRX. Bohuzel bez moznosti poslechu a proto bych se rad zeptal na Vas nazor. Papirove by MF mela byt vyse, ale jaka bude realita v kombinaci s B&W 802D? Ma smysl zariskovat a jit do neceho, co jsem nikdy neslysel jen diky udajne vyssi kategorii? Momentalni vyhoda CA moznosti je v 851D, ktery ma v sobe jak DAC, tak preamp. U nabizene sestavy MF bych musel pouzit svuj stavajici DAC, ktery je samozrejme jinde nez zbytek (CA Azur DacMagic-S), ale tahle stranka veci neni az tolik podstatna neb v dalsim kroku mohu poridit odpovidajici DAC.
Spise me zajima nazor Vas zkusenejsich, kdyby jste byli v situaci jako ja, sahli by jste u sestavy do 100tis po kombinaci z rady Azur 851D od CA anebo by jste volili radu M6 od MF? Obe varianty mam moznost zakoupit od stejneho cloveka s tim, ze mi doporucuje MF - dle jeho slov lepsi znacka, vyssi modely, kvalitnejsi zarizeni. Ja sam prozatim nacetl recenze jen na CA 851 a v dane cenove kategorii tuto kombinaci velmi chvali. Proletel jsem recenze i na MF M6 a hodnoceni bylo take zhruba 4/5. Jen si z nedostatku zkusenosti nedokazu oboji spojit a posadit objektivne vedle sebe. Ostatne na vlastni usi jsem slysel jen CA.
Predem dekuji za Vase nazory a omluvte prosim fakt, ze co by audio posluchac mam ucho mozna jeste porad v dobre kondici, prakticky a teoreticky jsem vsak zatim slysel z skutecneho hi-fi opravdu malo.
A to je duvod, proc pisu. Jsem ve fazi, kdy se chci posunout opet o krok-dva dale. Bednam tak doprat to, co jim daval jejich byvaly majitel, na cem jsem je slysel a co mi znelo dobre.
Mam moznost koupit zminovany CA 851D + CA 851W (prozatim nejspis jen kus), nicmene se za zhruba podobne penize objevila take nabidka na sestavu od Musical Fidelity M6-PRE + M6-PRX. Bohuzel bez moznosti poslechu a proto bych se rad zeptal na Vas nazor. Papirove by MF mela byt vyse, ale jaka bude realita v kombinaci s B&W 802D? Ma smysl zariskovat a jit do neceho, co jsem nikdy neslysel jen diky udajne vyssi kategorii? Momentalni vyhoda CA moznosti je v 851D, ktery ma v sobe jak DAC, tak preamp. U nabizene sestavy MF bych musel pouzit svuj stavajici DAC, ktery je samozrejme jinde nez zbytek (CA Azur DacMagic-S), ale tahle stranka veci neni az tolik podstatna neb v dalsim kroku mohu poridit odpovidajici DAC.
Spise me zajima nazor Vas zkusenejsich, kdyby jste byli v situaci jako ja, sahli by jste u sestavy do 100tis po kombinaci z rady Azur 851D od CA anebo by jste volili radu M6 od MF? Obe varianty mam moznost zakoupit od stejneho cloveka s tim, ze mi doporucuje MF - dle jeho slov lepsi znacka, vyssi modely, kvalitnejsi zarizeni. Ja sam prozatim nacetl recenze jen na CA 851 a v dane cenove kategorii tuto kombinaci velmi chvali. Proletel jsem recenze i na MF M6 a hodnoceni bylo take zhruba 4/5. Jen si z nedostatku zkusenosti nedokazu oboji spojit a posadit objektivne vedle sebe. Ostatne na vlastni usi jsem slysel jen CA.
Predem dekuji za Vase nazory a omluvte prosim fakt, ze co by audio posluchac mam ucho mozna jeste porad v dobre kondici, prakticky a teoreticky jsem vsak zatim slysel z skutecneho hi-fi opravdu malo.
Re: B&W 802D + Cambridge Audio nebo Musical Fidelity?
A proč ti to prodejce nenechá prostě porovnat doma ? Takovému prodejci bych se vyhnul.
Neprislo mi podstatne zabihat v tomto do detailu, ale pokusim se upresnit. koncak CA 851W mohu koupit z hi-fi studia a tam si ho pravdepodobne budu moct i poslechnout v kombinaci s tim, co bude k dispozici. sestava MF a 851D je pak z jineho zdroje. nejedna se o klasicke studio, ale o zprostredkovatele. budou to nove nerozbalene komponenty a poslech bohuzel neni mozny. nepatral jsem, jestli se jedna o dovoz ze zahranici, pripadne o neco jineho, ale budu mit v ruce kupni smlouvu s overenymi udaji o prodavajicim, coz je pro me zasadni. dotaz smeroval spise na audio kvalitu zminenych sestav v kombinaci s hladovymi B&W 802D, ma-li nekdo zkusenost, ci klidne jen teoreticky nazor.
nevybírej mezi dvěma , ale mezi více možnostmi. Vybrat zesilovač není asi o první štaci a hned kupovat. Jezdi, poslouchej, dělej si představu, cos e tobě líbí. Z dané množiny pak vyber dva tři představitele a ty si za úplatu půjč domů Mnohdy to jde velmi snadno a slušný prodejce to obvykle umožní. Tady to za tebe nikdo nevyřeší, a za tebe nikdo tvůj aparát poslouchat taky nebude. Budeš to jen ty sám, co si své peníze utratíš za něco, s čím pak budeš muset žít a mít z toho radost a nebo se trápit. Já osobně bych se přikláněl z daných dvou kandidátů k MF, anžto jeden zesilovač této značky mám doma v pokoji k TV a samo sebou jsme jen zkusil i v mé druhé sestavě, musím říct že za ty prachy jsem byl velmi příjemně překvapen. Nicméně, znovu zopakuji, jediným rozhodčím orgánem jsi ty a tvé uši. Spíše poradím další značky, které bych já zahrnul do svého výběru potenciálních kandidátů: Pass, Bryston, Accuphase, Naim, Audia Flight, Classé, BVA, SPA....
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
bez poslechu DOMA ve vlastnim poslechovem prostoru nekupuj nikdy nic
p.s. muzu ti zapujcit koncak od pana Macury - PMA PA4 Big Brother
p.s. muzu ti zapujcit koncak od pana Macury - PMA PA4 Big Brother
ano, nejlepsi slyset na vlastni usi. to je taky duvod, proc jsem primarne koukal po CA Azur 851. Jednak jsem to cele uz slysel, za druhe cenove pro me momentalne dostupne. Jde o starsi modely, ktere dnes uz hi-fi studia bezne nenabizeji a pokud, tak za vybehovou cenu - v mem vnimani se jedna o jakysi dotyk high-end audia. Bavime se o cca 80tis za novy predzesilovac/DAC + koncovy stupen. MF sestava mi byla nabidnuta za obdnobny peniz a otazka zni, jestli ji v podobne relaci neco dorovna. Moje zkusenosti jsou male a proto se pred pripadnou navtevou hi-fi studia snazim jeste rychle dovzdelat a alespon v ramci moznosti zkalibrovat pozadavky a naroky na nejakou realnou uroven. proto diky za Vase poznatky. neni kam spechat, po preampu a konci se rozhlizim teprve tyden.
Pokial ti sedel CA, tak toto by rozhodne tiez stalo za to:
https://www.hifionline.cz/hifibazar/fot ... 899_2.jpg/
https://www.hifionline.cz/hifibazar/fot ... 899_2.jpg/
blesk666> ano, to je rada Edge, ale tam vychazi krabice na 100k, coz je pri me myslence preamp + konec (pozdeji 2x monoblok) cca 3x drazsi varianta. uprednostnil bych zbozi z druhe ruky, ale ty edge budou porad dost drahe (dokonce jsem nasel ten inzerat, ale jde o model A, tzn. integrovany zesilovac). zajimal by mne rozdil mezi variantou integrovaneho zesilovace vs. preampu s koncovym zesilovacem.
jak jsem zminil, me hi-fi znalosti jsou predskolni, ale kdyz koukam na technicke specifikace, tak vystupni vykon edge zesilovacu je oproti azur 851W polovicni. prodejce beden me upozornoval, ze ty B&W 802D jsou ponekud narocne na zesileni. on sam je mel se dvemi monobloky po 500W, ale rikal, ze hraly slusne uz s jednim (tusim 230W/kanal).
jak jsem zminil, me hi-fi znalosti jsou predskolni, ale kdyz koukam na technicke specifikace, tak vystupni vykon edge zesilovacu je oproti azur 851W polovicni. prodejce beden me upozornoval, ze ty B&W 802D jsou ponekud narocne na zesileni. on sam je mel se dvemi monobloky po 500W, ale rikal, ze hraly slusne uz s jednim (tusim 230W/kanal).
Ten Edge A - Integrac je lepsi ako delenec rady 851. Navyse v tom uz mas aj solidny DAC. Clovek co to predava mam dojem ze sem chodil aj na forum.
Vykon povazujem za dostatocny. Namerali mu 138W do 8Ohm a 234W/4Ohm.
Bol merany az po 1Ohm zataz (kratkodobo), takze by mal zvladnut aj minimalnu Impedanciu 802D na urovni 3Ohm
https://www.hifinews.com/content/cambri ... lab-report
Vykon povazujem za dostatocny. Namerali mu 138W do 8Ohm a 234W/4Ohm.
Bol merany az po 1Ohm zataz (kratkodobo), takze by mal zvladnut aj minimalnu Impedanciu 802D na urovni 3Ohm
https://www.hifinews.com/content/cambri ... lab-report
ctyrka- Ahoj, pokud mohu poradit, nefixuj se tolik na Cambridge, je to zbytečné a zavírají se ti obzory.
V bazaru je tolik dobrých nabídek, chce to jen hledat a jezdit.
Já jsem po X tém hledání k Xtým repro zvolil zesilovač jen podle recenzí, když se náhodně vyskytl na bazaru a vyšlo to. Chce to ale vědět, co chceš a mít naposloucháno více značek, více modelů
Využil bych nabídku PavelDosko
V bazaru je tolik dobrých nabídek, chce to jen hledat a jezdit.
Já jsem po X tém hledání k Xtým repro zvolil zesilovač jen podle recenzí, když se náhodně vyskytl na bazaru a vyšlo to. Chce to ale vědět, co chceš a mít naposloucháno více značek, více modelů
Využil bych nabídku PavelDosko
dekuji vsem za komentare.
blesk666> velmi zajimave, kdyz jsem loni kupoval sve B&W, predchozi majitel mi zduraznoval, ze jsou na zesilovac opravdu "greedy". jak uz jsem zminil, on sam mel sestavu s dvema monobloky 851W (v rezimu 2x500W) a znelo to krasne. muj soucasny zesilovac dodava 120W na kanal pri 8Ohm, ale samozrejme jde o naprosto jinou klasu, nez vlajkova lod od od CA.
objem je aktualne relativne pekny, ale kdyz srovnam s predchozimi repro, ktere uhral bez problemu a s nimiz jsem si vystacil 10let, zvuk je s B&W jakoby zastreny, ne tak jasny, pri nizsich frekvencich rozmazany a dunivy. laickym pohledem jsem proto cilil na zesilovac alespon 2x200W (tedy dvojnasobek toho, co mam ted), idealne do budoucna pak zapojeni do monobloku 2x500W, jako jsem to slysel pri koupi repro. proto mi CA Edge 2x100W prisel nedostatecny, ale chapu, ze se jedna o diametralne jiny zesilovac, nez mam ted.
a propos, neodkazal bys me na nejaky vysvetlujici material pro zacatecniky na tema impedance/vykon beden/zesilovace, abych se dovzdelal? jak jdou tyhle dve veliciny ruku v ruce, co ovlivnuje co, abych si katalogove hodnoty dokazal lepe predstavit? jak je mozne, ze pri doporucenem zesileni pro B&W 802D tusim 50W-500W muze stacit 100W vykon zesilovace a nekdy je to malo?
Papolius> souhlasim, na bazar uz par tydnu koukam, nicmene u me jde aktualne o radikalni prerod sestavy, ktere jsem nadelil ponekud danajsky dar ve forme repro o x trid vyse. aktualne mam maly DAC od CA a integrovany zesilovac Marantz (2x120W/8Ohm) a gramofon. i proto je bez predzesilovace problematicke, vypujcit si koncovy stupen (dekuji Pavlovi za nabidku).
Idea je sehnat nejdrive odpovidajici predzesilovac (jako bonus by byl vcetne D/A prevodniku) a nasledne konec. u preampu mi prisel jako vhodny kandidat prave rada Azur 851, ktera vychazela v recenzich velmi solidne (napr. 851D, 851N, pripadne 851C anebo jen preamp 851E). Koukal jsem se i na SP Audio (min. tyden byl na prodej pouzity predzesilovac P1 za 20tis, ac bych pro zacatek musel jako DAC pouzivat svuj aktualni levny).
take jak uz jsem zminil, pri poptavce po 851D + 851W mi byl nabidnut predzesilovac a konec od Musical Fidelity. pri procitani recenzi jsem narazil i na znacku Rotel a jejich radu RB 1590, ktera snad nejakym zpusobem spolupracuje prave s B&W.
jak pises, moznosti je spousty, sestavu chci postavit na nedavno zakoupenych repro, ktere vsak nema uplne kazde studio, abych dokazal jezdit po poslechovkach a parovat preamp + konec prave k nim. Osobne ted vidim smysl v koupi predzesilovace a pokud se zadari a vyberu hned i koncovy stupen, uslyslim pravdepodobne posun o nekolik trid mnohem rychleji, nez jen v kombinaci s aktualnim integrovanym zesikem a D/A prevodnikem z me stare sestavy.
nicmene vazim si veskerych rad, je to pro me velky prinos, po vecerech mam zase co studovat a dovzdelavat se. diky.
blesk666> velmi zajimave, kdyz jsem loni kupoval sve B&W, predchozi majitel mi zduraznoval, ze jsou na zesilovac opravdu "greedy". jak uz jsem zminil, on sam mel sestavu s dvema monobloky 851W (v rezimu 2x500W) a znelo to krasne. muj soucasny zesilovac dodava 120W na kanal pri 8Ohm, ale samozrejme jde o naprosto jinou klasu, nez vlajkova lod od od CA.
objem je aktualne relativne pekny, ale kdyz srovnam s predchozimi repro, ktere uhral bez problemu a s nimiz jsem si vystacil 10let, zvuk je s B&W jakoby zastreny, ne tak jasny, pri nizsich frekvencich rozmazany a dunivy. laickym pohledem jsem proto cilil na zesilovac alespon 2x200W (tedy dvojnasobek toho, co mam ted), idealne do budoucna pak zapojeni do monobloku 2x500W, jako jsem to slysel pri koupi repro. proto mi CA Edge 2x100W prisel nedostatecny, ale chapu, ze se jedna o diametralne jiny zesilovac, nez mam ted.
a propos, neodkazal bys me na nejaky vysvetlujici material pro zacatecniky na tema impedance/vykon beden/zesilovace, abych se dovzdelal? jak jdou tyhle dve veliciny ruku v ruce, co ovlivnuje co, abych si katalogove hodnoty dokazal lepe predstavit? jak je mozne, ze pri doporucenem zesileni pro B&W 802D tusim 50W-500W muze stacit 100W vykon zesilovace a nekdy je to malo?
Papolius> souhlasim, na bazar uz par tydnu koukam, nicmene u me jde aktualne o radikalni prerod sestavy, ktere jsem nadelil ponekud danajsky dar ve forme repro o x trid vyse. aktualne mam maly DAC od CA a integrovany zesilovac Marantz (2x120W/8Ohm) a gramofon. i proto je bez predzesilovace problematicke, vypujcit si koncovy stupen (dekuji Pavlovi za nabidku).
Idea je sehnat nejdrive odpovidajici predzesilovac (jako bonus by byl vcetne D/A prevodniku) a nasledne konec. u preampu mi prisel jako vhodny kandidat prave rada Azur 851, ktera vychazela v recenzich velmi solidne (napr. 851D, 851N, pripadne 851C anebo jen preamp 851E). Koukal jsem se i na SP Audio (min. tyden byl na prodej pouzity predzesilovac P1 za 20tis, ac bych pro zacatek musel jako DAC pouzivat svuj aktualni levny).
take jak uz jsem zminil, pri poptavce po 851D + 851W mi byl nabidnut predzesilovac a konec od Musical Fidelity. pri procitani recenzi jsem narazil i na znacku Rotel a jejich radu RB 1590, ktera snad nejakym zpusobem spolupracuje prave s B&W.
jak pises, moznosti je spousty, sestavu chci postavit na nedavno zakoupenych repro, ktere vsak nema uplne kazde studio, abych dokazal jezdit po poslechovkach a parovat preamp + konec prave k nim. Osobne ted vidim smysl v koupi predzesilovace a pokud se zadari a vyberu hned i koncovy stupen, uslyslim pravdepodobne posun o nekolik trid mnohem rychleji, nez jen v kombinaci s aktualnim integrovanym zesikem a D/A prevodnikem z me stare sestavy.
nicmene vazim si veskerych rad, je to pro me velky prinos, po vecerech mam zase co studovat a dovzdelavat se. diky.
Úprimne , B&W 802D https://www.stereophile.com/content/bw- ... asurements nie sú "žiadna výhra".. Pomerne nízka citlivosť (89dB/2,83V, teda cca 86dB/1W), sú to reálne 4ohmové boxy, impedancia padá k 3ohm v pásme 100Hz-1kHz kde je maximum výkonu (tepla..), výrazne zdvihnuté pásmo 40-200Hz. Ak nebudeš robiť diskotéku, tak stačí zosilňovač cca 200W/4 ohm, ale potrebuješ koniec čo si poradí bez rastu skreslenia (aktivácie ochrany..) a prehrievania s impedanciou až k 2ohm. Teda predimenzovaný zdroj a hlavne poriadne chladenie, niečo s robustnými chladičmi po stranách
BVa> ok, takze to vlastne boura muj vysneny mytus ohledne alespon 200W/kanal (idealne 500W). ale znelo to s CA 851D + 2x 851W fakt pekne : )
budu muset pochopit vztahy mezi impedanci, vykonem a frekvencnimi pasmy. jinak samozrejme nepotrebuju ozvucit zadny sal, jedna se o sestavu 2.0 v obyvaku s dalsimi 2-3 sousednimi byty, tudiz posloucham tak na 1/3 hlasitosti maximalne, casto i mene.
nazev tematu by se tedy spise hodil jako B&W 802D: tipy pro zacatecnika na vhodny preamp+konec (rekneme do 150K czk). stejne porad posilhavam po tomto:
https://www.excelia-hifi.cz/cambridge-a ... w/1408.php
budu muset pochopit vztahy mezi impedanci, vykonem a frekvencnimi pasmy. jinak samozrejme nepotrebuju ozvucit zadny sal, jedna se o sestavu 2.0 v obyvaku s dalsimi 2-3 sousednimi byty, tudiz posloucham tak na 1/3 hlasitosti maximalne, casto i mene.
nazev tematu by se tedy spise hodil jako B&W 802D: tipy pro zacatecnika na vhodny preamp+konec (rekneme do 150K czk). stejne porad posilhavam po tomto:
A nebo si k tomu pořiď pořádný Déčko od Hypexu.To téměř netopí a utáhne toho hodně
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 4393.html
https://www.audiophonics.fr/en/power-a ... 14154.html
https://www.audiophonics.fr/en/power-am ... 4393.html
https://www.audiophonics.fr/en/power-a ... 14154.html
Převodník v tom, po čem pošilháváš je za ty prachy TOP a ten zesík je také výborný. Dostaneš "ale" velice neutrální zvuk...tyhle komponenty nemají příliš vlastního charakteru, což je vlastně výhoda...ctyrka píše: ↑05 zář 2022 12:23BVa> ok, takze to vlastne boura muj vysneny mytus ohledne alespon 200W/kanal (idealne 500W). ale znelo to s CA 851D + 2x 851W fakt pekne : )