Cd vs vinyl

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: Cd vs vinyl

Příspěvek od Zappadaddy »

Tak jsem poslouchal gramec cca 50 tisíc a porovnávali jsme s cd za půl mega Naim CD555 a rozdíl nebyl tak velký jak jsem čekal,cd hrálo lépe,zvuk z gramce byl velmi dobrý přesto se nevyrovnal digitálu za půl mega.Jěště jsem měl možnost slyšet top Clear Audio gramec(cena 300tisíc + hrot ) vs Meridian 808 a zde byl gramec lepší,zvul náramný.Závěr,gramec je výhodný,zvuk pravděpodobně lepší z gramce oproti cd ve stejné cenové hladině,do cd se musí vrazit mnohonásobně víc ,aby se vyrovnal vinylu.Pokud by měl někdo zájem mi předvést nějaký dobrý gramec v mé sestavě uvítal bych to. :)

jouda

Příspěvek od jouda »

Zappadaddy píše:Závěr,gramec je výhodný,zvuk pravděpodobně lepší z gramce oproti cd...
To je spise jiste nez pravdepodobne, fyzikalne dolozitelne :mrgreen:

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

mam CDP za cca 11000 aj gramo za cca 11000 a niektore, nie vela, tituly mam aj trojmo. To znamena LP, CD a Japan CD (SHMCD). No a musim povedat, ze LP hra jednoznacne najlepsie zo vsetkych formatov bez akychkolvek pochyb. Najvacsi rozdiel je medzi klasickym CD a LP. SHMCD sa dotahuje ale ta priestorovost a ta homogenita tam nie je.
Skusal som aj rozne woodoo s cdp , nozicky, podlozky, kable a neviem co vsetko este ale na gramec to proste nema. Je ale pravda, ze s LP ako takymi je viac prace a nie je to take pohodlne ako cdplayer. No myslim ze ten zvukovy zazitok za to stoji.

jouda

Příspěvek od jouda »

Kolego, pravdu díš *2thumbsup*

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

Este mala poznamka. Problem v kvalite zvuku pri prehravani LP vidim najmä v kvalite LP samotnych. Lebo niektore tie nove platne su proste strasne....!!

Odar

Příspěvek od Odar »

Tak isto, ako u CD. Prast, ako uhod.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Pro ty kterým hraje LP lépe než CD.
Zkoušeli jste nějakou náročnější hudbu (třeba operní sbor, či symfonický orchestr) u středu LP, nebo jen big beat či jednoduchý jazz na začátku LP?

jouda

Příspěvek od jouda »

Na nas nevyzrajes, zkouseli a porad lepsi nez CD *hura*

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Pocit z přehrávání je z mnohem lepší, ale zvuk (hlavně u klasické hudby) jen velice těžko, spíše ne. Je to jen můj názor.
Přesto mám jen gramofon. CD přehrávač leží zaprášený v rohu.

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

sostakovic píše:Pro ty kterým hraje LP lépe než CD.
Zkoušeli jste nějakou náročnější hudbu (třeba operní sbor, či symfonický orchestr) u středu LP, nebo jen big beat či jednoduchý jazz na začátku LP?
Ved prave tato "narocnejsia " hudba hra na LP vyrazne lepsie.
Ja osobne teda klasiku nepocuvam ( aj ked sa na to uz chystam, ze si nejake veci zakupim. cim som starsi tym ma to viac zaujima) ale mam kamarata, ktory ma dost drahe gramo (cca 30000 €) no a ma aj dost drahe a vyborne cd ( cca 35000) a pocuva len klasiku. No a to cd ani nepocuva lebo s tym LP sa to neda zrovnat. Neviem, nemam z jeho zvukmi hlbsiu osobnu skusenost ale ani nemam dovod mu neverit. Hlavne ked to pocujem (sice o par levelov nizsie) doma.

Kokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokin »

anawak
Omlouvám se za OT, ale zajímal by mě zbytek sestavy tvého kamaráda(konce, repro), když gramec a cd za 35000 éček jsou "dost drahé". :)

Také si myslím, že ve stejné cenové kategorii bude mít navrch gramec. Asi bude záležet i na zbytku řetězce. Já preferuji CD, jelikož celou sbírku muziky mám v tomto formátu a k analogu jsem zatím nepřičichl tak, abych se rozhodl budovat duplicitně i analogovou větev. Ale co není, může jednou být, ovšem víme, na čem to hlavně záleží. :(

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

to KOKIN,

Sorry priatelu ale na zaklade extremne zlych skusenosti s prezentovanim zostav na nasich forach (zvlast zostav drahych), nebudem uvadzat ziadne podrobnosti. Dufam a vlastne verim, ze to pochopis.

Svojim predoslym prispevkom som chcel najmä povedat, ze pokial postavime vedla seba GRAMO vs. CDP v rovnakej cenovej urovni, ( ci uz je to hladina 1000 Eur, 10000 Eur alebo 30 000 Eur) tak je predpoklad ( a moja osobna skusenost), ze Vinyl zahra lepsie.
Ci je to tym, ze je to uchu prirodzenejsie alebo je to tym , ze to skutocne hra lepsie, uz necham na tunajsich odbornikov a nejdem sa do tychto uvah a debat pustat.
Pre mna osobne ma vinyl akysi "treti" rozmer a nie je to tak "ploche" ako CD.

Pred cca 3 rokmi som mal doma PJ RPM 10 s prenoskou Ortofon Jubilee a zosikom Electrocompaniet. Vseho vsudy kombinacia za ( uz fakt neviem presne ale cca 3500 Eur povedzme), a mal som tiez vynikajuci CDP Marantz SA 7 S1 (ktoreho cena bola okolo 7000 Eur). No pri pocuvani a porovnavani rovnakych piesni som proste musel konsattovat, ze aj o polovicu lacnejsia Gramo zostava hrala vyrazne lepsie.
Tak by som teda mohol povedat aj to, ze aj lacnejsia gramo zostava zahra lepsie ako drahsie CDP. To by som uz ale asi poburoval tu pritomnu verejnost. A to samozrejme nechcem. Ono to forum nie je zase az take slobodne ako sa tvrdi, vies.

To je cele. Debaty o tom, kto ma ake zostavy a kolko stali uz necham ladom. Nie je to v tomto vlakne vobec podstatne.

Kokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokin »

anawak
já chápu, ale ty jsi asi nepochopil mě. Já nechtěl abys tu psal konkrétní věci, spíš jsem se zamyslel nad pojmem "dost drahý".
Také proto jsem tam umístil smajlík, a předem se omluvil za OT.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jak jsem psal,moje přesvědčení je ,že gramo ve stejné ceně je zvukově lepší a podstatně.Na gramec se do budoucnosti určitě chystám)po této zkušenosti z dvou poslechových akcí).Je fakt,že gramec za 50t mne neočaroval,ale ten Clear Audio ano http://www.needledoctor.com/Clearaudio- ... -Universal
Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Jěště dodatek,pokud si pořídím gramec bude jen kvůli maximálně 100 titulůmˇ= srdcovkám,cd zůstavají,peníze hrají velkou roli v rozhodování jedince. :cry:

Odpovědět