BVa píše:...Je to pekná nostalgia (tiež sa rád pozrime na parnú lokomotívu..), ale s nástupom CD sa mi "uľavilo" a 15 rokov som ani jednu LP nevybral z obalu. CD je po všetkých stránkach (dynamika, šum, vernosť,degradácia záznamu prehrávaním) neporovnateľne lepšie médium ako gramo. Že v poslednej dobe vyrástla asi generácia hluchých zvukárov , ktorí generujú nepočúvateľné nahrávky, nie je chyba toho záznamu...
Naprostý souhlas.. Prošel jsem si podobným vývojem.. Svůj první CD přehrávač jsem si koupil někdy v r. 1989 a to tuším z Kanady importovaný Prosonic XY.. Stál tehdy asi 6.500,- Kč a byl to - posuzováno dnešními nároky - ultra entry level model.. Nicméně i tento přístroj mě po vložení CD s kytar. skladbami v podání L. Brabce (
http://www.supraphon.cz/cs/katalog/data ... itulu=3151), které jsem kupodivu zakoupil (souběžně) v témže obchodě

, naprosto ohromil..

Pochopitelně svým úžasně jasným, detailním, vyrovnaným, subj. přirozeným zvukem, jež byl prost jakýchkoli šumů, praskání, lupanců apod.. I zajásal jsem a řekl si : " Sekale, to je přesně ono"..

V rel. krátké době byl pak gramofon přesunut do police a přikryt, posléze byl uložen do krabice a již v ní setrval a to nějakých 20 let.. Bohužel jsme po listopadu 1989 doplatili na železno-oponní izolaci, což mělo neg. efekt nejen v rel. pomalé dostupnosti CD nosičů, ale zejména v oblasti finanční (resp. platové).. Z tohoto důvodu jsem si pořídil kaz. magnetofon Technics RS-BX747, čehož dodnes lituji.. O příčinách mého zklamání jsem zde již dříve psal, takže to nebudu znovu opakovat..
Závěrem bych tedy již pouze pronesl poměrně otřepanou, ale stále platnou frázi -
DIGITAL FOREVER...
P.S. Všechny kvalitní LP nahrávky (Praž. Výběr; Stromboli apod..) jsem si postupně sehnal na CD a jsem zcela spokojen...