Čím nahradit Quadral Montan?

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Čím nahradit Quadral Montan?

Příspěvek od dadaft »

ne: iQ90 - stejné měniče a pojetí, chatrnější ozvučnice, odlišná výhybka (XQ40 mají stejné výhybky jako řada Reference, což je total brutal, a kvalitou zpracování a vizáží jsou mnohem blíž hornímu než dolnímu konci). a iQ10 vlastním.
mně zvuk KEF učaroval - je prostě průzračný. nevím, jak na basech, to by sis musel zhodnotit sám, ale příjde mi, že každá věc má svůj charakter, ale přitom to všechno drží dohromady nějakou nádhernou silou (to bych pasoval na hlavní trumf Uni-Q) - všechno pumpuje v dokonalém souladu - když třeba v totální ptákovině Happy Feet na ledové planině zpívaly a tancovaly tisíce 3D animovaných tučňáků, byl jsem prostě ohromený.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Kefů je z druhé ruky v lepších řadách aktuálně na webu málo. Musel bych to slyšet. Jestli bude příležitost, tak si ji nenechám ujít. Beru to jako tip na značku, kterou jsi si teď oblíbil. Ani jeden jsme to ale neslyšeli, takže o tom teď těžko říct něco dalšího.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Hlava píše: Tomu sdělení moc nerozumím. Jedinou možnost, která mě napadla jsem odhalil - aktivní Studery, který splňovaly tvůj finanční a podle mě i zvukový limit.
Nic víc mě moc nenapadá. Občas někdo pochvalně píše o aktivních Dynaudiích, ale netuším co to stojí. Anebo zkusit nějaké aktivní studiovky (myšleno z profi scény)? Myslím si, že jinak než aktivem to nevyřešíš, aby to nebyl krok zpět, protože průšvih je, že menší pasivní bedna za ty peníze nebude nejspíš tak dobře hrát jak ta stávající větší.
Tak jsem si projel co se tak vyskytuje např. na eBay. Kromě profláknutých Dynaudií BM či Air jsem viděl pár Tannoy, zřejmě spíš nižší modely. Zajímavé jsou monitory Adam s páskovými výškáči, ty z řady S či SX už jsou docela pálka, tam už jsme na cenách např. aktivních ATC. I některé Focaly vypadají zajímavě. Ale zastavím se např. u poslední možnosti. Zvuk repro od Focalu se mi nikdy nelíbil a teď jak to bude u monitorů? Navíc je většina těch studiových monitorů laděná na near field a já poslouchám ze tří metrů. Do toho se trefí až Dynaudia Air. Je to pro mě úplně neznámý svět, kde se míchá rozumný přístup, který ale obětuje design, s úplně stejně vypadajícími typy, které asi nebudou zvukově tak dobré. Co možnost digitálního připojení? Skoro nikdo to tu nebude znát, prodejnost zoufalá, nutnost přivést elektriku a dát to na nějaké stojany (nemůžu kvůli dceři) či poličku...

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Focaly vyzadujou odpovidajici partnery k sobe, potom hrajou velmi dobre. Muzikanti maji jine pozadavky, monitory maji na nahravani zpravidla a tam jim to staci. Michani a mastering pokud si to muzou dovolit probiha uplne jinde a na jinem zarizeni. Mimochodem za prachy co do toho chces dat nemas sanci poridit slusnou bednu pokud nebudes mit vyslovne stesti a nekdo nepujde s cenou velmi vyrazne dolu.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

TomasT píše:Mimochodem za prachy co do toho chces dat nemas sanci poridit slusnou bednu pokud nebudes mit vyslovne stesti a nekdo nepujde s cenou velmi vyrazne dolu.
Mám z toho podobný pocit. Ty Quadraly se mi podařilo koupit díky vratce daně vloni a pořád nenacházím vhodného kandidáta pro downsize. Buď je vysoká cena nebo mám obavy o výsledek zvukově.
Jinak s těmi monitory nemám na mysli ty kostky poházené po pódiu při koncertu, ale monitory, které by zřejmě měly být určeny pro mixování ve studiu. Tak jsem pochopil určení těch beden, co jsem našel. Možná tomu nerozumím (asi to tak je), ale na čem se tedy provádí míchání a mastering?
A konkrétně ty Focaly jako jedny z mála mají i pěkně vypadající monitory, např. řada SM6. Tys měl možnost slyšet něco z těchto profi?

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

google - obrazky - mastering studio nebo mastering studio speakers. Rozhodne to nejsou monitorky za par tisic, pokud teda to masteringove studio neni v pokojicku.

Slysel jsem adamy, dynaudio, aps, behringer, krk, BW, alesis a kdo vi co jeste. Hodnotit nebudu. Bedna podle mne ma mit alespon 12" bas a minimalne tri pasma.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

TomasT píše:google - obrazky - mastering studio nebo mastering studio speakers. Rozhodne to nejsou monitorky za par tisic, pokud teda to masteringove studio neni v pokojicku.

Slysel jsem adamy, dynaudio, aps, behringer, krk, BW, alesis a kdo vi co jeste. Hodnotit nebudu. Bedna podle mne ma mit alespon 12" bas a minimalne tri pasma.
12" bas se mi sem nevejde ani jako takový. Ale jinak názoru rozumím a děkuji za příspěvek. Přesto si neodpustím dotaz. Mezi těmi monitory zmíněných značek byly ale rozdíly, ne? Některé jsou přímo pro near field a tam trochu chápu menší basák - blízkost ho nenahradí, ale přesto to může fungovat ne? No a větší monitory nebo ty třípásmové modely mají už basáky, i když ne zrovna 12", tak 8-10" mají. Mrknu na google obrázky, třeba uvidím něco nového. Ty mnohatisícové sestavy pro pořádný mastering a spol. se vyskytují i v našich studiích?

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

Tomas : Už i ty Brute ??

agavel : no v jak kterých , ale ano vyskytují.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

TomasT píše:google - obrazky - mastering studio nebo mastering studio speakers.
Zas mi tam vyjely ty stvůry co teď dělají v Petrofu. Ta fabrika se mi nějak začíná tlačit do života horem dolem. Naštěstí jsem velikostí bytu ušetřen jak piana, tak repro větších než stávajících.
Jinak tam docela častou jsou obrázky těch monitorů, o kterých jsem mluvil. Někdy doplněno subem. Pár výjimek s vysokými modely Focalu nebo B&W.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

A co si pořídit větší byt ? Je to sice investice o něco větší, než do nových beden, ale má to jenom samé výhody :-) *offtopic*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Renown píše:A co si pořídit větší byt ? Je to sice investice o něco větší, než do nových beden, ale má to jenom samé výhody :-) *offtopic*
Chvíli jsem přemýšlel, jestli ti nemám tvůj příspěvek nahlásit jako nevhodný. Ale řeknu to v klidu: dávám přes dva roky dvě třetiny příjmu za splátky na byt a zatím jsem se moc z místa nepohl. Holt špatný město. Nebýt toho, tak mám na hifi peněz jako šlupek. V lednu uvidím, jestli bude výplata aspoň taková, co v roce 2006. Ještě bys mi mohl nabídnout přestěhování jinam 8-)

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Hlava píše:Anebo je tu druhá možnost, vysvětlit manželce, že ji na Montanech nemá co vytáčet ... *hura*
má pravdu predsedo

inak, predyhovanie nie je žiadny problém. Teda aspoň pre mňa. Ak by si nebol tak ďaleko, dokázal by som Ti pomôcť.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

T-M vzdyt vis sam nejlip co se mi vali pod posteli a neda mi spat, doufam ze se to uz pohne.

Ano rozdily tam byly jako prase, od neposlouchatelneho hnusu po jakz takz neco co se dalo prezit, ale super to nebylo nikdy ani nahodou. Slysel jsem i velke dynaudia a taky se mi nelibily, kdyz je clovek zmlsany, tak mu potom toho dost i smrdi... Ja nevim jestli to je tady vseobecne znamo, ale kdyz se dela deska, musi tu desku prehrat bez destrukce i jezevcik, minivezicka atd. Muzem vsichni hadat k cemu ty mini monitory asi jsou. Moje "reference" jsou kolegovo diy v bratislave, nikdy jsem nic lepsiho nez u nej neslysel.

MMM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMM »

to TomasT

Můžu se zeptat, čo je to take hente one kolegovo DIY? Díky.

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Snad se Cough nebude zlobit když to sem postnu

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... sc&start=0

Odpovědět