Tak Compacty jsou doma a o víkendu tu bude taková menší sešlost, porovnáme s Quadraly. Co to zatím poslouchám, tak charakter je jiný.
Quadraly jsou více v pohodě, relaxované, mají na mé sestavě měkčí basy, kterých je rozhodně víc. Jdou hloub, ale asi by pomohl silnější zesák.
Compacty jsou analytičtější, na hranici toho, co je příjemné pro delší poslech. Na ten jsem ještě neměl moc čas a budu mu přikládat velký důraz. Díky této vlastnosti je velmi dobře slyšet špatné nahrávky, respektive člověk daleko snáze pozná co je synťák, co je násilně namixovaný prostor atp. Na těchto soustavách věřím tomu, že bude slyšet rozdíl výměny kabelů a ostatní drobnosti tohoto typu. Basy jsou tvrdé, soustavy nejsou příliš rozehrané. S duněním není problém. Mají vyšší citlivost, což je škoda, anžto tak využiju zase menší část regulace hlasitosti. Směrovost soustavy mi připadá větší než u Quadralů.
Čím nahradit Quadral Montan?
Re: Čím nahradit Quadral Montan?
No takhle bedna bude určitě rychlejší než ten tvůj quadrál. A co si tak matně vybavuju tak tvoje budky budou určitě víc maskovat nedostatky nahrávek než tyhle nový kousky. Což jsi ted sám napsal. Měkčí basy to je to co třeba mě osobně vadí nevěřím že to je slabým zesilovačem. Mě to po každý přišlo jako pomalá bedna. Slyšel jsem i jiné quadrály.
Kdyby jsi mohl prozradit dělící frekvence a jakými to je osazeno měniči byl bych velmi rád
On to asi Pan Jargaš říkal ale já už si pamatuju prd.
Kdyby jsi mohl prozradit dělící frekvence a jakými to je osazeno měniči byl bych velmi rád

Budeme pak asi admina muset požádat o přesunutí do nového vlákna, zvlášť jestli si je nechám.
Ale k věci. Quadraly pomalý? Nevím, asi nejsem posluchačem žánrů, ve kterých by to vadilo. Ty posloucháš tvrdou muziku, kde mají bubeníci úžasné hodnoty rpm. Rychlejší je pak asi dokonalé. Nezapomínal bych ale na pohodu v muzice, což u tvrdé muziky není to, co hledáš. Mě Quadraly u Hlavy přišly velmi zajímavé a pocit měkkých basů jsem tam neměl. U mě má místnost výrazné změny charakteristiky dle místa poslechu. Zrovna v poslechovém místě je zesílení basů, které je už trochu zatlumené knihovnou. Na druhou stranu je reprodukce Compactů nezvykle suchá, trochu připomíná Mission (na basech). Basa tvrdí muziku. To je tu takové dvojsečné - basy jsou jaksi tvrdé, ale je jich tak nějak méně. Teď jedu jenom přes Compacty, v rámci poslechové session bych to rád porovnal a slyšel i názor ostatních lidí. Trochu to eliminuje psychoakustiku.
Ale k věci. Quadraly pomalý? Nevím, asi nejsem posluchačem žánrů, ve kterých by to vadilo. Ty posloucháš tvrdou muziku, kde mají bubeníci úžasné hodnoty rpm. Rychlejší je pak asi dokonalé. Nezapomínal bych ale na pohodu v muzice, což u tvrdé muziky není to, co hledáš. Mě Quadraly u Hlavy přišly velmi zajímavé a pocit měkkých basů jsem tam neměl. U mě má místnost výrazné změny charakteristiky dle místa poslechu. Zrovna v poslechovém místě je zesílení basů, které je už trochu zatlumené knihovnou. Na druhou stranu je reprodukce Compactů nezvykle suchá, trochu připomíná Mission (na basech). Basa tvrdí muziku. To je tu takové dvojsečné - basy jsou jaksi tvrdé, ale je jich tak nějak méně. Teď jedu jenom přes Compacty, v rámci poslechové session bych to rád porovnal a slyšel i názor ostatních lidí. Trochu to eliminuje psychoakustiku.
Sám vím jaký vliv na zvuk má rozehrání měničů třeba u mě to trvalo opravdu dlouho. Je dost možný že ty basáky a středy potřebují jen pořádně rozehrát možná proto to působí plechovým zvukem. Nevím co je v tom za měniče. Jinak vím co to je pohoda při poslechu. Jsou to první bedny z kterých vydržím poslouchat i Dianu Krall
Proto jsem si koupil to co jsem si koupil. Doufám že ty bedny poctivě rozehráváš a jede to tam celej den aby byly trochu ve formě.
Třeba já osobně bych už do ničeho jinýho než pásku na vejškách nešel. Na jak dlouho to máš zapůjčeno ?

Proto jsem si koupil to co jsem si koupil. Doufám že ty bedny poctivě rozehráváš a jede to tam celej den aby byly trochu ve formě.
Třeba já osobně bych už do ničeho jinýho než pásku na vejškách nešel. Na jak dlouho to máš zapůjčeno ?
Měniče jsou tam Vifa. Výškáč by měl jít poměrně nahoru. Pásky Quadralů mi nevadily, u AC jsem měl pocit divné reprodukce, kde těch výšek bylo nějak příliš. V podstatě podobné je to teď, ne nijak špatné, je tam daleko více vidět do nahrávky, ale jak příjemné bude to poslouchat několik hodin? Mission byly v tomhle v pohodě, Quadraly taky a to tam teda je slyšet daleko více detailů, než z Missionů. Quadraly mají dle mého širší pole, ve kterém zvuk zní stejně. Compacty jsou více směrové. Plechově nehrají, to není ten případ. Jako plechovou reprodukci bych označil spíše problém některých komponentů, i když některé mnou slyšené Focaly bych tak taky možná nazval.
Měl jsem toho za poslední dny doma více, než za delší čas předtím. Aktuálně mám doma např. troje bedny. Výsledky nejsou definitivní, ale je pravděpodobné, že mé Quadraly najdou dalšího šťastného majitele. Poslech více přístrojů v domácích podmínkách bych shrnul citátem ze SZ, co jsem psal Mike:
Po poslechu na třech bednách a více kabelech můžu říct jen tolik: Je to způsob, jak se dozvědět, co je samotná nahrávka a co je charakter sestavy. Když neznáš originál, jiná cesta asi není. Zjistíš, že něco, co ti vadí, je přímo v dané nahrávce. V tomhle mají chlapi z hifi studií obrovskou výhodu, kterou většina z nás nemá.