Čím nahradit Quadral Montan?
Re: Čím nahradit Quadral Montan?
JJ, naprosto presne, akorat ja to teda slysel az v kombinaci s aktivni vyhybkou (totalni predelany behringer) a trema DPA380 a poslechovkou kterou upravovala firma na miru. Mne se to velmi libilo, z tohoto systemu ty cd dostavaji jiny rozmer. Takto by podle mne mel vypadat vyspely system. K takovemu bych se chtel jednou dopracovat. V porovnani s timto jsou jakekoliv male bedny jak radiobudik. Hodne se mi libi i dalsiho kolegy ACR-ka, ale nesedi mne moc ty pasky, i kdyz si na ne umim zvyknout. Verim ze do panelaku to neni. Proto i elektry co mam jsou prechodna zalezitost a az budu mit podobne boudy, focaly jdou z domu... Taky jsem mohl napsat vymen quadraly za elektry, ale je to z blata do louze. Zit bych umel urcite i s Aconovo boudama -))
Já jsem to nemyslel nijak zle, pokud se Tě to dotklo tak se omlouvámRenown píše:
A co si pořídit větší byt ? Je to sice investice o něco větší, než do nových beden, ale má to jenom samé výhody
Chvíli jsem přemýšlel, jestli ti nemám tvůj příspěvek nahlásit jako nevhodný. Ale řeknu to v klidu: dávám přes dva roky dvě třetiny příjmu za splátky na byt a zatím jsem se moc z místa nepohl. Holt špatný město. Nebýt toho, tak mám na hifi peněz jako šlupek. V lednu uvidím, jestli bude výplata aspoň taková, co v roce 2006. Ještě bys mi mohl nabídnout přestěhování jinam
Ne, tak nějak to beru jako fór a kdo se zlobí pro legraci je vztahovačný. Tohle bylo v mezích, co beru jako srandu. Ostatně jsi mi psal zajímavější podněty v SZ.Renown píše:Já jsem to nemyslel nijak zle, pokud se Tě to dotklo tak se omlouvám
A co říct na názory zkušených bardů? No ano, uměl bych si taky představit např. Aconovy bedny (i když mám k věcem od Focalu nedůvěru) a stejně tak i ostatní zmíněné. Rozhodně to ale není downsize. Panelák nemáme, ale místa nazbyt taky ne. Postnu sem nebo do svýho vlákna foto, jak to tam teď vypadá. Asi těžko vyměnit Pasat za Felicii nebo Lupo a čekat podobný výsledek, jen na nákup to člověka odveze taky.
Pokud tedy downsize, tak to vypadá, že při snaze o zachování kladů stěží nalezneme vhodné menší bedny, možná aktivy, které se zase nevlezou cenou. Nemám moc dobré zkušenosti se subwooferem, ale není to cesta, jak doplnit menší sloupovky? Ale slušný sub, tam zase narážíme na celkou cenu za změnu.
Ohledně předýhování nevím nevím. Není to jednoduchá hranatá krabice, asi postnu někam fotky. Jsou tu teda šikovní konstruktéři pěkných beden vlastní výroby, zkusím to celé ještě nějak zvážit.
Asi zatím ženě vysvětlím, že musí chvíli počkat.
Hele řeknu ti to jako člověk co bedny staví : Tvůj požadavek nemá řešení - pokud chceš bednu menší NIKDY to nebude lepší než to co máš (a nebo velmi těžko za rozumnej peníz) , quadral dělá bedny obecně docela dobře znějící speciálně na spodku pásma takže cokoliv menšího bude mít horší basy , středové pásmo asi bude možné mít lepší ale může se stát, že ti pak nová bedna bude připadat taková nějaká tenká, uječená a sterilní....
Takže downgrade rozhodně nedoporučuji !
Takže downgrade rozhodně nedoporučuji !
Dá se obecně to co popisuješ nahradit kvalitním subwooferem? Myšleno jedním kusem, ne do sterea. Ale už jsi zmínil sám tu cenou stránku, takže je to asi prozatím pasé.
Jo a tenká, tomu rozumím, to si umím představit. Uječená ani ne, tam jsem slyšel menší soustavy, které byly v tomto směru velmi v pohodě.
Jo a tenká, tomu rozumím, to si umím představit. Uječená ani ne, tam jsem slyšel menší soustavy, které byly v tomto směru velmi v pohodě.
Ano znám taky takové - ale taky znám cenu za kterou je toho dosaženo a těžko říct co je z toho z dlozuhodobého hlediska horší.
Pokud ovšem není kompromis tvým trvalým programem tak to není řešení - jistě dají se postavit hezky znějící malý budky , a myslím že se mi několik z nich opravdu povedlo - nicméně stále je to hračka.
Řeknu to asi poněkud obhrouble ale přesně to vystihuje podstatu - je to asi jako prohlížení Pxxx stránek versus opravdová ženská.
Pokud ovšem není kompromis tvým trvalým programem tak to není řešení - jistě dají se postavit hezky znějící malý budky , a myslím že se mi několik z nich opravdu povedlo - nicméně stále je to hračka.
Řeknu to asi poněkud obhrouble ale přesně to vystihuje podstatu - je to asi jako prohlížení Pxxx stránek versus opravdová ženská.
Máš pravdu, péčko člověka nikdy nedokáže tak doopravdy nas.at jako opravdová ženská. Asi bude hajzldekl největším klepadlem na bránu hifi.T-M píše:Řeknu to asi poněkud obhrouble ale přesně to vystihuje podstatu - je to asi jako prohlížení Pxxx stránek versus opravdová ženská.
Zrovna poslouchám Stivína, živáč z Agharta klubu a mám pocit, že tyhle konkrétní Quadraly moc pěkně hrají nejen basu, která tvrdí muziku. Starší pecky od Sheryl Crow se taky moc líbily.
pozeral som foto v Tvojom vlákne a mne sa to nezdá, že by boli tak veľké aby zavadzali a to, že dyha nesedí s nábytkom je OK. Bedne majú byť iné a má byť vidieť, že to nie je sekretár na chujoviny.
Určite máš inak skvelú manželku, no do bední nech sa nestará. Baby to nechápu, nemajú k tomu vzťah, nerozumejú sa tomu. Tak ako my nechápeme ich radosť z nejakého 25ml priblblého parfumu alebo kúska žltého kovu s priesvitným šutrom za nehorázne peniaze.
Určite máš inak skvelú manželku, no do bední nech sa nestará. Baby to nechápu, nemajú k tomu vzťah, nerozumejú sa tomu. Tak ako my nechápeme ich radosť z nejakého 25ml priblblého parfumu alebo kúska žltého kovu s priesvitným šutrom za nehorázne peniaze.
-
boxer
Budu drsnější než Renown.
Nevyměňuj příbytky,vyměň manželku.
Nevyměňuj příbytky,vyměň manželku.
Až to budu chtít udělat, respektive až to budu chtít vyřešit zde, tak si na to založím vlákno. A doufám, že budete mít minimálně stejný počet tipů, jako teď.boxer píše:Nevyměňuj příbytky,vyměň manželku.
Komoda na chujoviny nám dorazila společně s těmito kousky. Je pravda, že k nim sedne více než ty bedny. U nich mi akorát vadí, že podlaha je javor, stolek ořech/bříza. To všechno mi tak nějak ladí. Ale ta dýho Quadralů je sama o sobě nějak dráždivě laděná, i když ne tak oranžově, jak to vypadá na fotce.Acon píše:pozeral som foto v Tvojom vlákne a mne sa to nezdá, že by boli tak veľké aby zavadzali a to, že dyha nesedí s nábytkom je OK. Bedne majú byť iné a má byť vidieť, že to nie je sekretár na chujoviny.
Určite máš inak skvelú manželku, no do bední nech sa nestará.
Napsal jsi to dobře i v té druhé části. Určitě mám jinak skvělou manželku. Rád bych ji měl ale skvělou bez přívlastků. V hifi je ale myslím vcelku tolerantní respektive tyto bedny už přesáhly mez, se kterou je schopna sama něco udělat. Váží asi stejně a ty bedny jsou v početní přesile.
Asi by se slušelo vlákno nějak uzavřít, alespoň dočasně.
Dospěl jsem k rozhodnutí, že momentálně nemám kandidáta, po které bych šel. Budu nadále sledovat scénu a poslouchat, pokud to bude možné. A třeba časem... Pokud bude mít někdo potřebu něco připsat, nevadí. Kdybych naopak já něco objevil, určitě se tady nebo v mém vlákně o tom dozvíte.
Dospěl jsem k rozhodnutí, že momentálně nemám kandidáta, po které bych šel. Budu nadále sledovat scénu a poslouchat, pokud to bude možné. A třeba časem... Pokud bude mít někdo potřebu něco připsat, nevadí. Kdybych naopak já něco objevil, určitě se tady nebo v mém vlákně o tom dozvíte.
Revox Agora B.
Ty tam visí už tři roky a je to neexistující inzerát za nesmyslnou cenu.
Poslední legrační příspěvky doplním sdělením, že možná budu mít doma Elektrosystem Compact respektive Sendsound Compact WZ5, jak kdo chce. Slyšel jsem je zatím třikrát a vždy jsem z nich byl nadšený. Cena se teď nějak pohnula a třeba by to šlo. Rozměrově to je oproti Quadralům tak nějak nastejno, někde víc, někde míň. Dám pak vědět, zda to je či není vhodná náhrada. Možná budou jedny Quadral Montan MK V na prodej, ale to je zatím předčasné.
Moc odkazů není a přímo u výrobce to stojí za houby, tak aspoň toto.
Moc odkazů není a přímo u výrobce to stojí za houby, tak aspoň toto.