Dac v Lumin T3

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Re: Dac v Lumin T3

Příspěvek od zdenek57 »

Chtěl bych znatelnější prostor ,výraznější “3 D” ,větší transparentnost, rozlišení při zachování “lampového” charakteru zvuku.
Jiný DAC by my to mohl umožnit byť to finančně nemusí dávat pro někoho smysl.
Je my jasné že na to má velký vliv akustika poslechoveho prostoru i zbytek sestavy.
Jak jsem dříve uvedl současnou sestavu mám za vyřešenou(?🙂)
Možná narazím na limit sestavy a dál to nepůjde.
Zatím jsem na začátku.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

A ten zvysok zostavy je aky? Akustika priestoru?

Lebo kludne moze byt ovela lepsi upgrade nejaky preamp ..

Cipove (ess/akm) DAC budu hrat relativne podobne, potom mas r2r, ktore su loteria, ci ti sadnu, no a potom hocijake FPGA alebo lampove komstrukcie, kde uz sa ale hybes trochu inde cenovo.

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

Myslím, že máš jen jednu cestu. A tou je poslech. Jedině poslechem zjistíš jestli ti nějaké jiné DAC bude vyhovovat a jestli se někam posuneš. A možná že zjistíš, že se nikam neposuneš... Proč ?
Řešíš tady streamer s poměrně špičkovým DAC. A co zbytek sestavy ? Musíš mít asi hodně dobrý zesilovač a ještě lepší repro... Ale to asi víš, když řešíš začátek zvukového řetězce...
Na nějaké parametry se vyprdni. jestli nějaký DAC bude mit o jednu nebo dvě nuly lepší zkreslení, na tom vážně nesejde. Důležité je, jak to slyšíš a jak ti to sedne do sestavy.
Běž do nějakého studia a poslouchej a porovnávej. A zkus si oproti záloze i nějaké to DAC půjčit.
Recenze jiných lidí jsou čistě subjektivní záležitost a měření je spíše pro lidi co se honí za parametry...
Toť můj názor.

Čus.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Mohl bys trochu rozepsat, jaké rozdíly jsi vnímal při zkoušení DACů do 30K oproti Luminu?

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

K DACům pod 30 tis.Všechny hrály dobře .Omlouvám se ale nebudu rozepisovat své pocity ,Nevládnu tolik perem .Pro mne bylo důležité že vždy byl T3 na mé sestavě a pro mé uši lepší. Ještě k Chordu, poslouchal jsem modely pod Chord Hugo 2.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

a jaky je tedy "zbytek" tve sestavy?

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Leben CS 300 X ,Harbeth SHL 5 Plus XD

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

No, to mas velmi specificky ladeny zvuk, tam ti malokto pomoze.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Chtěl bych znatelnější prostor ,výraznější “3 D” ,větší transparentnost, rozlišení při zachování “lampového” charakteru zvuku.
Možná bys mohl poslechnout tyhle Metronome v Amarock studiu. IMHO by mohly splnit Tvá očekávání.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Možná bys mohl poslechnout tyhle Metronome v Amarock studiu. IMHO by mohly splnit Tvá očekávání.
Předražená francouzská záležitost s dnes už trochu zastaralými čipy AK4497,které používá např. levný TOPPING D70 :mrgreen:

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@Tomáš: Trochu úsměvná reakce. Evidentně jsi ješte vedle toho Toppingu Metronome neslyšel.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

rozhodne by som sa vyhol DAC-om ktore mozno v istej kombinacii su “prijemne” ale par dni dozadu som vo velmi slusnej zostave porovnaval PS Audio Direct Stream DAC s Chord Dave a aj samotny majitel konstatoval ze to s PS Audio bolo poddekove a aj bas bol maznuty. Majitel si dany DAC kupil uz davnejsie, ale so zamerom mat “analogovesjsi” sound, ale sam dnes vnima DAC ako najvatsiu brzdu v zostave.

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

Začínal jsem na topping d50s pak topping d70s oboje dobře měřilo podle ASR a nehrálo špatně ale něco tomu chybělo pak jsem šel do tt2 a to bylo ono i když to asi neměří tak dobře o to líp to hraje později jsem přidal m-scaler a zdá se mi to lepší než Dave.Je potřeba si to co chceš koupit poslechnout nejdřív než něco koupíš.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Dave a TT2 (bez Mscaleru) som mal doma vyse tyzdna na porovnanie a Dave mal najma prirodzenejsi, “mäsitejsi” a hladsi vokal a “kludnejsie” vysky. Zaroven tie vysky sli akoby dalej, bez toho aby “tlacili” na pilu. Celkom som s ohladom na cenu chcel aby aby som to pocul inak, ale nechcel som si klamat, ked uz som mal dat viac penazi za DAC. TT2 tiez ale nie je vobec zly a s Mscalerom to moze byt super

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Zajímavé. Když jsme u Chordů, tak moje preference Dave versus TT2 (s M-Scalerem a bez něj):

1. Oba s M-Scalerem: Dave s M-scalerem pro mě lepší než TT2 s M-Scalerem - v reprosestavě a při porovnání s externím sluchátkovým zesíkem. Slabinou Davea pro mě je sluchátkový výstup, takže třeba Susvaru můžu jen z něčeho externího. TT2 Susvaru "utáhne" obstojně.

2. Oba bez M-Scaleru: Dave lepší než TT2. Dovětek ke sluchátkům platí i zde.

3. Dave BEZ M-Scaleru versus TT2 s M-Scalerem. Toto porovnání jsem nikdy neprovedl, ale jsou lidé, kteří tvrdí, že TT2 s M-Scalerem je možná lepší než Dave bez M-Scaleru. Osobně fakt nevím a netroufnu si říct.

Odpovědět