Dac v Lumin T3

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dac v Lumin T3

Příspěvek od koudy42 »

Jeste se nabizi otazka jake je osazeni Lebena :), protoze tube-rolling udela efekt vymeny pristroje a vyjde na zlomek financi *thumbs up*.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

hřebik: podla toho co si napisal sa zhodneme (bod 2) bez Mscaleru je Dave lepsi ako TT2. (TT2 ma vykonnejsi vystup pre sluchatka - hlavne pre hladove Susvara urcite plus)

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

blesk666 píše:
03 pro 2023 18:19
rozhodne by som sa vyhol DAC-om ktore mozno v istej kombinacii su “prijemne” ale par dni dozadu som vo velmi slusnej zostave porovnaval PS Audio Direct Stream DAC s Chord Dave a aj samotny majitel konstatoval ze to s PS Audio bolo poddekove a aj bas bol maznuty. Majitel si dany DAC kupil uz davnejsie, ale so zamerom mat “analogovesjsi” sound, ale sam dnes vnima DAC ako najvatsiu brzdu v zostave.
Ono je hodnocení "příjemně" hodně individuální. Mne Dave zní velice příjemně a současně detailně. Vedle toho třeba Rockna (fakt už nevím, která) mi zněla příjemně, ale detail už tam takový nebyl. Naim NDS byl detailní, ale už nebyl tak úplně příjemný. A všechno to byly stroje, o kterých bych neřekl, že hrály pod dekou.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Pre mna nieco comu chyba proti inemu detajl, vysky su akoby orezane (tupsie) bas nema taku konturnost a struktoru ale zaroven aj ten detajlnejsi a konturnejsi nie je o nic neprijemnejsi skor naopak, tak by som povedal ze je to poddekove. Je to mozno velmi prisne, ale tak to osobne vnimam. Navyse ked to tak nepocujem aj ja ale aj majitel daneho pristroja. Slaciky a vokal navyse este boli “utopene”. Ak by zo bolo napr tak ako to vie napr Ayon ze to nie je utopene ani poddekove aj ked to nema tolko detajlu a cistoty ale je to aspon muzikalne (slaciky a dychy maju viac svetla, struktury) tak to si este viem predstavit ze to je akceptovatelne. Ale deka je pre mna vzdy len deka a len maskuje nedostatky ineho komponentu, co pripustam ze moze niekto hodnotit aj ako “menej seruce”

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

Já tedy preferuji sluchátkový poslech a v tom je kombinace m-scaler tt2 lepší než Dave viz,/ sluchátkový výstup v předchozích příspěvcích/ a má i líp řešený crosfeed ale na Susvary to nehraje špatně ale stejně úplně nestačí mám objednaného Bursona Soloist Voyager protože předchozí model soloist 3x gt je uhrál lépe než tt2.Repro poslouchám o dost méně blbá akustika místnosti.Dave s m-scalerem jsem neřešil a neslyšel tak nevím. :)

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Odzkoušen Chord TT 2 - na mé sestavě podobný charakter jako T3, lepší srozumitelnost ,rozlišení -tyto rozdíly však natolik malé že nákup TT 2 nedává smysl.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Ví někdo co znamená -cituji: upgrade Chord DAVE /ARC6 DC4. ?

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Ano, je to upgrade napájení pro Davea, např. zde: https://www.custom-hifi-cables.co.uk/dc ... d-dave-dac

Někteří lidé to považují za přínos, ale osobně nemám, nezkoušel jsem, nevím. Řešil bych to jako úplně poslední, jestli vůbec. Podobných upgradů napájení je víc. Dave mám bez něj, se standardním napájením, ale pokud budu mít jednou roupy, možná zkusím. Čekám ale spíš na nový M-Scaler a pak příp. následníka Davea, kterému se pracovně přezdívá "Ultima Dac".

M-Scaler máš/zvažuješ? Z různých upgradů a doplňků k Davovi používám Opto-DX (optické oddělení) mezi M-Scaler a Dave. Mám tak zcela opticky (nemetalicky) oddělené digiální zdroje od Davea a následné sestavy. Navíc obě tyto části sestavy provozuji i na jiném el. obvodu, takže jsou oddělené úplně.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Dík za reakci
Zatím čekám na odzkoušení DAVE v sestavě

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Při čekání na DAVE jsem si zapůjčil k poslechu Métronome Le-DAC
Úžasný DAC !
Vychutnavám si poslech již druhý den

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Tak to jsem zvědavý na porovnání Metronome Le DAC a DAVE *thumbs up*

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Odzkoušen Auralic Vega g2.2 současně s Chord DAVE.
Vega mne docela ohromila .Na druhý den jsem zapojil DAVE - Ten je pro moje uši prozatím nejvhodnější.
Po porovnání Métronome ,Auralic a DAVE je Chord na dlouhodobý poslech na mé sestavě
zatím nejlepší.S Métronome jsem si nejvíc užil prostoru a bohatost zvuku ,dlouhodobě by mne však unavil.Auralic by mohl být černý kůň.
Poslechy jsou bohužel krátkodobé a na průměrné kabeláži přístroje nerozehrané(Auralic byl ůplně nový)
Budu zkoušet dál
Z K

lada
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lada »

Nedal jsem zkoušel Dave dobrý ale má to své mezery.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

@lada: Můžeš prosím rozvést ty mezery? Mezery v porovnání s čím? A co jsi zkoušel? Zkoušel jsi Dave v reprosestavě (a porovnání s čím), nebo hodnotíš (jen) integrovaný sluchátkáč?

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Ve výsledku mne až 2,5 x dražší dac přesvědčil prodat Lumin T 3.
ZK

Odpovědět