Dobrá rada nad zlato

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
penis
Kontaktovat uživatele:

Re: Dobrá rada nad zlato

Příspěvek od penis »

Těm, co jsou ochotni poradit děkuji.
Older, není to o šetření. Myslím, že bych mohl jít a koupit si strojky za 150, 200 tis. Nemám s rozpočtem problém, jak jsem psal. Ale neuvažuju o tom, investovat do toho takové prostředky.
V době, kdy jsem sestavu kupoval, tak to byla částka, na kterou chodil pracující 4 roky do práce.
Ty bedny jsou špička a těžko bych za ně hledal adekvátní náhradu.
Jen chci nahradit ten zbytek. Ne nové ale starší špičky. Tedy jsem myslel, že tu bude někdo, kdo řekne, hele, kup si třeba cd onkyo to a to, zesilovač xy. To jsem měl a hraje to špica a můžu doporučit. Adekvátně k velikosti těch beden.
Místo toho duševní průjem některých jedinců....

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

penis
Rozumín Ti, ale to jsi se včera asi zaregistroval na nevhodném fóru, toto je HIFI fórum a pro většinu zde diskutujících je Tvůj schválený rozpočet pro investici do hifi zařízení cena asi tak cena jednoho kabelu k reprobedně. Nemůžeš tedy očekávat rady tipu " to jsem měl a to hraje dobře ". Většina hifistů se karuselem nezabývá a ani přístroji v takto nízké cenové relaci. Snad pouze chudí "bazaristé". Neber to nijak zle, ale to je fakt, protože kvalitní HIFI to je o peněžích a tím vůbec nemyslím zlaté přístroje, či voodoo typu podložek a česnekem namazané kabely za úplňku a pod.
Tak šťastný výber.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

kychtax píše:
21 zář 2017 10:36
Můj tip je vyměnit forum. Nebo nick. :P
+1

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Teď konečně vidím ty bedny, vypadají hodně dospěle a taky budou chtít dospělý koncák od 200W/8Ohm s předzesem a libozvučným zdrojem zvuku. O ničem, co by tohle bylo schopno za pár šupů splnit, fakt nevím, tohle by mohlo: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 3f373740ca. Řešením může být vyměnit celou sestavu, menší bedny budou hrát se slabším zesem rozhodně líp než obří Visation Atlas s receiverem od Yamahy, ten u toho musí trpět jak udejchanej oslík táhnoucí třítunový povoz.

penis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od penis »

Konečně nějaký posun.
Vzhledem k tomu, že oblast opravdu nesleduji, tak moje otázka je, jestli je dobré koupit zesilovač BV Audio PA300SSE , jak píše miero, nebo za ty samé peníze koupit třeba mnou zmiňované onkyo m508?.
Nikdy jsem ho neslyšel, jen jsem ho vybral pro jeho výkon. A to je rada, která má pro mě cenu. Ne řeči bez výsledku.
Oldear-, tak to jsem netušil, díky za upozornění, nedalo se poznat, který web je ten správný. Nicméně, předpokládám bych, že ne všichni zde mají doma primare gold, nebo nejdražší macintosh.
Myslím, že ani moc jedinců nebude mít takové bedny, jako mám já.

penis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od penis »

Redbaron-Bedny měnit nechci. Lepší asi neseženu. Ten 15" bas nic nenahradí a takové basy jiné bedny nemají.
Kdo je slyšel, dá mi za pravdu. Ani bedny za 1,5 mio nehrajou tak dobře.
Takže tudy ne.
Kouknu na ten odkaz.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ano, tve bedny jsou z uplne vsech dostupnych do 1.5 milionu jasne nejlepsi. A duvod je zrejmy: jsou prece tvoje.

:-D

Jsi fakt penis. Nicim nemuze hifista lip prozradit, ze o hifi nevi zhola nic, nez vyrokem "co mam ja, je zdaleka nejlepsi".

Cele to jen potvrzuje a dokresluje, ze cele tohle vlakno vzniklo jen aby sis mohl pod anonymnim nickem znova zatrolit.

Strileni komponent je uplne k nicemu. Bez kontextu jsou to jen vystrely do tmy a takova rada ma stejnou praktickou hodnotu jako zadna rada.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

To Onkyo vypadá velkolepě, ale asi sním tu nikdo zkušenost mít nebude. Jsi si jistej, že se dá v pohodě sehnat a za stejný peníze jako BVa. Co vím tak top modely 80. let se vcelku blbě sháněj a nejsou vůbec levný.

A BVa tu určitě má spoustu lidí zkušenosti, myslím, že to jsou velmi povedený zesilovače a chybu s ním neuděláš. Oproti receiveru to bude obrovský posun.

crommelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crommelin »

*offtopic*

Věta, týkající se bydliště Pitrse, a z toho vyvozující se jeho schopnosti, byla blbá stejně, jako ten tvůj akronym. By mně zajímalo, z čeho že je to složeno. Něco jako odpověď, jsi z Moravy, tak si jistě blb, by asi nepohoršila jen tebe. Takže ses zachoval úplně stejně idiotsky, jako máš nick.

Výraz, že tvé dvacet let staré bedny, hrají líp, než jakékoliv do 1,5 mio dnes, je totéž.

-------------------------------------------------------------
Jestli něco v posledních letech opravdu šlo dopředu, tak je materiál repro a jejich zvuk. Tím však nechci říci, že jsou tvý pedny na pi...
Naopak, jejich uvedené měření mně uvedlo trochu do nejistoty, zda jsou opravdu tak změřené, protože jejich předobraz v Dynaudio Consequence, což je velmi podobná bedna, stály za velký prd.

Nicméně, 50 m2 je pro tyt tvý bedny odpovídající plocha, ale ty bedny mají velký propad ke 2 ohmům , obzvláště v basové části a to docela v dlouhém úseku. Takže aby daly ze sebe plný zvuk, tím nemyslím,aby to uřvaly, ale byly opravdu kontrolovatelné v plném rozsahu, potřebuješ nejen silný zesilovač, ale taky velmi rychlý, protože 15", nic naplat, je už pořádná placka.
Nevím, zda staré zesilovače jsou to pravé. Musí se minimálně prověřit měřením, vyměnit slabé, vadné součástky a to stojí prachy. Novější z druhé ruky by dle mého byl lepší.
Plackostroj bych řešil jako poslední. Tam můžeš jít cestou Miera, nebo všelijak jinak. Meze se nekladou.

Z mého pohledu laika, ty tvý bedny, na tom co hraješ, neukázaly nikdy, co v nich je.
To že se ti to líbí(lo) a zvykl jsi si na toen zvuk, je věc jiná. Stějně by mě zajímalo, kdyby je proměřil odborník, jak je na tom vyhýbka, závěsy atd.

penis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od penis »

Bezvýznamné plky nechám bez komentáře.
Jen pro objasnění, aby mi někdo nepdsouval svoje doměnky. Ty bedny jsem měl zapojené u kamaráda zvukaře na Marc Levinson 532.
Takže myslím, že jsem ty bedny slyšel hrát tak, jak hrát mají *palec* .
Dále asi nemá cenu polemizovat, když někdo hodnotí bedny, o jejichž existenci neměl ani ponětí, natož je slyšel.
Porovnával jsem je u zmíněného pána s Dynaudio censequence a bohužel, dynaudio je horší bedna. Měl jsem možnost je porovnat s bednama v ceně nad mio. Takže nevařím z vody. Samozř. ne na tom mém receiveru:-)-Nehledě na to, že mají výšky místo u uší někde u kolen.
Porovnával jsem to vícekrát, nejen sám ale i s profi zvukařem a názor jednotný. Tedy nejsou dobrá, jen proto, že jsou moje:-)
Víc nebudu dodávat. Pokud beru někoho vážně, tak poze tehdy, pokud slyšel sám, ne proto, že si to myslí. A poznámku o vývoji v materiálech, to nechám bez komentáře, neboť to je prostě blbost.
Jinak, když mi syn promačkal titanové kaloty, měl jsem bedny na opravu ve Val mezu a měření odpovídá, některé hodnoty byly o fous lepší. Ale to je pravděpodobně tím, že jsem místo původních mdf 20, udělal z mdf 35.
A k těm součástkám, beru vždy jen fakta. Když něco nevím, tak sezptám. Takže na to jsem se ptal už dopředu. Volal jsem tedy na místo nejlepší a to do servisu zesilovačů.
Tam mi bylo sděleno, že jediná vada může být vyschnutí kondenzátorů a to že u takto "starých" nejspíš nehrozí a pokud ano, není to nic drahého.
Naposledy upravil(a) penis dne 21 zář 2017 16:17, celkem upraveno 1 x.

axton
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od axton »

Ahoj. Možná by pro tebe mohlo stát za zvážení i tohle. Akorát nevím jak jsou uvedené inzeráty aktuální.https://elektro.bazos.cz/inzerat/774915 ... rius-2.php
https://elektro.bazos.cz/inzerat/790964 ... h-End-.php

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Plny souhlas s Cromelinem.
A jinak, ze nejaky bedny hrajou lip nez Consequence, to je tedy tezky ukol.... :-D .
Holt kdyz se zvuk hodnoti podle cenovky.... :-) .
Klise s "profi zvukarem" je uz taky dost provareny fake.

Holt tu mame dalsiho flejmare, ktery se chova stejne jako se jmenuje.

penis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od penis »

Ano, člověk, který zvučí Mišíka, Luboše Malinu, nebo Druhou trávu, je naprostý nýmand, amatér a diletant. Já mu to vyřídím :roll:

crommelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crommelin »

Pokud jsi poslouchal svý bedny jinde a na ML, měl jsi tam pro srovnání svůj receiver? Ale i tak je to již zcela jiná písnička.

Pokud doma, jaký byl rozdíl mezi ML a tím tvým? To bys asi nemohl potom chtít tam cpát levnej zesík. A pokud nebylo velkého rozdílu, co to napovídá?

Ty tvý bedny asi neslyšel tady nikdo. Měl ses tedy nejdříve ptát, kdo je slyšel. Já si z konstrukce a diagramu lccos vyčtu a odhadnu. proto jsem ty Dynaudia dával. Ale toto řešení prostě není dobrý. proto nevěřím ani tomu měření, co u nich je.

Ty se taky ptáš po zesilovačích, které sám neznáš, neslyšel a neporovnával. Takže kdo vaří víc z vody?

Dej si tam něco za desítku a ahoj.

Další debata smyslu nemaje.

penis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od penis »

Zkus hádat, co hrálo lépe. Zda Marc levinson, nebo starý receiver Yamaha :idea: .
Neslyšel jsem ho, to jsem psal.
A proč asi myslíš, že se tady asi ptám??
A kde jsi četl, že tam chci cpát levnej zesík????
Všude píšu, že poptávám zesík, co byl top před pár lety a to že je dnes jeho cena 5x nižší, znamená že to je levný šunt?
To je přece naprostá kravina, ne??
Takže když si dnes koupíš zesík za 200k tak za pár let máš doma vlastně levný šunt???????
Jinak takové Arum cantus GS 2 hrají proti těmto atlasům jako dětská hračka. Takto to nazval sám prodejce, který bedny slyšel. Ovšem ne na receiveru ale na zesilovači, který mi přijel domů předvést. Jak jsem psal, nechci investovat 100k do zesilovače. Hledám rozumný kompromis.

Odpovědět