Dobrá rada nad zlato

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
penis
Kontaktovat uživatele:

Dobrá rada nad zlato

Příspěvek od penis »

Vážení posluchači :D ,
předem podotýkám, že nehledám vrchol olympu, jen zkrátka nějaké vylepšení.
Trochu jsem po letech vyčlenil více prostoru pro mé domácí poslechy.
A chtěl bych omladit aparát, resp. neejen omladit ale asi zlepšit kvalitu.

Takže mám v obýváku bedýnky /Nemám domácí kino, poslouchám jen stereo/ a mám CD karusel od Yamahy, receiver od Yamahy-všechno stáří cca 20let.
Ten receiver má nějakých 130w na kanál.
Neříkám že je zvuk špatný ale chci to zkusit trochu popostrčit, jestli se to zlepší.
A teď nevím, co vlastně vyměnit, aby se to zlepšilo.
Chtěl jsem klasický zesilovač, nic nového procesorového. Spíš jsem myslel nějaké Onkyo m 504, 508.
Asi i to CD, protože ten karusel už má něco za sebou a má zvukové projevy jako soustruh.
Myslel jsem, že bych dokoupil od Onkyo předzesilovač P 301. A vůbec nevím, co vybrat za CD.
Kabely mám repro dvoulinky v silikonu 2x4mm.
A teď tedy řeším, jestli vyměnit všechno, nebo jen cd a kabely, nebo zesilovač a cd, jestli kupovat i předzesilovač. Zkrátka abych nekupoval zbytečně něco, co mi nic nezlepší. Podotýkám, že nejsem elektroodobrník, jen konzument s docela dobrým sluchem. Uvítám radu cílenou, ne však všeobecnou.
Díky.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Re: Dobrá rada nad zlato

Příspěvek od TRANSIWATT »

A k čemu předzesilovač ???

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

No první bych asi vyměnil nick,někdo by si ho mohl špatně vysvětlit ;)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Cielená rada je že choď za ušami. Nehanbi sa obehnúť nejaké štúdia a popočúvať iné reproduktory. Možno zistíš, že tam je tvoja štartovacia čiara, od ktorej sa následne odpichne výmena CD prehrávača za streamer a D/A prevodník a iný zosilňovač a káble.

A hlavne si uvedomiť, koľko peňažných prostriedkov, penis, tomu hodláš venovať.

penis
Kontaktovat uživatele:

Re: DOBRÁ RADA NAD ZLATO

Příspěvek od penis »

Tak jsem myslel, že budu měnit aparát a zatím stačí vyměnit nick :(
Proč myslíš, že bych měl vyměnit reproduktory?? Ty jsou myslím docela dobré.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

konkretni odpoved na takto vagni otazku neexistuje, moc neznamych ... ujasni si co od toho vubec ocekavas, jakou mas mistnost, jaky druh hudby, financni limit atd atd ... p.s. jake ze to mas ty celkem dobre bedny ?

penis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od penis »

Bedny mám tyhle
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... index.html

No, místnost je obývací hala, zatlumeno silným kobercem, uděláno jako poslechový prostor, na zdi pár akustických panelů. Ten poslechový prostor je tak 50m2
Jaká další neznámá??
Jinak finanční limit až tak nemám, to problém není. Ale nechci kupovat věci za sto tisíc, zas tolik času poslechu nevěnuju, nemám tolik času.Hudba spíš rock, nebo nějaké instrumentální. Spíš to rozumně vyměnit s výsledkem lepšího zvuku, takže jsem chtěl poradit, co ten zvuk zlepší.
Určitě nechci kupovat Vincenty, nebo něco podobného.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

jen ze jsi je predtim neuvedl ... tech 50 m ma nejaky tvar ? hele takhle od oka ti nikdo nic konkretniho ani poradit nemuze ... co ti vlastne vadi na soucane sestave ? Kupovat Vincenty znamena co ? CD ? zesilovac ? kabely ?

penis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od penis »

No, místnost je obdélník, tam bude vše OK.
Ať už zesík, nebo CD.
Spíš jsem myslel, že třeba to CD od Yamahy, nebo ten receivr něčím překonám, proto jsem myslel, že ty bedny budou hrát lépe třeba na to onkyo m508 a k tomu lepší CD, pokud je nějaké lepší řekněme do deseti tisíc. To onkyo m508 se dá pořídit za cca 20k. Takže tak nějak šly moje myšlenky.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

pojem zesilovac vincent je jako pojem auto skoda, ver ze lecjake Vincenty hraji lepe nez tve soucasne yamahy ... ale takhle se asi nikam nedostaneme, drzim palce.

p.s. doma jsem mel i "yamahy" i "vincenty ...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Do 10ti tisíc neseženeš lepší cd player, pouze základní model, chceš li nový komponent, nicméně chce to obejít a poslechnout sám, vtomTi nikdo neporadí, to musíš absolvovat sám, aby ses mohl od něčeho odrazit.
Jestli uvazuješ na něčem od Yamaha, navštiv Xavian v Hostivici, oni teď Yamahu prodávají, tak tam můžeš poslechnout.

penis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od penis »

Ale to jsem tak i myslel, že ty Vincenty hrajou lépe ale že nehodlám investovat do zesilovače 50, nebo 80tisíc.
Spíš jsem myslel, vyhodit receivr a pořídit jen stereo, tedy kvalitní starší cd a zesilovač. Proto jsem zmiňoval to onkyo m508. Má to výkon a za rozumné peníze.
Přece jen ty bedny jsou proti tomu receivru trochu předimenzované. Samozř. nehraju je na plný výkon. Chtěl jsem spíš poradit, jestli jsem schopen získat lepší zvuk takovou výměnou, nebo se na to vykašlat.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Dela si z vas jouda srandu.

penis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od penis »

Nevím podle čeho tak soudíš ale jestli to je způsob rady, tak to za moc nestála. Pokud máš z něčeho dojem, že bych si měl dělat legraci, tak jsi hodně vedle.
Čekal jsem tip na něco staršího dobrého, protože i když si můžu dovolit koupit komponenty za 150k, tak prostě nechci. Nic víc, nic míň.....
Poradím si sám, i bez rady. Jako vždy....

Odpovědět