doplnění CD přehrávače do sestavy

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: doplnění CD přehrávače do sestavy

Příspěvek od drfish »

Ano, s tou spokojeností to bývá někdy trošku problematické. :mrgreen:

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Kosta: Bohužel musím říct, že bedny ze sady Quintas jsou skutečně VELMI špatné. Quintas je to nejlevnější, co quadral nabízí, je to rebrandovaný čínský odpad, který vzali do nabídky jen proto, aby měli v nabídce i takhle levné bedny. Kompletní 5.0 sada za deset tisíc prostě musí být ošizená.

Kosta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosta »

díky za tip, pokud byste někdo měl nějaké další, uvítal bych je, nebo také radu, podle čeho vybrat v bazaru nějaké slušné repro v realaci 5tis, já sám nevím, na co se při výběru zaměřit, díky

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Grundig Box 1500/1600.

Jindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindras »

Tohle jsou hodně slušné bedny a za dobrý peníz. Určitě by ses i na ceně ještě dohodl. http://elektro.bazos.cz/inzerat/4887645 ... ur-670.php *palec*

Jindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindras »

Důležitá je kmitočtová charakteristika-Hz, minimálně 45,50Hz,to je spodek,basy. Ideální je 20 až 22 tis Hz na výšky,člověk slyší cca do 18tis Hz. Když se u některých uvádí 19,20,25 Hz,je to v této a nejen v této ,cenové relaci nesmysl a lež,nikdy to zahrát nedokážou. Watty tě zajímat nijak nemusí, jestli mají 100,200,300,je úplně jedno,ani těch 100W nikdy nevyužiješ,a je to jen nesmyslná masírka pro určitý druh lidí. Důležitá je citlivost-dB,aby měly minimálně 89,lepší 90 a více dB,čím vyšší číslo,tím potřebují méně výkonu zesilovače a zahrají i potichu celý rozsah. Ideální je citlivost 99dB,ale to jsou bedny cenově na jiné planetě.Podstatná je taky váha,čím těžší,tím se dá předpokládat,že jsou dobře udělané a bez rezonancí,že to není udělané z slaboučkých desek,že by měly být použity kvalitní vyhybky a dobré zatlumení. Někdy jsou dvoupásma lepší než tří pásma,jsou použity kvalitnější měniče než u tří pásma,když je cena menší. To je u nových. U bazarových to nemusí být pravda. Mám ve skříni Whardefale 703,dvoupásma,nepoužívám je,není to ono. Unáhlený nákup. Tak hodně štěstí s nákupem a ať se Ti líbí a trefíš se. *2thumbsup*

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

jindras:
u těch dvou nebo třípásem to vidím malinko jinak. Podle mě je důležitější to, že třípásmo má zrovna dělící kmitočet (mezi basy a středy) tam, kde je (má být) u většinové muziky největší akustický tlak (jestli tento termín používám správně; snad je to k pochopení) ..... a u dvoupásma tuhle frekvenci hraje středobas zrovna v té oblasti, kde se mu hraje nejlíp. - to je mé vysvětlení proč já mám radši dvoupásmo - sloupy. Zahraje nejlépe (dostatečně silně, mohutně ) tam, kde já to u muziky mám rád - na vyšších basech.
..... samozřejmě u třípásem ten spodek půjde lépe to těch extra hloubek, ale to není nic pro mě.
A tou citlivostí - když máš moc citlivé bedny, hlasitou nahrávku ( cd z dnešní doby např.) , tak budeš mít možná problém nastavit nějakou tichou poslechovou hladinu - budeš si hrát s volume mezi nulou a jedničkou jesli mi rozumíš. Ono je možná lepší ten zesilovač vybudit trochu víc a tomu zas pomůžou trochu méně citlivé bedny . Já mám bedny citlivé míń než 89 dB a nestěžuju si. A vím jak hrajou citlivější bedny
No nic, já jen, že nic není černobílé

Jindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindras »

Pesi-jasný,každý má svoji muziku,myslím tím,že každý to máme rádi jinak. Já mám 2,5 pásma a ty mi sedí nejlépe. Měl jsem tří pásma,ale nebylo to ono.Dvou pásmo taky,ale ty nejsou moc dobrý,ještě je mám,ty Wharfedale,jsou ve skříni. Taky mi neseděly. Můj styl je hlavně-jako příklad Patricia Barber,to prostě miluju. Je to postavený na vokálu,kontrabasu a piánu. A konečně mám bedny,který to zahrajou dle mých představ,maj dělící 500 a 2tis Hz. 40-22kHz a 92dB. A je to parádní. Jsem v bytovce a nemůžu hrát,jak bych chtěl,abych nikoho neotravoval,proto jsem hledal tu citlivost vyšší. A i potichu je ten kontrabas nádhernej. Jak o tom píšu,hned si to jdu pustit. :D A všimni si,že jsem psal,že někdy jsou dvou pásma lepší,než tři pásmo. Psal jsem jen Kostovi,na co se zaměřit u beden. :P

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

jindras : hmm, já mam u dvoupásma dělící frekv. myslim 2300 Hz a středobas ten spodek hraje a zvládá dle mých představ. Pokud jsem správně pochopil, tak 2,5 pásmo má zvlášť posílené ještě ty hlubší basy neb to středobas nezvládá (ten konkrétní druh muziky třeba) obojí v žádané intenzitě ..... no, to by mi asi taky sedělo, kdybych mohl hrát víc nahlas. Takhle stačí dvoupásmo.
..... třípásmo mi taky nesedí - tak nějak jakoby to zvládá hluboké basy, pak (kdy je to nejvíc třeba) je díra (v intenzitě), no pak už je to pěkný ....ovšem já dávám přednost dobře a silně zahraným vyšším basům před precizními středy a výškami, což samozřejmě zahrají lépe třípásma, která pro to mají zvlášť měniče

Jindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindras »

Pesi-víš,co je ,myslím,nejdůležitější? Že jsme spokojení. Asi před půl rokem mi utekly Thielly,byly za 26.tis (pc 122.tis.) -protože hrozně spěchal na peníze. No,a já než to dal dohromady,od kamaráda půjčka 10.tis.,tak mi o 4 dny utekly. Slyšel jsem je v Liberci a byl jsem z nich vyřízený. Pak,na radu ze studia jsem sháněl ty PSB. Sehnal jsem je,jedinné,které jsem našel,až v Olomouci. Tak jsem pro ně jel a bomba. A dal jsem za ně jen 14tis. (pc 36.tis,před 8lety) A jak nové,neškráblé,opečovávané. Mají 3 komorový systém. 22kg každá. Takže hned jsem to kamarádovi vrátil, jupííí. Jsem naprosto spokojený. A to je přece to hlavní. *2thumbsup* Vůbec nelituju,že ty Thielly nemám. Tak ať nám to všem hraje,jak to máme rádi a chceme. *palec* Našel jse zase jen jedny,novější model http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... /image-t6/

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Pánové, takhle se to přece vůbec nedá brát... Neplatí, že všechna dvoupásma, třípásma, dvouapůlpásma na světě hrají tak, jak zde popisujete. Hodně záleží na mnoha dalších prvcích konstrukce - na naladění a typu ozvučnice, na její konstrukci. Pak samozřejmě na výhybce, ta je velmi podstatná. Na sladění jednotlivých repro. Atd.

Existují nicmoc hrající dvouapůlpásma a skvěle hrají třípásma, stejně jako nicmoc hrající třípásma a skvěle hrají dvouapůlpásma...

Jindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindras »

Pitrs-proboha,to je přece jasné,tady píšem jen poslech jedné značky a co osobně vyhovuje. Nikdo si přece nemyslí,že jsou všechna dvou,tří pásma,stejná,to nemyslíš vážně,že jsme takoví idi..i. To jsi mě rozesmál,kdyby to tak bylo,a všechny bedny hrály stejně,to by byl asi mazec. *taktone* Ještě jsi opoměl,podstatné je taky zatlumení, rozmístění,hroty,zatížení,vysypání,vzdálenost od stěn,přední-zadní basref.,atd,atd. Je to spousta věcí,které vše ovlivňuje. Píšem jen o tom,co komu sedí,ne že je vše stejné. :shock:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Z tvého "Já mám 2,5 pásma a ty mi sedí nejlépe. Měl jsem tří pásma,ale nebylo to ono." jsem nabyl dojem, který jsem popsal. Pokud to tak není, jedině dobře ;-).

Odpovědět