https://www.google.cz/search?q=sanyo+TP ... apIQjeM%3A
Da se ta deska kupit? To by bylo fajn. Ja jsem gramec seridil podle origo navodu, co mi k nemu prodejce poslal. Jinak vahu a tak nemam.... Kupuju ted desky

zdravim, ja jsem take absolvoval UNI hospodářství /ekonomie/ ale nedelem to a vůbec nic o nejakych dratech elektro nevim, jsem rad ze zasroubuji zarovku do lustru, Nicmene chces si hrat ty stary "classic rock albums" jak jsem pochopil. Je to jako když jdes do restaurace na veceri jednomu chutna ryba druhemu steak .... a jeden preferuje hospodu u posty a druhy buffet na nadrazi ..... etc etc, stejne tak to je u tich aparatu, jedna strana je jakym rozpoctem jeden disponuje, druha je opticka stranka/vkus, a treti jaky ma jeden požadavek aby z toho vylezl "hluk" , popřípadě strana ekonomicko/investicni (investment electronics) To si musíš nejak srovnat dle svých predstav a moznosti. Pises ze mas rad ty kytary tak vis ze les paul 1958 a treba 1985 nebo soucasna produkce jsou od sebe vzdaleny v rade MILIONU. a 1960s pocatek 70s tube amps marschalls, hi-watts etc v pekne kondici urcite rocniky jsou jak stare vino, Stejne tak je tomu u te elektro pristoju, Ty aparáty s téma transmisemi to je vezmuli masovou produkci celkem k nicemu, to je artikl pro hipsters, Hifisti mají radi ty "vysoke a tluste" rady transmisní pristroje je to elegantni jednoduse "eye catchers" a urcite to hraje , DJs a ti milovnici nostalgie ti stoji zase na aparatech typu 1210 apod. Hledasly novy v cenove relaci 10-15l tak si kup ten pioneer https://www.youtube.com/watch?v=tADRK0Mm95E, nebo hledej nejakej peknej 1210/1200 který DJs a proffesinalove nazyvaji "kralem gramofonu" ktery se produkoval 30 roku s velkym uspechem coz mluvi samo za sebe, přes 30 let uspesne svetove non stop produkce v této branzi moc produktu nezaznamenalo. V ceskoslovensku to bude ale asi problem pekny objevit a osobne bych to neriskoval pokud zrovna neznáš nejakeho importéra který hledi na kvalitu a dovedu si představit, ze většina toho co se na domacim trhu nabízí bude ekvivalenti jako ojete import kary. Nicmene dobra zprava 1210/1200 opet zacne v 2016 dodavat na trh jako mk7, tak v pripade zajmu se to vyplati na to počkat http://www.digitalmusicnews.com/2015/09 ... e-is-back/Óňa píše:Cau, dobry dotaz. Zkousel jsem, ale strejda se od 1989 zabyva pocitacma a sitarinou. Pisnucku si doma nepustil snad 30 let.... takze to nema cenu. Prokoply reprak od televize taky hraje.Rozpocet: cca do 5 tisic? ma to cenu v teto cenove kategorii uvazovat vubec o nejakem slusnem zvuku?
Jinak ja jsem ekonom. Doktorat mam z ekonomie a zabyvam se energetikou. Jak jsem psal, v muzice rozumim kytaram,snimacum, kombum, mikrofonum. poslechova a reprodukcni aparatura ma jine naroky, parametry a rozhoduji jine faktory o tom,co je kvalitni a co ne... to je na tomhle foru ale vsem jasne
fox píše:Dej sem nějaké foto.Óňa píše:Ahoj, tak jsem si uz na Sanyo TP 1000 prehral par hodin desek.... Prvne vam chci podekovat za dobry typ. Fascinuje mi, ze ten gramec je na pohled jako novy. Fakt parada. Byla na nem prenoska Sumiko Pearl. Po par minutach hrani sla pryc a misto ni Ortofon 2M Red. Mohu ted porovnat, Sumiko trochu vyraznejsi basy, ale jinak hodne mekka a nevyrazne vysky. Redka na jejim miste hraje super! Takze Sumiko je volna, kdybyste nekdo chteli. Majitel psal, ze ma nahrano 50-100 hodin.
Mam dotaz: jak poznam, jestli mam low mass ramenko na gramofonu, resp. jak se to pozna? Resim, jestli bych spis nemel mit prenosku z rady OM. Ty jsou pry pro low mass.
Testovali jste nekdy rozdil mezi 2m red a ortofony vyssi rady? Procital jsem jina vlakna, ale je tam hodne diskuse o rade OM 10- 20-30, ale ty uz v nabidce ortofonu nejsou....
Diky.![]()
Zkusím pohledat ve starých časopisech Audio. Pamatuji si, že tam v rubrice "Staré stroje" byla recenze na tento gramofon. Možná, že tam bude i zmínka o přenosce.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 153 hostů