Ich brauche eure Hilfe! Potřebuji vaši pomoc! MAE-AUDIO.CZ

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
miles
Kontaktovat uživatele:

Re: Ich brauche eure Hilfe! Potřebuji vaši pomoc! MAE-AUDIO.CZ

Příspěvek od miles »

Tomu se říka případ s dobrým koncem!!!!!!!! V mém případě bohužel to ,ale já říct nemohu jelikož v září lonského roku jsem na stránkách německého ebay dražil gramofonový předzesilovač který jsem úspěšně vydražil. Poté následoval převod peněz na ůčet prodávajícího a čekání na zboží které mělo ůdajně jít z ameriky? Mezi tím jsem s prodávajícím komunikov emailem občas proběhla výměna smsek.Bohužel vše dopadlo tak že mě nebylo dodáno zboží ani vráceny peníze.Načež v současné době prodávající přestal komunikovat. Na policii se daná věc sepsala a bylo mě zděleno že si musím poradit sám že oni se tím zabývat nebudou.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... SA:DE:1123
Zde přikládám prodávané zboží prodejce a ještě mohu přiložit jeho nick a adresu pakliže jste se někdy s danou osobou dali do kontaktu
Harmin Zoghian
kölnerstr,71
53894 Mechernich
Deutschland

V současné době jsem bezradný jelikož se jednalo o částku 1535,euro včetně poštovného o které jsem zřejmě přišel.
Pokud by někdo věděl jak danou situaci řešit dejte prosím vědět ? Budu rád za každou pomoc s pozdravem Miles

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

...a zkoušel jsi Ebay protection program? Tedy jít do sporu s prodávajícím? Od toho ta služba tam je...já ji už použil asi 4x, naposledy mi nepomohla (ale to bylo o sporu s popisem aukce, zboží bylo dodáno, ikdyž neodpovídalo popisu), jinak jsem víceméně uspěl tak v 50% případů. Za zkoušku nic nedáš..ale jde to spustit tuším jen do 30 dnů od konce aukce.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

No a ještě může peníze zablokovat banka ne?

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

bude záležet kdy odeslal platbu...to už jen tak nezablokuje. Na to slouží ta služba při platbě Paypalem. Ale stronovat platbu u banky po "x" dnech od odeslání pochybuji. Ale za zeptání nic nedá...

no tak koukám, že to bylo v září 2011 !!! to už dost těžko, to už neudělá ani ten Ebay buyer protection program...to je smůla. Leda podat žalobu na tu osobu, jak udělal..já si myslím, že policie to musí řešit - postoupit do cizího státu. Přeci není možné udělat podvod a kde nic tu nic...možná že to zahráli tradičně na občansko-právní spor, tzn. civilní žalobu.

miles
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miles »

Děkuju vám za vaše rady bohužel jsem neměl nikdy potřebu řešit něco přez policii nebo další instituce!! Natrefil jsem na podvodníka kterej hrál na čas ,nejdříve tvrdil že je zboží na cestě pak že mě nenašel doručovatel balíku doma údajně se jednalo o spediční službu Hermes nikdy jsem o ní nešlyšel, ale pravda je že když jsem chtěl po prodávajícím číslo balíku nezdělil mě jej. Podle mě hrál na čas a pak již nebyla možnost napsat hodnocení na ebay. Nejsmutnější na tom všem je že ani policie ČR se tím případem nehodlá zabejvat pouze to se mnou sepsali atím to haslo. Nezbejvá mě nic než sehnat někoho kdo umí dobře německy a domluvit se sním a rovnou zajet do německa ne sepsání případu na policii někde na okrset? Tam snad se už tím budou zabejvat aspon si myslím? V každém případě děkujiza rady a pakliže někoho napadne schůdnější cesta budu rád za každou radu eventuelně pomoc !!!!! Přece jenom nejní možný někomu poslat na ůčet víc jak 1500,-euro aníž by se pak nic nedělo. Nejsmutnější na tom všem je ,že prodejce na ebay dál nabízí zboží jako by se nic nedělo a obchoduje bez problémů dál: (Jinak jeho nick je artsound 99)

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

do sporu jsi měl jít, ikdyž ti sliboval hory doly, spor se musí vyřešit do 30 dnů, takže by jsi měl další měsíc k dobru a ukončit spor můžeš ty (pokud by to dorazilo) nebo prodejce tím, že navrhne Ebay středisku aby ve věci rozhodlo...každopádně by mu to tak lehce neprošlo. Ebay vidí do veškeré komunikace mezi vámi - prochází přes ten spor a na základě těch správ potom rozhodne. Já takhle řešil nedodání balíku - a pak z prodejce vylezlo, že ho neodeslal, a všelijaké výmluvy...na základě sporu ho potom odeslal a stihl to jentaktak..už jsem to chtěl skončit. Tracking no. měl být podmínkou odeslání, jinak bych na to nepřistoupil u tak drahé věci a to že ti ho nenapsal svědčí o tom, že to je podvodník. Zkusil bych se zeptat právníka jak ve věci postupovat, podle mne by to policie měla přijmout a postoupit do Německa, vždyť jsme v EU dopr*** tak co jiného než takováto spolupráce by měla být z členství vyplývající...

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Ještě mě napadlo, zkusit něco podobného, jak tady náš německý kolega. Najdi nějaký německý hifi fórum a popros o pomoc tam. Anglicky ti snad porozumí. Popřípadě zkus kontaktovat přímo jeho (Berlinera). Za pokus nic nedáš.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Tyhle podvodníky z e-Bay bych nedoporučoval nechat plavat. Vím, že manželka jednou překládala žalobu na zmetka z Česka, který podváděl na e-Bay.de , ale naopak. Vydražil a nezaplatil. Byl z toho normální soudní proces. Škoda, kterou ti způsobil je vysoká. Policie se tím MUSÍ zabývat. Je to podvod jako každý jiný.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Trochu jsem toho prodejce otukal. Zrejme je to nejaky prekupnik. Ma kolem 50-ti ohodnoceni, ale prvazne od prodavajicich. Ty od kupujicich jsou si velmi podobne a vsiml jsem si, ze se ta jmena casto opakuji. (A vetsina nakoupila jen ruzne kabely) Negativni se shoduji s tvym licenim. Asi je to fakt neseriozni a krome toho ani neumi poradne nemecky. A jeste jedna vec me zarazila - ten zesik patri udajne bratrovi v USA a prijde ve 240V verzi odtamtud? Jinak Hermes je seriozni dopravce, ktery by urcite pridelil tvemu baliku cislo. Ja to vidim take spis na praci pro policii. Drzim palce.

miles
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miles »

Máš pravdu v tom že to nejní němec ,ale ůdajně Arab který převážně obchoduje s kabelama ,věc kterou jsem dražil měla bejt z USA a měla údajně bejt na 240 V . Jinak pokud se podíváš už jednou se stala podobná věc stejně jako mě kde okradl kupujícího o zhruba 270, euro bohužel když jsem se zajímal o dražbú jsem si neprohlížel historii prodejce moje chyba jinak bych do aukce nikdy nešel.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jen jeste v kratkosti k Hermes Versand. Tato firma rozvazi baliky po cele EU a nabizi moznost, sledovat zasilku pres internet. (zadt -hermes.de potom sendungsverfolgung) Je dokonce moznost hledat bud podle cisla baliku (Sendungs-ID) jakozto i pres cislo stvrzenky o podani (Quittungsnummer). Pokud ale ten pan ani jedno z cisel nema, daleko to nepovede. Napis mu nasledujici SMS: Sehr geehrter Herr Zoghian, da ich bis zum heutigen Tag weder die von mir ersteigerte Ware, noch einen Nachweis über die Versendung von Ihnen erhalten habe, werde ich mich in Kurze an die Polizei wenden. (Jelikoz jsem od vas do dnesniho dne neobdrzel ani zbozi, ani dukaz o jeho poslani, obratim se v nejblizsi dobe na policii.) Schvalne.Jak zareaguje. Zdravim.

miles
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miles »

Tak něco takového podobného jsem mu posílal dle rad ebay doporučeně na adresu domů před koncem roku a stejně se nic neděje.

berliner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berliner »

Dobrý večer!

Snažil jsem se číst všechno správně.

Jste zaplatili za zařízení, ale nechápu to. Takže je to podvod!

Můžete si zobrazit na policii. Jedná se o e-mailovou adresu místní policie. Můžete jen poslat dopis. Budou pak napsat, co můžete dělat přesně. To je německá policie, která absolutně pomoci. poststelle.euskirchen@polizei.nrw.de

Právě teď stránkách pracuje pro obnovu policie, bohužel ne. http://www.polizei-nrw.de/euskirchen/di ... ststellen/

Můžete také požádat o pomoc v německém fóru. Možná, že někdo přijde z oblasti, nebo víte prodejce. http://www.hifi-forum.de/index.php?acti ... rum_id=230

Zde je stránka s mnoha návrhy Ebay: http://members.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll ... ei-anzeige

Andreas

Guten Abend!

Ich habe versucht alles richtig zu lesen.

Du hast das Gerät bezahlt aber es nicht erhalten. Also ist es Betrug!

Du kannst eine Anzeige bei der Polizei machen. Das ist die E-mail-Adresse der zuständigen Polizei. Du kannst erst ein Schreiben senden. Dort wird man Dir dann schreiben was Du genau machen kannst. Das ist deutsche Polizei, die helfen hundertprozentig. Im Moment funktioniert die Internetseite der Polizei wegen Umbau leider nicht.

Du kannst auch im deutschen Forum um Hilfe bitten. Vielleicht kommt jemand aus der Gegend oder kennt den Verkäufer.

Hier ist eine Seite von Ebay mit vielen Vorschlägen:

Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Hallo Andreas, zum dem gutten ende bleibt eine frage : Wie ergebniss von "sound check" war? Ist amp klanglich in ordung?

Gruesst, Franta

Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Jarda ví, proč se ptám.

Odpovědět