Ich brauche eure Hilfe! Potřebuji vaši pomoc! MAE-AUDIO.CZ
Re: Ich brauche eure Hilfe! Potřebuji vaši pomoc! MAE-AUDIO.CZ
Já jsem kupoval před 2 roky přenosku z UK z eshopu audioaffair za 80 liber. Platil jsem kartou. Došel mi mail, že zboží bylo odesláno atd. Přenoska ke mě nikdy nedorazila. Od odesílatele byla ukončena mailová komunikace. Obchod měl všechny možné certifikáty bezpečnosti, ale jsou to nomrální zloději, kteří si nechají prachy a nepošlou zboží. Na angl. forech se to stalo více lidem.
Zašel jsem do banky (ČS), že chci reklamovat podvodnou transakci, poslal jim všechny maily a po pár dnech mi vrátili peníze zpět na účet. Banka má právo strhnout peníze zpět z účtu příjemce, pokud jí neprokáže, že zboží odeslal.
Zašel jsem do banky (ČS), že chci reklamovat podvodnou transakci, poslal jim všechny maily a po pár dnech mi vrátili peníze zpět na účet. Banka má právo strhnout peníze zpět z účtu příjemce, pokud jí neprokáže, že zboží odeslal.
Banka má právo strhnout peníze zpět z účtu příjemce, pokud jí neprokáže, že zboží odeslal. A jak by řešili kdyby včas vybral peníze?
podle mne má banka jedinou možnost kdy vrátit peníze odesilateli a to v případě, že uvedeš, že někdo cizí zneužil tvou platební kartu nebo číslo účtu. Pochybuji, že by to vraceli na základě nějakých mailů, které si může kdokoliv vyrobit sám. A jen na základě nedodání zboží...to se klidně mohlo ztratit po cestě poštovní službou. Za nic takového banka neodpovídá. To je slovo proti slovu - tzn. na soud.
Já myslím, že pro banku není takový problém po komunikaci s příjemcem, který obdržel peníze na svůj účet za něco( třeba zesilovač) a ten pak nedoloží, že ho odeslal požadovat vracení této částky i kdyby to poslal byť jen omylem . Každý přepravce vydá doklad o převzetí zboží, který slouží případně na pozdější reklamaci, kdyby se něco stalo. Pokud bude jen tvrdit , že to odeslal a nebude mít čím doložit tak je jasné, že lže. A s výpisu účtu odesílatele je jasné komu a jaká částka byla odeslána. Solidní banka by v tomto neměla mít problém . Ale bylo by se lepší zeptat odpovědných pracovníků. Určitě to bude nějak zabezpečeno.
Banky tady rozhodně nejsou proto, aby vstupovaly do sporů mezi prodávajícího a kupujícího.Od toho tady jsou jiné instituce.Nejdříve se obrátit na prodávajícího, pak na server který dejme tomu prodej umožnil a když nic nepomůže, tak pak soud a ten rozhodne.Banka určitě nebude posuzovat na základě kupujícího a jeho nespokojenosti, jestli výrobek odpovídá dejme tomu inzerátu nebo výrobek byl či nebyl doručen atd.
Vy jako majitel účtu vědomě pošlete někomu peníze a pak si to po týdnu rozmyslíte a budete očekávat, že vám banka zpátky strhne peníze zpět na účet je celkem naivní představa.
Vy jako majitel účtu vědomě pošlete někomu peníze a pak si to po týdnu rozmyslíte a budete očekávat, že vám banka zpátky strhne peníze zpět na účet je celkem naivní představa.
Já jsem napsal zkušenost jak jsem dostal peníze zpět. Jedná se o zneužití platby platební kartou a porušení podmínek stanovených na ebay. Banka má na reklamace lidi, které platíme z bankovních polatků. Zajít do banky a sepsat formulář o zmeužití karty je docela jednuché a stojí to za vyzkoušení.
Kartové společnosti nemají zájem na zpochybnění bezpečnosti. Potřebují vydělávat v průměru. Tak se může stát, že v určitých případech jdou i za rámec svých povinností, zejména kdyby třeba na toho příjemce bylo stížností víc.
No, zneužití karty je ale trochu něco jiného. Banka vrací peníze, když někdo namontuje na bankomat třeba čtecí zařízení nebo přes platbu na netu vám nějaký hacker zjistí číslo karty a pak něco vybere. Zneužití karty, je když někomu prostě zmizí peníze z účtu, aniž by sám použil kartu.Toto je věc prostě Ebay a prodejce. To by musel sám prodejce souhlasit, aby mu něco banka strhla z účtu. Bez vědomí toho klienta banka asi nebude jen tak strhávat peníze z jeho účtu.
Scany2
Asi jsem to napsal méně srozumitelně. Je jasné, že banky se nepodílejí na osobních sporech dvou subjektů, které maji transakční problémy. Pokud se jedná o podvod tak samozřejmě toto řeší policie, která provede na základě trestního oznámení , kde musí oznamovatel uvést co se stalo, koho označuje za pachatele a jaká škoda mu vznikla. Poté doložit důkazy ( výpisy z účtu, mailová korespondence , atd), které zakládají podezření, že byl čin spáchán konkrétní osobou. Toto vše policie zpracuje a celý spis předá státnímu záastupci. Pokud policie bude potřebovat spolupráci banku tak vejde v komunikaci nebo na základě nařízení soudu banka bude muset dodat takové údaje , které jsou nutné k objasnění činu. samozřejmě toto vše v míře nezbytně nutné. Zákon v tomto případě může omezit na právech kohokoliv a nejsou tím dotčena jeho práva atd..I základní listina práv může být zákonem v určitých případech a jeli to nezbytně nutné narušena. Mluvím jen o zákonném způsobu, jinak je samozřejmě listina na vrcholu s ústavou..
Asi jsem to napsal méně srozumitelně. Je jasné, že banky se nepodílejí na osobních sporech dvou subjektů, které maji transakční problémy. Pokud se jedná o podvod tak samozřejmě toto řeší policie, která provede na základě trestního oznámení , kde musí oznamovatel uvést co se stalo, koho označuje za pachatele a jaká škoda mu vznikla. Poté doložit důkazy ( výpisy z účtu, mailová korespondence , atd), které zakládají podezření, že byl čin spáchán konkrétní osobou. Toto vše policie zpracuje a celý spis předá státnímu záastupci. Pokud policie bude potřebovat spolupráci banku tak vejde v komunikaci nebo na základě nařízení soudu banka bude muset dodat takové údaje , které jsou nutné k objasnění činu. samozřejmě toto vše v míře nezbytně nutné. Zákon v tomto případě může omezit na právech kohokoliv a nejsou tím dotčena jeho práva atd..I základní listina práv může být zákonem v určitých případech a jeli to nezbytně nutné narušena. Mluvím jen o zákonném způsobu, jinak je samozřejmě listina na vrcholu s ústavou..
Ano, tak by to mělo fungovat. Jinak při zneužití účtu, karty atd. banky ve většině případů peníze vrací zpět klientovi, ale jsou to peníze banky nikoliv peníze jiných klientů z jiných bank.
Prave se "schazi rok s rokem" a pres to, se Mr. miles uz nezval, by me moc zajimalo, jak jeho patalie nakonec dopadla. "berliner" vyvazl s odrenyma usima ale co miles? Vite nekdo vic? 

Já měl teď taky trochu problém s prodejcem, vydražil jsem reciever, údajně ho poslal na mou německou adresu, ale nedorazil a prodejce nekomunikoval. Jakmile jsem mu napsal, že budu problém řešit přes e-bay, pay-pal a DAS, najednou začal komunikovat, poslal mi číslo původní zásilky, kde řidič nepochopitelně adresu nenalezl (i když mi tam DHL přišlo v tu dobu asi 5 dalších zásilek), pak poslal čislo zásilky do ČR a zboží bylo do týdne u mě. Jen je potřeba nic neodkládat a řešit věc razantně ihned.
Já občas taky nakupuji přes EBay,ale jen menší věci-LP,CD a párkrát nějaké kabely.Zatím jsem neměl problém.Už delší dobu se rozhlížím po monoblocích Denon S10 popř S1,ale bojím se ,bojím, poslat tolik peněz někomu na účet.Mám zlou zkušenost s Aukrem a jeho odnoží Allegro.pl.Kupuji tam občas také a to převážně LP.Jednou se mi stalo,že jsem zaplatil a došlo mi kulové.Psal jsem maily,prodávající se furt vymlouval a tak jsem vše postoupil programu na ochranu zákazníků AUKRO.14 dní se nic nedělo a pak přišla strohá odpověď,že aukro to nezajímá a mám se obrátit na Allegro.Přitom to je jedna firma .-)) .Vůbec je nezajímalo,že jsem přece řádně zaregistrovaný u nás a dle pravidel mohu nakupovat na všech jejich portálech a samozřejmě i s ochranou kupujícího.Nakonec jsem nějakému pšonkovi daroval necelé 2 tisíce jelikož mi z Allegra napsali,že žádost musím podat do 30 dní,nezajímalo je,že jsem to řešil u nás a tím pádem se vše opozdilo.Jako dovětek mi napsali,že jsem zaregistrován v ČR a tak to mám řešit tam.
Nevím jak bych podobnou situaci řešil na ebay-neovládám řeč.Přesto kupuji dále,ale s mrazením v zádech a čekám kdy se najde nějaký hajzlík jako u kolegů v předchozích příspěvcích.

Nákup cez Ebay, Aukro a pod. vždy prináša riziko problémov. Mne sa stalo, že som cez Discogs zaplatil prostredníctvom PayPal LP do New Yorku za nejaké platne, vrátane dopravy a dodnes mi nič neprišlo. Ani po reklamovaní na PayPal som sa nápravy nedočkal. Ich strohá odpoveď bola, že kontaktovali predávajúceho a zistili, že všetko prebehlo O.K. Kvôli pár € sa mi ďalej s nimi nechcelo naťahovať. Odteraz keď niečo drahšie kupujem cez internet, tak vždy si dám ako podmienku vlastný odber a platba pri prevzatí. Samozrejme musí to byť vec, na ktorej mi mimoriadne záleží a inde ju neviem zohnať a samozrejme sa musí vyskytovať v "dosiahnuteľnom" okruhu, t.j. cca 700 km. Ak je však tá vec dostupná aj tu a je drahšia, radšej ju kúpim tu. V prípade elektroniky uplatňujem aj podmienku vyskúšania. Pamätám si, ako asi pred 10 rokmi kamarát kupoval cez Ebay zosilňovač a po zaplatení mu prišla krabica s tehlami. Nič nevyreklamoval, prepravca nie je povinný čakať, kým tovar rozbalí a zásielka bola riadne prevzatá. Radšej sa učím na chybách druhých, ako na vlastných.
Na ebay jsem nakoupil "milion" věcí. Drtivá většína Německo, ale i Anglie, Portugalsko, USA, Čína , Hong Kong, LItva ... a vždy 1A. Dokonce jsem několikrát risknul i dohodu a platbu mimo ebay a PayPal a opět bez nejmenších problémů. Stejně jsem dopadl i při nákupu na internetových obchodech v zahraničí. Přiznávám, že těch "renomovaných" jako Brando, Expansys apod. Naopak jsem velmi často dostal i nějaký slušný bonus. Tak nevím jak to dělám