IDEÁLNÍ KABEL - KŘÍŽOVÁ ČTYŘKA A BI-WIRING

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
jvees69
Kontaktovat uživatele:

Re: IDEÁLNÍ KABEL - KŘÍŽOVÁ ČTYŘKA A BI-WIRING

Příspěvek od jvees69 »

kite19: no moment, chceš mi říct, že to co chci pořídit tak jak je, lze zapojit i bi-amping aniž bych musel pořizovat další zesilovač?

Ježíš, to snad neee :shock: já už trochu začínal chápat bi-wiring a teď ještě toto "bi-amping" *klanimse*
(nebo jsem to pochopil špatně) ?

Jako popravdě jsem si od takové sestavy za nějakých 30 tisíc představoval že to už bude něco pořádného (zesilovač, pořádné bedny) oproti komerčnímu kinu od LG, vyvádíte mě však z omylu ..

http://www.hifimarket.cz/bi-wiring-bi-a ... cholu-a224

Odar

Příspěvek od Odar »

Chlape nestastny, co tak otvorit manual a cosi si precitat http://www.onkyo.com/manual/txnr636upg/ ... ntents.pdf strana 111:
Advanced Speaker Connection
Bi-Amping
onkyo.com píše:It is possible to connect speakers supporting bi-amping to improve quality of
the low and high pitched ranges. Up to 5.2 ch will be played in bi-amping.
Connections
1. Connect as below using the FRONT terminals and BACK or HEIGHT
terminals.
2. Turn the unit on and make the bi-amping setting.
1 After pressing RCV, press HOME on the remote controller.
2 With the cursors, select "Setup", and then press ENTER.
3 With the cursors, select the order of "2. Speaker Setup" – "Speaker
Settings" – "Front Speakers Type".
4 Select "Bi-Amp" with the cursors and press ENTER.
Before bi-amping, be sure to remove the short-circuit connector
that connects the tweeter (high pitched tone) terminal and the
woofer (low pitched tone) terminal.
Use speakers supporting bi-amping only. For details, refer to the
speakers' instruction manual.
Je tam aj obrazok.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Nedaj sa otráviť, receiver si vybral dobrý :D
Na fórach to funguje tak, že buď sa tu zosmiešňuje drahý nákup alebo lacný a v zásade ti nikto nepovie čo si máš kúpiť.
Ide o tvoju spokojnosť a ja ti garantujem, že spokojný budeš.
Niekto by odporúčal bazár, niekto vyššiu ligu, kašli na to - ty to budeš počúvať.
Keď ti dorazí to kino, najprv sa venuj rozostaveniu predných bední aby ti hrali čo najlepšie na stereo, potom zvyšok, použi tú dvojlinku a následne si to skalibruj a keď to budeš mať, potom si všetko prečítaš v manuáli k receiveru. A čo sa týka bi wiring a bi amping, ak ti nebude niečo jasné, spýtaš sa, kľudne aj súkromnou správou.
Pripojiť sa to bi-amp asi dá, nepoznám ten receiver, ale reprá máš 5,1 a vstupov na receiveri máš na 7, takže sa to dá a výrobca píše, že to má podporu bi amp. Všetko to bude popísané v manuáli.
Inak urobíš dobre ak si pôjdeš tie reproduktory niekam vypočuť, aby si vedel ako hrajú, či ti budú vyhovovať. Je to to najdôležitejšie čo by si mal pred kúpou urobiť. Stačí tie predné na stereo, vypočuj si ich, ak ti budú vyhovovať, nerieš čo kto napíše, teda či sú dobré alebo nie.
A ešte k tomu rozostaveniu, ak to správne postavíš, prínos je oveľa väčší ako prínos bi wiringu alebo iných typov zapojenia. Neponáhľaj sa, vždy po nákupe funguje taký hurá efekt, keď sa ti všetko páči a chceš čím skôr hrať.

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Další alternativu pro bi-amp experimenty nabízejí AV zesilovače a receivery, které však musí poskytovat dostatečný výkon a kvalitní přenos i na výstupech pro efektové reprosoustavy *palec*

Tudíž díky moc za rady .. nějaký kvalitní kabel snad taky nějak pořeším..

kite19: díky, už tomu rozumím :-) je mi jasný že se tu jede v jinejch sestavách, za jiný peníze, mě tohle co sem vybral přijde slušný, dá se říct že první kino a 30 tisíc taky na ulici jen tak nenajdeš .. proste tomu chci a budu říkat kino..

Vyzkouším vše na dvoulinkách a když mi vyjde lepší zvuk bi-amping, seženu kvalitní kabel a bude vyřízené *hura*

Teď sem našel na youtube frajera co tak ten kabel dělá z nějaké 4žíly, tak ono to asi půjde ;) *palec* .

Odar

Příspěvek od Odar »

Ked budes chciet BiWi / BiAmp, kupis druhy par dvojliniek pre predne bedne a hotovo.

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Nebo tohle ..

Četl jsem spousty testů recenzí kde probíhali slepé testy, dělali se zkoušky, měření a selská fyzika dokázala, že rozdíl v kvalitě mezi tímto viz. odkaz a klasickou elektrikàřskou čtyŕžílou za 35,-/m je nulový a jde tak pouze o placebo efekt .. zajímavé *sunglases*

http://www.hifistore.cz/1.506.eshop.zbo ... tegorie=38

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Radšej už neprovokuj :lol: , lebo sa to tu strhne znova :lol:
A ten z odkazu sa ti nehodí ani dĺžkou - chceš 2,5 metra a je to na klasické zapojenie, tak si to spočítaj - potrebuješ teda 2 páry. Ja by som ich asi nebral.
Slepý test je komplikovaná vec a ani na ten by som sa ja osobne nespoliehal, dám ti blbý príklad, ak budeš mať vedľa seba na formáte A4 desať rôznych odtieňov ružovej a oproti na stole tých istých 10 odtieňov s tým že ti určím na jednom stole konkrétnu A4 a ty mi budeš musieť doniesť z toho druhého stola ten istý odtieň, čo myslíš koľkokrát sa trafíš?
HiFi je hračka dospelých chlapov, niekto má na drahšie hračky, niekto na lacnejšie, záleží len na tom ako nás to baví.
Naposledy upravil(a) kite19 dne 09 led 2015 22:42, celkem upraveno 1 x.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Těmto větám se říká dráždění hada bosou nohou.... :mrgreen:

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Pardon pardon .. *offtopic* nerad bych tu někoho provokoval .. člověk jako chápe že jak na to máš, kabel z 15 tisíc si koupíš, avšak pro mě který nechce resp. nemá tolik peněz na dráty, je důležité věřit a ztotožnit se s názorem viz. výše .. ;)

Potřeboval bych toto:http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... mping-2x5m

Ale z obyčejného plného elektrikářského drátu CYSY 4x2,5mm2 a nějakých obyčejných repro-banánků po 35,- Kč za kus ... *2thumbsup*

Jindras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindras »

Já jsem koupil tenhle,v metráži,350Kč metr-SC-2-. Je opravdu lepší mít křížovou čtyřku? Jsem naprosto spokojenej,ale znáte to-co když to bude ještě lepší??? Je to opravdu rozdíl-dvoulinka a čtyřka? Děkuju za radu. http://www.hifionline.cz/kabely/reprodu ... e-sc-2-3m/

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

jvee
jelikož byl zde již zmíněn člen pytel...
u něj jsme za ta léta osobně viděli spousty experimentů s motáním obyčejných, nejlevnějších kabelů do provedení "alias skutečný repro kabel".
pokud pak měl pytlův zákazník možnost tento "bastl" vyzkoušet proti značkovému repro kabelu (a to třeba jen o 50% dražšímu) ...
dopadlo to tak, že takto zbastlený kabel skončil někde ve skříni a zůstal třeba (ač nejlevnější) kimber.
osobně bych též raději volil hotový, značkový repro kabel koupený v 2 hnd, než se "patlal" se zkoušením již 100x vyzkoušeného.
nejlevnější je však skutečně smotat 2 x 2-linku dohromady a osadit konektory za á 20 Kč.
otaázkou je vždy " čeho chceš dosáhnout a kolik jsi ochoten utratit"
:-)

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Tak určitě, tohle by mohlo být ono:

http://hifimarket.cz/dynavox-ls5-2x5m-p2494

Délka odpovídá, osazení a samotné vedení je snad taky kvalitní, no a člověk má aspoň jistotu že je to vše zkompletované odborně, žádné zkoušení doma na koleni *2thumbsup* no a tu trojku za to člověk holt nechá..

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nejlepší asi bude...3-fázová "čtyřka" 400V ke stavební míchačce, věčně nespokojený frustrovaný hifista se pak na ní může...rovnou oběsit, unese celkem dost... :lol:

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

I o tomhle kabelu se v diskuzích dost psalo *thumbs up*

Odpovědět