Chci pořizovat domácí kino (reciever + bedny) předběžně vybráno mám toto a řeším připojení reproduktorů tak, abych maximálně využil potenciál: ONKYO TX NR636 + JAMO S628 HCS
.......................................................................................................................................
http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr636-98893.html
http://www.jamo.com/speaker-systems/hom ... ku=S628HCS
........................................................................................................................................
Aby ste rozumněli, doteď jsem měl pár rádoby domácích kin od LG, Samsungu atp. takže ikdyž chápu, že pro někoho investice nějakých 35tis. za takový komplet není nic moc, tak já tomu za tyhle peníze už chci a budu říkat "domácí kino"
Úvodem se chci předem omluvit a budu doufat, že nikoho neurazím, nenaštvu tím, že tu chci poradit a probrat něco, co již probrané je. Ale, pročetl jsem několik fór o hifi tam a zpátky, četl spousty rad a doporučení, recenze, rady odborníků atd. všechno jsou to ale vesměs několik let staré komentáře. Takže bych si vědomosti mnou načtené rád ověřil a probral v aktuální diskuzi s lidmi, kteří do toho dělají a hlavně tomu tedy rozumí. Navíc jsem přesvědčen že toto je nikdy nekončící téma a zcela určitě si ho zde najdou i další návštěvníci fóra.
Co jsem pochopil, nemá smysl tu řešit nějaké drahé i několikatisícové zázračné bezkyslíkaté, stříbrné a zlaté šňůry, jejichž přínos je podle selské fyziky, zkoumání, nezávislých testů, rad a doporučení odborníků téměř nulový, má-li na ně však někdo a rád se utápí v pocitech placeba, neberme mu to ..
Bavme se tedy rovnou o ideální volbě, tedy obyčejném elektrikářském kabelu "CYSY 4x2,5mm" ..
Jak diskuzi začít..., no asi mnou položenými laickými pro někoho chápu, hloupými dotazy
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- je konkrétní kabel CYSY 4x2,5mm2 skutečně ideální řešení? Chci ozvučit obývák, takže budu připojovat přední na každou stranu cca 5m a zadní satelity na každou stranu 9m (nebavme se jak jsem psal, o "zázračných" šňůrách za několik tisíc)
- jak z tohoto kabelu CYSY udělat onu křížovou čtyřku? (veškeré obrázky, schémata zapojení které jsem pod různými diskuzemi našel již nebylo možné otevřít)
- konkrétně k mnou plánované sestavě, jak tímto kabelem CYSY připojit přední sloupy bi-wiring? (opět jsem někde narazil na schéma které však nešlo otevřít)
- reciever i reproduktory mají výstupy/vstupy pro banánky, jak připravím CYSY kabel pro bi-wiring na banánky? (s tímhle nemám žádnou zkušenost a co jsem zhruba pochopil, bi-wiring = 2 x (CYSY 4x2,5mm) vpravo, 2x (CYSY 4x2,5mm) vlevo a z toho mi vyplývá, že je nutné nacpat 4 dráty do (+) vstupu a 4 dráty do (-) vstupu každého reproduktoru)
- jaké je vlastně současné označení kabelu CYSY ?
- pro centr a zadní reproduktory, tedy oněch 9m kabelu mohu použít klasickou dvojlinku "s jakým průřezem"?, nebo je vhodnější použít něco jiného? (chápu že nároky na zadek nebudou takové, ale přeci jen, zadek je zadek)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Díky moc každému kdo se zapojí do diskuze ať už pozitivními, či negativními komentáři, snad budou pozitivní převládat, hifi zdar