IDEÁLNÍ KABEL - KŘÍŽOVÁ ČTYŘKA A BI-WIRING

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
jvees69
Kontaktovat uživatele:

Re: IDEÁLNÍ KABEL - KŘÍŽOVÁ ČTYŘKA A BI-WIRING

Příspěvek od jvees69 »

kite19 píše:jvees69: Načo potrebuješ 2 x 5 metrov, to je k tým predným reproduktorom?
Skús sem dať nákres ako to plánuješ rozmiestniť, pretože a aj to kde budeš mať receiver s ohľadom na bedne, 2 x 5 je naozaj dosť, pri rozumnom rozmiestnení s ohľadom na zvuk, ti musí postačovať na predné repro 2 x 2, maximálne 2x2,5 metra.
Mám obývák 8x5m, gauč v jedné polovině pokoje a naproti němu televizi, ve druhé polovině pokoje je postel, otázka zní, rozmístit reproduktory do rohů celého pokoje nebo pouze do pomyslného čtverce kolem TV, gauče ? Co pak s akustikou udělá takové rozmístění? Pak by mi pro přední sloupy stačilo 2x2m ... :idea:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Obrázek
http://www.globalrph.com/2008/multimedia.jpg
To už s křížovou čtyřkou málo společného má... *offtopic*

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Pěknej obrázek drfiši.Takhle ideálně to asi může mít málokdo :(
kabelguru.cz

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Tak aspoň ten předek se tak dá dát ne? ;)
Chtěl jsem tím naznačit, že hlavní repro se u kina dávají poměrně blízko TV a že bude k repro stačit kratší kabel než 5 m.
Mám dvoupokojový byt a taky jsem se vešel :mrgreen:

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Jasný takhle bych to měl jen si predstavit že v tom samém pokoji je vpravo ještě jednou takový prostor ...

http://www.kabelguru.cz/variant/reproka ... e/12/12/21

VS.

http://hifimarket.cz/dynavox-ls3-2x3m-p2493

hmmmm?

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Porovnáváš biwiringovej kabel se singlewiring.Co vlastně potřebuješ ?
kabelguru.cz

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Nj, ten druhej odkaz mě zmátnul, toho bych potřeboval 2 x 2 páry.. takže bych byl na dvojnásobné ceně, na 5 tisících.. *thumbs down* *headbang*

V jiném vlákně jsem byl přesvědčen o tom, že i ten reciever ONKYO TX NR636 a repro JAMO S628 HCS stojí za bobek, tak to snad vostanu u nějakého toho komerčního kina od LG se zárukou 100% kompatibility ve všech směrech .. :roll:

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Řešíš tady kabely a pak máváš kinem od LG, o co ti teda vlastně jde? *headbang*

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

To šedˇour
Takže ještě jednou, asi jsem nebyl pochopen, základní odpověd zatím nepřišla. O smyslu a filozofii X4 a biwiringu se ted bavit nebudem, prostě jsem tomu také podleh.
Především jsou to dvě samostatné věci: biviring a křížová čtyřka /dále X4/. X4 lze použít i na singlewiring a biwiring lze zapojit dvěma dvoulinkama MLUVIM POUZE O ZAPOJENI´ JEDNé REPROBEDNY stereofonního řetězce . Ta druhá je zapojena samozřejmě stejně ke svorkám druhého kanálu, že.
Kdysi jsem to měl tak, že z páru výstupních svorek na zesilovači jsem vedl DVě DVOULINKY, jednu na výšky druhou na basy . Tohle zapojení jsem nahradil tak, že místo dvou dvoulinek jsem zapojil dvě křížové čtyřky. Ta X4 je zapojena tak /jak má správně být/ , že dva a dva vodiče jsou spojeny. Jsou spojeny stejně na obou koncích , takže z obou konců X4 jsou vyvedeny dva vousy. Jedna X4 připojena u bedny na výš.svorky, druhá X4 na basové. Samozřejmě druhý kanál je s druhou bednou propojen stejně. Teda k propojení dvou reprobeden jsem použil čtyři kusy X4. Doufám , že jsem to popsal srozumitelně, a pokud jsem pochopil , máš to taky tak.
Ale setkal jsem se u prodejců X4 s jinou úpravou kabelu. Tam jsou na jednom konci křížově propojeny dva a dva vodiče, takže k zesilovači jdou dva vousy, ale na druhém konci X4 NEJSOU PROPOJENY. Tam jdou dva vousy na bas svorky reprobedny a dva na výškové svorky. Prodejce říká, že je to úprava X4 pro biwiring, teda ke dvěma bednám stereořetězce používá pouze dva kabely X4. Osobně si myslím, že se tím popírá trochu smysl X4 kabelu.
MáTE TO NěKDO TAKY TAK ?
/omlouvám se za poněkud rozvláčný a polopatický styl, chci se tím vyhnout nedorozuměním/

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Já myslím, že jsi napsal rozvláčněji to samé, co předtím a já ti zopakuji zase jen to, co už x lidí - to NENÍ křížová čtyřka. Napiš, KTEREJ prodejce to tak nabízí, ať víme, kdo je jakej diletant.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

...dám si práci, napíšu, prosim o trpělivost. Ale takové řešení bylo uvedeno i zde na foru, stačí vyhledat.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Popsal si to dost přesně Tranziwate.
A k tý čtyřlince, použitý na připojení reprobedny s dvojitým terminálem napíšu to samý, co ten s tím dlouhým číslem...je to podfuck výrobce, kterej jen ušetřil za materiál.
kabelguru.cz

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

šeďour: Nechce-li se Ti citovat dlouhé číslo, můžeš říct "rychlíková laminátka" :D.

jvees69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jvees69 »

Nějaký závěr, který kabel použít k bi-amping připojení 2x5m ?

Prohledal sem web několikrát tam i zpátky a nic levnějšího co by stálo za to jsem do nějakých 5 tisíc nenašel ..

Pořizovat ke kompletu "reciever+repro" za 30 tisíc kabel za 12 tisíc mi přijde absolutně mimo mísu, o teoretickém "nepodloženém" přínosu nemluvě.. bůro bych asi ještě skousnul, za nějakou tu zázračnou bezkyslíkatou měď (99,99999999999999%) *sunglases*

Kdyby ste někdo věděl a poslal odkaz, byl bych vděčný, Děkuji *offtopic*

boxer

Příspěvek od boxer »

ProBůh , to hledáš kupku sena na špičce jehly?

2x5 m v bi za kabel, který se jen mihne kolem cedulky HIFI, nebude stát méně. Nezbývá ti

1) udělat si sám
2) nechat si udělat.

Nevím, zda a jak jsi zdatný si to uplést sám,ale kdo tady občas čte ví, že odborníkem na slovo vzatým je zde Pytel.

Udělá ti kabeláž dle dané ceny a budeš spokojený. Ve stejné kvalitě a provedení bys na krámu zaplatil mnohokrát více.

Pokud chceš něco hotového a levného tak na první šlápnutí Googlovi na ocas je zde. I když osobně pochybuji o tom, že by se pro tu vzdálenost 5m s Pytlovým kabelem byť jen vzdáleně kvalitativně přiblížil, ale zase Pytel se do takové ceny nevleze. To dá rozum.

Odpovědět