Impedance

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Uživatelský avatar
bacil2
Příspěvky: 766
Registrován: 16 zář 2016 11:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Impedance

Příspěvek od bacil2 »

jimmi píše: Inak vedieš debatu do záhuby , čo som chcel vedieť mi pán Bunta nevysvetlil lebo reagoval na Teba.
... OK. dám si tu na chvíľu pauzu *sunglases*

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1887
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Impedance

Příspěvek od PMA »

jimmi píše:
Ale mna zaujíma:

Je problém upraviť a vyrobiť ten PA300SSE aby zniesol aj tých 1,5ohm?
O kolko by potom viacej stál ? Dokážete taký vyrobiť a predávať?
.....
Teoreticky aj prakticky potom by mohol sa zapojiť aj do mostíka ako monoblok(ak by sa vo vnutri upravil).
Mostík sice zhorší parametre ale o kolko a aké? Ako by tá impedancia potom mala vplyv.
Co všetko by sa zlepšilo a čo zhoršilo. :?:
Obecně, nejen pro PA300, znamená to zvětšit počet párů koncových tranzistorů (zde ze 2 na zřejmě 4 páry na kanál), pravděpodobně zvětšit chladiče, tudíž zvýšit náklady a cenu.

Při zapojení do můstku se nic neřeší. Dostane se sice 2-násobné napětí a tudíž 4-násobný výkon, ale proud koncovými tranzistory vzroste na dvojnásobek, pochopitelně, jelikož dvojnásobek napětí na stejné zátěži znamená dvojnásobný proud. Takže opět je potřeba přidat (další) páry, pokud by se mělo hrát do nízké impedance.

Na druhou stranu je pravda, že i výrobky "renomovaných" firem jsou často poddimezované.

svartenatt
Příspěvky: 862
Registrován: 13 čer 2016 04:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Impedance

Příspěvek od svartenatt »

Je vidět, že se tady snažit dostat odpověď na otázku je nemožné.

VladEx se ptal na 4 Ohm a 8Ohm reprosoustavy. Hlavně proč je pro některé výrobce výhodné dělat 4 Ohm reprosoustavy, když vzhledem ke kompatibilitě se zesilovači výhodnější repro s 8 Ohm?

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1887
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Impedance

Příspěvek od PMA »

Na nesmyslnou otázku neexistuje smysluplná odpověď, bohužel. Říkám to velmi slušně a bylo to tu již naznačeno.

jimmi
Příspěvky: 1140
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Impedance

Příspěvek od jimmi »

svartenatt píše:Je vidět, že se tady snažit dostat odpověď na otázku je nemožné.

VladEx se ptal na 4 Ohm a 8Ohm reprosoustavy. Hlavně proč je pro některé výrobce výhodné dělat 4 Ohm reprosoustavy, když vzhledem ke kompatibilitě se zesilovači výhodnější repro s 8 Ohm?
Teoreticky aj prakticky to podla mna ako som už písal je:

"4ohmove" reprosustavy sa vyrabaju aby hrali oproti "8ohmovým" hlasnejšie pri rovnakom výkone.Menej musí človek pridávať hlasitosť je vačšia rezerva výkonu.

jimmi
Příspěvky: 1140
Registrován: 14 kvě 2012 09:04
Kontaktovat uživatele:

Re: Impedance

Příspěvek od jimmi »

Ak dostanem" v mostíku 4 násobný výkon " ako PMA píše a použijem teda upravené 2ks PA 300SSE má to význam?
Na aku predajnu cenu zosilnovača by sa človek dostal?

Teda 4 trazistory(6alebo až 8?) na kanál + vačší chladič + dalšie upravy. Treba dimenzovať trafo aj kondenzatory , krabicu alebo čo ešte?

BV keby napísal to by ma zaujímalo. Dakujem.
........

Ten výkon 200W/4ohm nie vždy postačuje na zložitejšie a komplikovanejšie a nizkocitlivé reprosustavy. 8-)

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1887
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Impedance

Příspěvek od PMA »

Reproduktor má převodní konstantu z el. na mech. stranu závislou na proudu, k = Bli. S menší impedancí se do cívky dostane větší proud, tudíž reproduktor má, při menším odporu Re na el. straně, větší výchylku, při stejném napětí V1.

Obrázek

sekal
Příspěvky: 1484
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: Impedance

Příspěvek od sekal »

BVa má ohledně jmen. impedance výše diskutovaných Focalů pravdu. Je to konstatováno i v závěru labor. zprávy z polské recenze.

svartenatt
Příspěvky: 862
Registrován: 13 čer 2016 04:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Impedance

Příspěvek od svartenatt »

Tak super, 4 Ohm reprosoustavy jsou vlastně nepovedené 8 Ohm :).

Uživatelský avatar
bacil2
Příspěvky: 766
Registrován: 16 zář 2016 11:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Impedance

Příspěvek od bacil2 »

sekal píše:BVa má ohledně jmen. impedance výše diskutovaných Focalů pravdu. Je to konstatováno i v závěru labor. zprávy z polské recenze.
... myslíš konkrétne tento na výrok BVa: "Nie je žiadny dôvod, aby 8ohm boxy padali na 3ohmy, okrem nekompetencie konštruktéra alebo "pletenia biča z hovna"(použitie lacných reproduktorov a korekcie ich chýb čo najlacnejšou výhybkou, teda "cost cut" na triko výrobcov zosilňovačov)." :lol:
PMA píše:Na nesmyslnou otázku neexistuje smysluplná odpověď, bohužel. Říkám to velmi slušně a bylo to tu již naznačeno.
... som veľmi rád, že aj "uznávaná kapacita v obore" naznačuje "otcom zakladateľom" tejto témy, že sa tu neustále dokola snažia riešiť úplnú 3,14-čovinu *2thumbsup*
svartenatt píše:Tak super, 4 Ohm reprosoustavy jsou vlastně nepovedené 8 Ohm :).
... sorry, ale v tvojom prípade fakt platí, že čo text, to perla :lol:

PS: sorry jimmi, že som tu zas, ale nedalo mi to ... on ten BVa ti stejne neodpovedá

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1887
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Impedance

Příspěvek od PMA »

svartenatt píše:Tak super, 4 Ohm reprosoustavy jsou vlastně nepovedené 8 Ohm :).
Pokud někdo není schopen pochopit ani úplné základy, neví co je napětí, proud a odpor, pak by nemusel klást otázky na pojmy, kterým stejně nerozumí a mohl by se napřed snažit něco naučit sám. Není problémem odpovídajícího, když tazatel není schopen porozumět ničemu.

svartenatt
Příspěvky: 862
Registrován: 13 čer 2016 04:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Impedance

Příspěvek od svartenatt »

Pokud jste to nepochopili, tak jsem to napsal s nadsázkou, protože toto vlákno nikam nevede. Hlavně je směšné, jak se z normálního dotazu vyvinuly nesouvisející reakce. Jen mě překvapuje, že i konstruktéři raději odbíhají než by zodpověděli dotaz. Takže vlastně nikdo neví, stačilo to napsat.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Impedance

Příspěvek od Odar »

svartenatt píše:Takže vlastně nikdo neví, stačilo to napsat.
Vo vseobecnosti plati, ze kazdy si vyberie z pisaneho textu to, co mu vyhovuje *sunglases*

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Impedance

Příspěvek od Jarda69 »

Když už jsme u toho, proč mají v Japonsku napětí 100V a u nás 230V ? Proč nemají stejné napětí? Je těch 100V jenom nepovedených 230V?

Uživatelský avatar
LawIAR
Příspěvky: 698
Registrován: 09 kvě 2016 22:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Impedance

Příspěvek od LawIAR »

Jarda69 píše:Když už jsme u toho, proč mají v Japonsku napětí 100V a u nás 230V ? Proč nemají stejné napětí? Je těch 100V jenom nepovedených 230V?
:lol:

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 2 hosti